Απόλλων Λεμεσού για Λυμπουρίδη: «Η αφοσίωσή του παρακαταθήκη, η ιστορία του έμπνευση»!

Απόλλων Λεμεσού για Λυμπουρίδη: «Η αφοσίωσή του παρακαταθήκη, η ιστορία του έμπνευση»!

Newsroom
λυμπουριδης
Ο Απόλλων Λεμεσού αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον ευεργέτη του, Πάμπο Λυμπουρίδη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή.

Με απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη του Πάμπου Λυμπουρίδη αποχαιρέτησε ο Απόλλων μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του σωματείου. Ο θεμελιωτής της ομάδας άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή (20/9) σκορπίζοντας θλίψη στις τάξεις των Γαλάζιων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα:

«Ο Πάμπος Λυμπουρίδης υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές του Απόλλωνα Λεμεσού, και η αγάπη του για τον σύλλογο ήταν άνευ όρων. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Λεμεσό, συνδέθηκε με τον σύλλογο από την πρώτη στιγμή και αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξή του.

Ο ίδιος θεωρούσε τον Απόλλωνα κάτι πολύ περισσότερο από μια ομάδα. Ήταν μια οικογένεια, ένας χώρος όπου οι αξίες του αθλητισμού και της αλληλεγγύης γινόταν πράξη. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του συλλόγου το 1954, αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες, αλλά ποτέ δεν έχασε την πίστη του.

Ο Απόλλωνας, για τον Πάμπο Λυμπουρίδη, ήταν το όραμά του για μια καλύτερη κοινωνία, μια ομάδα που δεν περιοριζόταν στον αθλητισμό αλλά εξέφραζε την ανάγκη για ελευθερία, αλληλεγγύη και δύναμη. Έδωσε τα πάντα για τον σύλλογο και συνέχισε να προσφέρει σε όλη του τη ζωή, δημιουργώντας τις βάσεις για έναν Απόλλωνα που θα συνεχίσει να ανθεί για πολλές δεκαετίες ακόμη.

Η αφοσίωσή του είναι παρακαταθήκη για όλες τις γενιές του Απόλλωνα και η ιστορία του θα αποτελεί πάντα έμπνευση για όλους τους Απολλωνίστες.

Με αφορμή τον θάνατο του πρώτου γενικού γραμματέα του σωματείου μας, Πάμπου Λυμπουρίδη, τιμούμε τη μνήμη του με την επισύναψη μιας παλαιότερης του συνέντευξης στο περιοδικό “Απόλλων Λεμεσός”. Στη συνέντευξη αυτή, ο εκλιπών μοιράστηκε τις προσωπικές του αφηγήσεις για την ίδρυση και τα πρώτα χρόνια του συλλόγου, καθώς και την αγάπη και το πάθος που τον συνέδεαν για πάντα με τον Απόλλωνα. Με λόγια που συγκινούν και αποδεικνύουν το μέγεθος της προσφοράς του, η συνέντευξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας.

Αιώνια θα τον θυμόμαστε ως έναν από τους πρωτεργάτες που έθεσαν τις βάσεις για τη δόξα του Απόλλωνα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα