Gazzetta, Transfermarkt: Άνοδος για Νεοφύτου, πέφτει ο Γκόλντσον

Newsroom
neofitou_goldson
Το Transfermarkt, στο πλαίσιο της καινούργιας συνεργασίας του με το Gazzetta και το Gazzetta Cyprus, σας ενημερώνει για την πορεία των αξιών στην αγορά.

Το Κυπριακό Πρωτάθλημα για τη σεζόν 2024-2025 έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες βδομάδες, και η στιγμή της ενδιάμεσης ανανέωσης αξιών αγοράς έχει φτάσει!

Η νέα συνεργασία του Gazzetta και του Gazzetta Cyprus, με το Transfermarkt μας επιτρέπει να σας παρουσιάσουμε με απόλυτη ακρίβεια και αξιοπιστία, την αξία των ποδοσφαιριστών (αν έπεσε ή ανέβηκε).

Πάμε να δούμε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές των οποιών ανέβηκε ή έπεσε αντίστοιχα.

Κύπρος Νεοφύτου (ΑΕΛ) - 75.000 € σε 175.000 €

Ο εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Κ21 της Κύπρου από το Κολόσσι, ξεκίνησε σαν ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας της ΑΕΛ στους πρώτους δύο αγώνες της χρονιάς και έχει ήδη αγωνιστεί περισσότερα λεπτά φέτος παρά ολόκληρη τη περσινή σεζόν. Ο γιος του πρώην διεθνή φορ και θρύλου των ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης, μεταξύ άλλων, Μάριου Νεοφύτου, μπορεί βάσιμα τη φετινή χρονιά να ελπίζει ότι θα εδραιωθεί στην ελίτ του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Ζάζα (Πάφος) - 600.000 € σε 700.000 €

Ο ταχύτατος αριστερός ακραίος μεσοεπιθετικός της Πάφου και πρώην διεθνής με τη Κ20 της Βραζιλίας, Ζάζα, τη φετινή χρονιά κερδίζει τις εντυπώσεις με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις έχοντας ήδη σκοράρει 4 τέρματα και μοιράσει 2 ασίστ, και έχει ήδη ξεκινήσει να προσελκύει ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Όντας μόλις 23 ετών δείχνει να έχει φέτος όλα τα εχέγγυα για να είναι ένας από τους διακριθέντες της φετινής χρονιάς για τη Πάφο και όχι μόνο όπως και να κάνει το βήμα επιπλέον.

Ντέιβιντ Αμπάνια (ΑΠΟΕΛ) - 400.000 € σε 500.000 €

Αν και το καλοκαίρι ο ΑΠΟΕΛ βρήκε τον τρόπο και ξεπέρασε το εμπόδιο της Μολδαβέζικης Πετροκούμπ για να προκριθεί στο UEFA Conference League και να βρεθεί σε Ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, εντούτοις στους διπλούς αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, ένας παίκτης της Πετροκούμπ ήταν που ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα και εξέθεσε το κέντρο του ΑΠΟΕΛ. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον 26χρονο πλέον διεθνή με την Εθνική Γκάνας, Ντέιβιντ Αμπάνια, ο οποίος μόλις πριν 18 μήνες φόρεσε το περιβραχιόνιο της Εθνικής του ομάδας και ο οποίος ξεχώριζε με τα πνευμόνια του και την ικανότητα του να μπορεί να παίζει box-to-box. Ο ΑΠΟΕΛ με αστραπιαίες κινήσεις έκανε τον έκανε δικό του αφού τα δικαιώματα του άνηκαν στην Αλ Χιλάλ του Σουδάν αν και έπαιζε ως δανεικός στους Μολδαβούς. Εκ τότε με τους Πρωταθλητές έγραψε 3 συμμετοχές και μοίρασε 1 ασίστ, ενώ με την επιβλητική του παρουσία στο χώρο του κέντρο δείχνει έτοιμος να καθιερωθεί σαν ένας απο τους κορυφαίους ανασταλτικούς μέσους του Πρωταθλήματος και να αποτελέσει έναν σημαντικό παίκτη για το μέλλον της Εθνικής του ομάδας.

Νόβιτσα Εράκοβιτς (Ομόνοια) - 250.000 € σε 400.000 €

Αν και περίμενε ένα χρόνο για να κάνει ντεμπούντο με τη φανέλα της Ομόνοιας λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στους χιαστού του γόνατος του τον οποίο υπέστη μόλις αποκτήθηκε στη προετοιμασία του 2023, ο 24χρονος διεθνής με το Μαυροβούνιο κεντρικός και επιτελικός μέσος, με τη φετινή του παρούσία κερδίζει τις εντυπώσεις στους πρασίνους και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο ποδοσφαιριστής βαρόμετρο για τη φετινή αγωνιστική παρουσία της ομάδας η οποία έχει θετικό πρόσημο. Λογικά θα πρέπει να θεωρείται πλέον θέμα χρόνου να επιστρέψει και στις επιλογές της Εθνικής του ομάδας στις επόμενες κλήσεις.

Λοΐζος Λοΐζου (Ομόνοια) - 1.500.000 € σε 1.200.000 €

Ο 21χρονος διεθνής δεξιός μεσοεπιθετικός από τη Κοκκινοτριμιθιά βρέθηκε φέτος νωρίς το καλοκαίρι εκτός των επιλογών του τεχνικού Βάλντας Νταμπράουσκας, γιατί επιστρέφοντας πίσω από τον δανεισμό του στη Χέρενφεν όπου αγωνίστηκε ελάχιστα, έβλεπε και πάλι με θετικό μάτι μια ενδεχόμενη εκ νέου μεταγραφή του μακριά από το Ηλίας Πούλλος, όμως μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο καλοκαίρι το σήριαλ της μεταγραφής του ήρθε στο τέλος του αφού καμία ομάδα δεν ικανοποίησε τους πρασίνους της Λευκωσίας για να τον κάνει δικό της. Ο άλλοτε βασικός της Ομόνοιας, πλέον όντας ως ένας από τους αναπληρωματικούς της ομάδας, θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να επαναφέρει τον εαυτό του ξανά στο προσκήνιο του Κυπριακού στερεώματος και σε συλλογικό αλλά και σε διεθνή επίπεδο με την Εθνική.

Κόνορ Γκόλτσον (Άρης) - 5.000.000 € σε 4.500.000 €

Ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη αξία στο Κυπριακό Πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Ερχόμενος από τη Ρέιντζερς Γλασκώβης στην οποία διένυσε μια γεμάτη εξαετία, πλέον ήρθε στον Άρη Λεμεσού με ένα τριετές συμβόλαιο στα 31 προς 32 του ελπίζοντας σε ένα υποδεέστερο Πρωτάθλημα και ομάδα όπως το Κυπριακό και ο Άρης να βρει νέα κίνητρα και να κατακτήσει ακόμη περισσότερους τίτλους στο παλμαρέ του, επιχειρόντας ο Αλεξέι Σπιλέφσκι με αυτό τον τρόπο να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, η οποία του στοίχησε τόσο πολύ τις προηγούμενες χρονιές και κυρίως τη περσινή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα