ΑΠΟΕΛ: Απώλειες με συνέπειες

ΑΠΟΕΛ: Απώλειες με συνέπειες

Newsroom
ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ ήταν κυρίαρχος κόντρα στην Ομόνοια 29Μ, όμως η αστοχία και η απουσία ιδεών μοιραία έφερε τη «λευκή» ισοπαλία. Πλέον, τα περιθώρια έχουν στενέψει, η ομάδα δεν μπορεί να έχει άλλες απώλειες, τα ντέρμπι έρχονται και μαζί με αυτά ξεκινούν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Το τελευταίο αποτέλεσμα του ΑΠΟΕΛ στο εκτός έδρας ματς με την Ομόνοια 29Μ δεν έφερε τη λύτρωση που η ομάδα και οι φίλαθλοί της ανέμεναν. Με την ισοπαλία (0-0) να επισφραγίζει μια βραδιά γεμάτη απογοήτευση, η ομάδα της Λευκωσίας πρόσθεσε ακόμα δύο βαθμούς στις απώλειες που έχουν πλέον φτάσει στις πέντε, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο άμεσης επιστροφής στην κορυφή.

Ο ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε στις στατιστικές κατηγορίες – ιδιαίτερα στην κατοχή της μπάλας και στις τελικές προσπάθειες – όμως η αδυναμία του να μετατρέψει αυτή την υπεροχή σε κάτι ουσιαστικό υπήρξε εμφανής. Η ομάδα του Ντομίνγκες είχε τις ευκαιρίες να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ, ωστόσο τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, σε συνδυασμό με την αστοχία μπροστά από την εστία, απέτρεψαν οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.

Ο ήρωας Βιντ Μπέλετς

Ο αντίπαλος, αν και λιγότερο επικίνδυνος επιθετικά, βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί τα λάθη της «γαλαζοκίτρινης» άμυνας με αντεπιθέσεις που, σε αρκετές περιπτώσεις, θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει σε σοβαρή ζημιά. Την κρίσιμη στιγμή, όμως, ο Βιντ Μπέλετς ανέλαβε τον ρόλο του ήρωα, αποσοβώντας την ήττα με δύο σπουδαίες επεμβάσεις, κρατώντας την ισοπαλία και αποτρέποντας την ομάδα του από μια ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση.

Κούραση και έλλειψη ιδεών

Αναμφίβολα, η κούραση που προκάλεσε το φορτωμένο πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ έκανε την εμφάνισή της στον αγώνα με την Ομόνοια 29Μ. Η ομάδα δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει αρκετές επικίνδυνες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η επιθετική παρουσία περιορίστηκε σε λίγα λεπτά έντασης στην αρχή και στο τέλος του αγώνα. Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων σε συνδυασμό με την κόπωση, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να παραμείνει η ισοπαλία το τελικό αποτέλεσμα.

Η διαχείριση των δυνάμεων ενόψει των επερχόμενων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στο Conference League, όπου ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει τον πρώτο του αγώνα για τη φάση των ομίλων με τη Σάμροκ Ρόβερς, δημιουργεί πρόσθετο άγχος στην τεχνική ηγεσία και στους ποδοσφαιριστές.

Το μεγάλο ερώτημα

Η απώλεια βαθμών σε αγώνες που, υπό άλλες συνθήκες, θα έπρεπε να έχουν κερδηθεί με σχετική ευκολία, είναι ένα φαινόμενο που ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει για πρώτη φορά φέτος σε τέτοιο βαθμό. Πέρυσι, οι «γαλαζοκίτρινοι» κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν τον τίτλο κερδίζοντας σχεδόν όλα τα ματς όπου ήταν το ξεκάθαρο φαβορί, εκτός από μία εξαίρεση. Η φετινή εικόνα ωστόσο δείχνει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, με τις απώλειες να συσσωρεύονται.

Το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτές οι βαθμολογικές απώλειες μπορούν να καλυφθούν στους επόμενους, δυσκολότερους αγώνες της σεζόν. Με τα μεγάλα ντέρμπι να πλησιάζουν, η πίεση στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ αυξάνεται και η ομάδα πρέπει να βρει άμεσα απαντήσεις. Κάθε επόμενη απώλεια μπορεί να αποβεί καθοριστική σε μια χρονιά που η παραμικρή λεπτομέρεια θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην τελική κατάταξη.

Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, και το βάρος της ευθύνης πέφτει πλέον στους ώμους του Ντομίνγκες και των παικτών του. Η συνέχεια απαιτεί συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και κυρίως την εύρεση των λύσεων που θα επαναφέρουν την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών, πριν τα περιθώρια στενέψουν δραματικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα