Ομόνοια 29ης Μαΐου - Ομόνοια Αραδίππου 1-2: Διπλό τεράστιας σημασίας για την παραμονή(vid)

Τεράστια νίκη για την Ομόνοια Αραδίππου που της δίνει βαθμολογικό προβάδισμα από την ζώνη του υποβιβασμού, χωρίς νίκη συνεχίζει η Ομόνοια 29ης Μαΐου.

Η Ομόνοια 29ης Μαΐου υποδέχθηκε την Ομόνοια Αραδίππου για την 6η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan στο στάδιο Κατωκοπιά-Επιστροφή «Γλαύκος Κληρίδης».

Οι γηπεδούχοι έψαχναν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία με 0-0 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, ενώ η ομάδα της Αραδίππου έψαχνε να μαζέψει και άλλους βαθμούς μετά την νίκη κόντρα στο Παραλίμνι και την ισοπαλία με την Καρμιώτισσα για την 4η και 5η αγωνιστική.

Α' ημίχρονο:

Στο 15', η Ομόνοια Αραδίππου άνοιξε το σκορ με τον Φεριέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μπόργκες.

Στο 18' ο Ούγκο Μάρτινς πραγματοποίησε αναγκαστική αλλαγή πολύ νωρίς για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Ποντικός δεν μπορούσε να συνεχίσει και την θέση του πήρε ο Κούτσακος.

Ξανά με τον Μπόργκες να σεντράρει από φάουλ στην αριστερή πλευρά, ο Σιντόνιο έπιασε την κεφαλιά ερχόμενος από πίσω και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-0 στο 25'.

Με δύο γκολ πίσω στο σκορ, η Ομόνοια 29Μ προσπάθησε να βρει το γκολ που θα της επιτρέψει να επιστρέψει στον αγώνα και μετά από λίγες προσπάθειες, ο Έμεν πήρε την μπάλα από κεφαλιά του Φερνάντες, και με εξωτερικό πλασέ εντός περιοχής νίκησε τον Λόρια για να μειώσει σε 2-1.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την ομάδα της Αραδίππου να προηγείται. Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις στημένες φάσεις και σκόραραν δύο φορές από τα πλάγια.

Σημαντικό το γκολ του Ένεμ που έδωσε άλλη ψυχολογία στους γηπεδούχους για την επανέναρξη του αγώνα. Λίγο πριν την ανάπαυλα βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση με δύο ευκαιρίες του Τρούγιτς, αλλά ο Λόρια κράτησε το προβάδισμα των Αραδιππιωτών.

Β' ημίχρονο:

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ομόνοια 29Μ μπήκε αποφασισμένη να ισοφαρίσει και ανέβηκε αρκετά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο αλλά δεν βρήκε χώρους στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Ομόνοιας Αραδίππου, που περίμενε να βγει στην αντεπίθεση και παράλληλα να κρατήσει το προβάδισμα της.

Εξαιρετική διαχείριση από τον Ούγκο Μάρτινς και πολύ καλό παιχνίδι των αμυντικών της Ομόνοιας Αραδίππου. Ο Λόρια διάβαζε εξαιρετικά την κάθε φάση και έβγαινε να μαζέψει πρώτος πριν από τους ποδοσφαιριστές της ομόνοιας 29Μ.

Η Ομόνοια Αραδίππου μετά την εκτός έδρας νίκη στο Παραλίμνι πετυχαίνει άλλη μια κόντρα στις ομάδες όπου ανέβηκαν μαζί από την Β' κατηγορία. Με αυτή την νίκη ανέβηκε στους 8 βαθμούς παίρνοντας βαθμολογικό προβάδισμα από την ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη, η Ομόνοια 29Μ δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη και παρέμεινε στην τελευταία θέση με μόλις 2 βαθμούς.

Ενδεκάδες:

Ομόνοια 29Μ (Γιώργος Πετράκης): Μπρόλ, Ψάλτης (46′ Φιάκας), Ντεσλάντ, Χέιλεν (86′ Μπελά), Γουίλερ (59′ Ράμος), Γκαρσία, Καρπ (73′ Φαμπίνιο), Α. Φερνάντεθ (59′ Ποντικός), Ρ. Φερνάντες, Ένεμ, Τρούγιτς.

Ομόνοια Αραδίππου (Ούγκο Μαρτίνς): Λόρια, Σιήκκης, Γκουοϊατά, Θεοχάρους, Ταβάρες (80′ Χριστοδούλου), Σιντόνιο, Μπαντζί, Βρόντης (80′ Σανά), Φεριέ (90’+1 Καλλής), Μπόργκες, Ποντικός (18′ Κούτσακος).

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα