ΑΕΚ Λάρνακας: Το πλάνο Μπεργκ στο ΓΣΠ και τα τρεξίματα στη μεσαία γραμμή

ΑΕΚ Λάρνακας: Το πλάνο Μπεργκ στο ΓΣΠ και τα τρεξίματα στη μεσαία γραμμή

Newsroom
ΜΠΕΡΓΚ
Νίκη ψυχολογίας και μεγάλης βαθμολογικής σημασίας θα ψάξει απόψε στο ΓΣΠ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ Λάρνακας, με τον Χένινγκ Μπεργκ να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και να έχει έτοιμο το πλάνο νίκης, παρουσία περίπου 850 φίλων της ομάδας στη Λευκωσία.

Η ομάδα της Λάρνακας ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Λευκωσία για να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (20:00) και να παλέψει για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Μία νίκη που έχει πολύ μεγάλη ανάγκη και που θέλει να πάρει για πολλούς λόγους.

Αν έρθει το τρίποντο η ομάδα θα μπορέσει να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα, θα εκμεταλλευθεί την ήττα του Απόλλωνα, θα αφήσει τον ΑΠΟΕΛ λίγο πίσω από την κορυφή και ταυτόχρονα θα εκμεταλλευθεί τις απώλειες που θα προκύψουν από το άλλο ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και Ομόνοια. Ταυτόχρονα θα «χτίσει» ψυχολογία και δυναμική και θα «σπάσει» και ένα αρνητικό στατιστικό κερδίζοντας το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ μετά από εννέα χρόνια.

Όλα τα πιο πάνω αποτελούν ένα καλό λόγο για να μπορέσει η ομάδα να παλέψει και να τα δώσει όλα στο γήπεδο για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη και το τρίποντο. Αγωνιστικά ο Μπεργκ δεν έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα πλην του Ναούμ.

Η τακτική στη Λευκωσία…

Περισσότερο σε ένα 4-3-3 αναμένεται να μοιάζει ο σχηματισμός που θα επιλέξει ο Μπεργκ και ο οποίος θα έχει ριζικές αλλαγές στην άμυνα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Εκπολό, αριστερό ο Άνχελ Γκαρσία και κεντρικοί αμυντικοί οι Ρομπέρζ και Μιλίσεβιτς. Σε περίπτωση που ξεκινήσει βασικός στα δεξιά ο Μιραμόν το πιο πιθανό είναι να μείνει στον πάγκο ο Ρομπέρζ.

Στην μεσαία γραμμή Γκουστάβο Λέδες και Πέρε Πονς αποτελούν εγγύηση και μαζί τους στην τριάδα θα είναι και ο Ρόντεν. Δύσκολα θα δούμε ένα 4-4-1-1 με έναν πιο επιθετικό ποδοσφαιριστή πίσω από τον στράικερ. Στόχος είναι να μπορέσει η ΑΕΚ να τρέξει στην μεσαία γραμμή, να καλύψει χώρους και να κουμαντάρει το παιχνίδι μη αφήνοντας τον αντίπαλο να κυριαρχήσει. Έτσι το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό.

Στα δεξιά της επίθεσης θα κινείται ο Φαράζ, αριστερά ο Αϊτόρ και στην κορυφή θα είναι ο Ένζο Καμπρέρα. Αυτή είναι η επικρατέστερη ενδεκάδα για τον Μπεργκ.

Με κόσμο το πλευρό της!

Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και μέρες από τους φίλους της ΑΕΚ οι οποίοι θα βρεθούν στο πλευρό της ομάδας τους για να την στηρίξουν και να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της. Οι περίπου 850 που δικαιούνται να είναι στο γήπεδο περιμένουν να δουν μία συνέχεια της απόδοσης της ομάδας και φυσικά περιμένουν να πανηγυρίσουν ένα μεγάλο «διπλό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα