ΑΠΟΕΛ: Τέλος ο Ντομίνγκες!

ΑΠΟΕΛ: Τέλος ο Ντομίνγκες!

dominguez apoel
Επίσημη είναι πλέον η αποχώρηση του Ζοσέ Ντομίνγκες από τον ΑΠΟΕΛ, καθώς η ομάδα ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Πορτογάλου τεχνικού από τον πάγκο των πρωταθλητών.

«Σάρκα και οστά» πήρε η απομάκρυνση του Ζοσέ Ντομίνγκες από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, με την ήττα από την ΑΕΚ Λάρνακας στο ΓΣΠ την περασμένη αγωνιστική να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην υπόθεση του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Ντομίνγκες ανέλαβε την ομάδα στις 24 Αυγούστου, όταν απολύθηκε ο Νταβίδ Γκαγιέγο, μετά την δύσκολη ήττα του ΑΠΟΕΛ στη Λετονία από την Ρίγα για τα Playoff του Europa League. Ο πρώην βοηθός του Ρικάρντο Σα Πίντο, ανέλαβε να εκπονήσει το δύσκολο έργο της ανατροπής, ωστόσο δεν τα κατάφερε και η ομάδα αποκλείστηκε στα πέναλτι και συνέχισε στην League Phase του Conference League.

Περί των εγχώριων υποχρεώσεων, ο Ζοσέ Ντομίνγκες ανέλαβε την ομάδα σε έξι αναμετρήσεις, μετρώντας τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δυο ήττες. Η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας που συνδυάστηκε με το «σοκαριστικό» 1-3 υπέρ των φιλοξενουμένων, εξ' αρχής έβαλε σύννεφα πάνω από την θέση του Πορτογάλου.

Ακολούθησε ένα 3/3 με Καρμιώτισσα, ΕΝΠ και Νέα Σαλαμίνα, με τους πρωταθλητές να δέχονται μόλις ένα γκολ και να σκοράρουν 10! Από αυτό το διάστημα άρχισε να απορρέει κάποια ελπίδα και σίγουρα βοήθησε στην διατήρηση του Ντομίνγκες στην τεχνική ηγεσία των «γαλαζοκίτρινων».

 

Τα δυο τελευταία αποτελέσματα στην Cyprus League, το ισόπαλο 0-0 με την νεοφώτιστη Ομόνοια 29Μ και όπως προαναφέραμε, η ήττα από την περσινή δευτεραθλήτρια ΑΕΚ στη Λευκωσία, προσυπογράψανε την λήξη της εποχής Ντομίνγκες-ΑΠΟΕΛ.

Παρόλα αυτά, ο Ζοσέ Ντομίνγκες, θα φύγει με τίτλο από την Κύπρο, καθώς κατέκτησε το Σούπερ Καπ, με αντίπαλο την Πάφο, σε έναν αγώνα που και πάλι το σύνολο δεν είχε την ιδανική παρουσία και πάλι γέννησε παράπονα και μουρμούρα γύρω από τον προπονητή της ομάδας.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, ήρθε και το ντεμπούτο στο Conference League, το οποίο συνοδεύτηκε με την ισοφάριση από την Σάμροκ Ρόβερς στις καθυστερήσεις και το τελικό 1-1, παρά το γεγονός ότι οι Ιρλανδοί αγωνίζονταν με 10 παίκτες για το μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο τελικός απολογισμός του Ζοσέ Ντομίνγκες είναι, εννέα αγώνες, τέσσερις νίκες, δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την προβληματική εικόνα της ομάδας, οδήγησαν στο «τέλος» του από τον ΑΠΟΕΛ, επαληθεύοντας επί της ουσίας, όλα τα ρεπορτάζ των προηγουμένων ημερών, που ανέκυψαν μετά από την ήττα στο ΓΣΠ από την ΑΕΚ.

Επρόκειτο για την δεύτερη απομάκρυνση τεχνικού την εφετινή αγωνιστική περίοδο, και την τρίτη από πέρσι τον Μάιο που ο ΑΠΟΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Σα Πίντο, Γκαγιέγο και τώρα Ντομίνγκες έρχονται να γεμίσουν αυτή την στατιστική, με τους φίλους της ομάδας να αγωνιούν για το ποιος επρόκειτο να αναλάβει τα ηνία τώρα, στη δύσκολη σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ:

«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας συνεργασίας, με τον προπονητή José Dominguez.

Μαζί με τον κ. Dominguez έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία και με τους João Abreu (Βοηθός προπονητής) και Paulo Santos (Προπονητής φυσικής κατάστασης).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Dominguez και τα δύο μέλη του τεχνικού του επιτελείου, για τη συνεργασία.

Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο, τόσο στην επαγγελματική τους καριέρα όσο και στην προσωπική τους ζωή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα