ΑΠΟΕΛ: Αρχή μίας νέας εποχής με τον Χιμένεθ

ΑΠΟΕΛ: Αρχή μίας νέας εποχής με τον Χιμένεθ

Newsroom
ΑΠΟΕΛ: Αρχή μίας νέας εποχής με τον Χιμένεθ
Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, συνειδητοποιώντας την ανάγκη για ριζικές αλλαγές, επέλεξε να κινηθεί αποφασιστικά για την άμεση αναμόρφωση της ομάδας, φτάνοντας σε συμφωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ (10/10).

Οι φίλαθλοι βλέπουν στην έλευση του Ισπανού ως ευκαιρία για να επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες, ύστερα από περίοδο έντονης αβεβαιότητας και γκρίνιας. Με το πολυετές βιογραφικό του, ο Χιμένεθ αποτελεί προπονητή που μπορεί να προσφέρει λύσεις, με το κύρος και την εμπειρία του να προδιαθέτουν για καλύτερες μέρες. Η συμφωνία με τον Ισπανό τεχνικό έγινε με γρήγορες διαδικασίες, δείχνοντας ότι η διοίκηση ήξερε ακριβώς τι χρειαζόταν για να προχωρήσει η ομάδα σε νέα εποχή.

Ο Χιμένεθ δεν είναι άγνωστος στο κυπριακό κοινό, έχοντας στο παρελθόν εργαστεί σε κορυφαίους συλλόγους όπως η ΑΕΚ Αθηνών, με την οποία συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες. Ο ερχομός του στην Κύπρο αποτελεί σημαντικό βήμα για τον ΑΠΟΕΛ, που θέλει να ξαναβρεί το δρόμο προς τις επιτυχίες και να επιστρέψει δυναμικά. Η πορεία του Ισπανού είναι γεμάτη επιτυχίες, και αυτό ακριβώς χρειάζεται τώρα ο ΑΠΟΕΛ: έναν ηγέτη που θα βάλει τάξη στο αγωνιστικό κομμάτι.

Τακτικές κινήσεις με έμφαση στη συνοχή

Το αγωνιστικό πλάνο του Χιμένεθ είναι βασισμένο σε φιλοσοφία που δίνει έμφαση στην οργάνωση. Ο Ισπανός τεχνικός προτιμά το σύστημα 4-2-3-1, με δύο αμυντικά χαφ που συνδέουν τη μεσαία γραμμή με την άμυνα, εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη ισορροπία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Αυτό το σχήμα προσφέρει σταθερότητα και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα για ταχύτητα και επιθετική δημιουργία, στοιχεία που έχουν λείψει από τον ΑΠΟΕΛ φέτος. Παρότι το 4-2-3-1 είναι το αγαπημένο του σύστημα, ο Χιμένεθ δεν διστάζει να το τροποποιήσει, όταν οι συνθήκες του αγώνα το απαιτούν, «μεταβαίνοντας» σε σχηματισμούς όπως το 3-5-2 ή το 3-4-3.


Η ευελιξία αυτή του Ισπανού προπονητή, που μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε αγώνα, προσφέρει στον ΑΠΟΕΛ τακτική ποικιλία και δυνατότητες για καλύτερη αγωνιστική προσέγγιση. Φτάνει οι παίκτες να μετατρέψουν σε πράξεις τις εντολές. Η έμφαση που δίνει ο Χιμένεθ στην τακτική είναι εμφανής από την καριέρα του, τόσο στην ΑΕΚ, όσο και σε προηγούμενες ομάδες του, όπως η Σεβίλλη και η Σέρο Πορτένιο.

 

Κύρος και βαρύ βιογραφικό

Η επιλογή δεν έγινε τυχαία. Ο Ισπανός προπονητής έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με επιτυχίες, όπως την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος με την ΑΕΚ το 2018, έναν τίτλο που ήρθε μετά από 24 χρόνια αναμονής για τον ιστορικό σύλλογο της Αθήνας. Εκτός από την επιτυχημένη του πορεία στην ΑΕΚ, έχει εργαστεί και σε μεγάλους συλλόγους της Ισπανίας, όπως η Σεβίλλη και η Σαραγόσα.

Ο Χιμένεθ φέρνει στον ΑΠΟΕΛ τη γνώση και την εμπειρία που έχει αποκτήσει από τις κορυφαίες διοργανώσεις, και οι επιτυχίες του αποτελούν την εγγύηση πως η ομάδα μπορεί να επιστρέψει στο σωστό δρόμο. Οι συνεργάτες που τον συνοδεύουν σε κάθε σταθμό της καριέρας του θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι του προπονητικού του έργου.


Προκλήσεις και πρώτες κινήσεις

Ο 60χρονος, βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικές προκλήσεις στην Κύπρο. Ο ΑΠΟΕΛ, αν και διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, χρειάζεται να βρει αγωνιστική ταυτότητα για να μπορέσει να επανέλθει στις επιτυχίες. Ο Ισπανός προπονητής έχει δείξει ότι μπορεί να δουλέψει με παίκτες υψηλού επιπέδου και να τους προσδώσει την απαραίτητη αγωνιστική πειθαρχία.

Αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ξεκινήσει τις πρώτες του κινήσεις στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Η γνωριμία του με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και η προετοιμασία της ομάδας θα είναι οι άμεσες προτεραιότητές του.

Ο δρόμος για την επιτυχία και η ελπίδα των φιλάθλων


Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, με την επιλογή του Χιμένεθ, έχει κάνει ξεκάθαρη τη στόχευσή της για μια νέα αγωνιστική προσέγγιση. Η εμπειρία και οι επιτυχίες του Ισπανού προπονητή αποτελούν την καλύτερη εγγύηση πως η ομάδα μπορεί να επανέλθει στις επιτυχίες. Οι φίλαθλοι περιμένουν με αγωνία τις πρώτες κινήσεις του Χιμένεθ και ευελπιστούν πως η νέα εποχή για τον ΑΠΟΕΛ θα φέρει σταθερότητα και επιτυχίες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα