ΑΠΟΕΛ: Οι παίκτες που έμειναν στη σκιά του ρόστερ

ΑΠΟΕΛ: Οι παίκτες που έμειναν στη σκιά του ρόστερ

Newsroom
ΑΠΟΕΛ
Ένα από τα βασικά ερωτήματα για την «εποχή Χιμένεθ» στον ΑΠΟΕΛ είναι αν και κατά πόσο θα αξιοποιήσει με διαφορετικό τρόπο το υπάρχον ρόστερ, πράγμα που δεν έκαναν με επιτυχία οι προκάτοχοί του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, το νέο πρόσωπο στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, καλείται να αναστρέψει την πορεία της ομάδας, η οποία έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση. Η διαχείριση του ρόστερ από τους προηγούμενους προπονητές, Γκαγιέγο και Ντομίνγκες, αποτέλεσε πεδίο έντονης κριτικής, με σημαντικές παραλείψεις να γίνονται εμφανείς.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του αριστερού άκρου της άμυνας, όπου ο Κιντιγιά έχει πάρει τον κύριο όγκο των λεπτών συμμετοχής, με τον Λαουτάρο Κανό και τον Μερ να παραμένουν άγνωστοι στο ευρύ κοινό της ομάδας. Ο δε Τσεπάκ, παρά τη φυσική του θέση ως δεξιός οπισθοφύλακας, έχει κληθεί συχνά να καλύψει την αριστερή πτέρυγα, με αξιοπρεπή αποτελέσματα.

Αλλά και στον χώρο του κέντρου, η περιορισμένη αξιοποίηση παικτών όπως οι Σατσιάς και Πολυκάρπου, αφήνει ερωτήματα για την ορθή κατανομή των ρόλων. Ο Σιπριανό, που ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την ενδεκάδα, ενώ νεοαποκτηθέντες όπως οι Άπια και Μαϊόλι δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί.

Ο Κόρμπου, που έφτασε με την ετικέτα του εξελίξιμου επιτελικού μέσου, συχνά τοποθετείται στα πλάγια, ενώ ο Πίτσι περιορίστηκε ως οργανωτής, παρότι έχει την ικανότητα να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις.

 

Το ερώτημα που γεννάται είναι αν ο Χιμένεθ θα αξιοποιήσει με διαφορετικό τρόπο το φετινό υλικό, κάτι που θα φανεί στις επόμενες εβδομάδες, όταν θα κληθεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα