ΑΠΟΕΛ, Χιμένεθ: «Τώρα στη καρδιά μου είναι μόνο ο ΑΠΟΕΛ, δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά ώρα για έργα» (vid)

ΑΠΟΕΛ, Χιμένεθ: «Τώρα στη καρδιά μου είναι μόνο ο ΑΠΟΕΛ, δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά ώρα για έργα» (vid)

Newsroom
jimenez_apoel
Ο Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκε και επισήμως από τον ΑΠΟΕΛ, ως προπονητής της ομάδας μέχρι το πέρας της σεζόν και στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα τα δεδομένα της ομάδας και τα πλάνα του.

Η πρώτη μέρα του Μανόλο Χιμένεθ στον ΑΠΟΕΛ ως προπονητής είναι γεγονός! Ο Ισπανός Τεχνικός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ως προπονητής των Πρωταθλητών Κύπρου, αρχικά «εξετάζοντας» το προπονητικό κέντρο και έπειτα την επόμενη ημέρα, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου.

Οι εκπρόσωποι των Μέσων είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις ερωτήσεις τους στον νέο προπονητή των Γαλαζοκίτρινων, με τον ίδιο να δίνει απαντήσεις για όλα τα δεδομένα και όλα τα πλάνα που έχει ενόψει της επανέναρξης του Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα των δηλώσεών του:

Τον λόγο πήρε πρώτα ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, καλωσορίζοντας τον Χιμένεθ και εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι με τον Ισπανό στο τιμόνο μπορούν να πάρουν τον τίτλο.

 

«Καλωσορίζουμε τον κ. Χιμένεθ και τους συνεργάτες του.. Γνωρίζουν πολύ καλά που έχουν έρθει, και εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πιο προπονητή έχουμε μπροστάρη. Πιστεύουμε ότι πρώτη φορά στον ΑΠΟΕΛ, αλλά και στην Κύπρο έρχεται προπονητής εγνωσμένης αξίας και της εμβέλειας του κυρίου Χιμένεθ. Του εύχομαι τα καλύτερα και επιτυχίες ξεκινώντας από τον αγώνα του Σαββάτου και ολοκληρώνοντας τον Μάιο να στεφθούμε πρωταθλητές μαζί του. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Ελπίζω και εσείς και ο κόσμος να δώσουν την ανάλογη στήριξη και χρόνο και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε».


Έπειτα ακολούθησαν οι εισαγωγικές δηλώσεις του Χιμένεθ:

«Η Λευκωσία είναι γνωστό και φιλόξενο μέρος. Είδα ευρωπαϊκούς αγώνες του ΑΠΟΕΛ τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζω το μέγεθος της ομάδας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη πρόκληση. Θα υπηρετήσω την ομάδα με αφοσίωση. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχω κίνητρο. Μετά από τόσα χρόνια το να έχεις κίνητρο είναι σημαντικό. Υπόσχομαι να δουλέψω και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Την ζωή μου σημάδεψαν πολλές ομάδες ειδικά η Σεβίλλη και η ΑΕΚ αλλά τώρα στη καρδιά μου είναι μόνο ο ΑΠΟΕΛ».

Μιλώντας για την φιλοσοφία του είπε:

«Η φιλοσοφία μου είναι να κερδίζω. Αν το κάνουμε με καλό ποδόσφαιρο, ακόμα καλύτερα. Το πρώτο που σκέφτομαι είναι η νίκη και θέλω η ομάδα μου να προσπαθεί γι' αυτό. Δεν θα ζητήσω τίποτα περισσότερο απ' το 100% απ' τους παίκτες μου. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό παιχνίδι από το επόμενο. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ούτε το προηγούμενο ούτε αυτό που θα ακολουθήσει απ' το επόμενο. Η φιλοσοφία μου είναι δουλειά, αφοσίωση, νίκη».

Περί του τρόπου παιχνιδιού του:

«Το πιο σημαντικό είναι να δώσω και να μου δώσουν οι παίκτες. Πρέπει αυτά τα δύο μέρη να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Τα μαθηματικά στο ποδόσφαιρο δεν είναι απλά, έχει αγώνες που θα αξίζουμε να κερδίσουμε αλλά δεν θα κερδίσουμε και αγώνες που μπορεί να αξίζει να χάσουμε αλλά να κερδίσουμε. Όταν έχεις την φιλοσοφία και το πνεύμα για να κερδίσεις, τις περισσότερες φορές θα κερδίσεις. Μου αρέσει να παίζω όμορφα, να κρατώ την μπάλα, να σκοράρω περισσότερο από τον αντίπαλο. Αν μιλήσουμε για στρατηγική, θα προσαρμοστώ στους παίκτες που έχουμε. Θα κοιτάξω τα στοιχεία τους για να μπορέσω να βγάλω τον καλύτερο σχηματισμό. Είναι ώρα για να πάρουμε αποφάσεις για να βοηθήσουμε την ομάδα. Μου αρέσει να παίζω 4-4-2 αλλά αν πρέπει να προσαρμοστώ σε κάτι άλλο θα το κάνω».

Συνέχισε λέγοντας:

«Είναι προφανές ότι είμαι εδώ γιατί οι προηγούμενοι προπονητές δεν είχαν την επιτυχία που ήθελαν. Είμαι βέβαιος ότι προσπάθησαν, αυτό θα κάνω εγώ. Θέλω να δω μια ομάδα που θα παίζει για το έμβλημα της ομάδας. Πρέπει όλοι να είναι προσηλωμένοι στο γήπεδο για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά ώρα για έργα. Μου αρέσει η ζωή στο γήπεδο και γι’ αυτό κάνω αυτό το επάγγελμα. Αν είχα καλύτερα γόνατα θα ήμουν ποδοσφαιριστής και όχι προπονητής».

«Δούλεψα σε ομάδες με κόσμο και πίεση όπως η Σεβίλλη. Δούλεψα σε ομάδες που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια, πάλεψα για τίτλους, για εμένα δεν είναι προτεραιότητα η 2η θέση. Ξέρω τι σημαίνει πίεση αλλά να είναι καλό για την ομάδα. Ο τίτλος δεν έρχεται με την πίεση, έρχεται βλέποντας παιχνίδια με παιχνίδι. Θέλουμε ο κόσμος να έχει υψηλές προσδοκίες αλλά να μας στηρίζει παιχνίδι με παιχνίδι».

Για το αν γνωρίζει κάποιους παίκτες απ' το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ:

«Κάποιους παίκτες τους ξέρω πολύ καλά. Κάποιους τους είχα μαζί μου, με κάποιους έπαιξα ως αντίπαλος. Αμέσως μόλις άρχισα να μιλώ με τον Πρόεδρο, ξεκίνησα να βλέπω το ρόστερ και παιχνίδια της ομάδας. Τους περισσότερους παίκτες τους γνωρίζω από τα νούμερα (σ.σ τους αριθμούς στην πλάτη)».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα