ΑΠΟΕΛ, Χιμένεθ: Η δέσμευση και το όραμα

ΑΠΟΕΛ, Χιμένεθ: Η δέσμευση και το όραμα

Newsroom
jimenez_petridis
Η πρώτη επίσημη παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον ΑΠΟΕΛ συνοδεύτηκε από δηλώσεις που, αν και γεμάτες με κλασικές ποδοσφαιρικές ατάκες, κρύβουν στοιχεία που προϊδεάζουν για τη μελλοντική πορεία της ομάδας.

Ο Ισπανός τεχνικός, με τις πολυετείς εμπειρίες του σε απαιτητικά περιβάλλοντα όπως η Σεβίλλη και η ΑΕΚ, έστειλε το μήνυμα της απόλυτης αφοσίωσης, θέτοντας τις βάσεις για δυναμική επανεκκίνηση στον πάγκο των «γαλαζοκιτρίνων».

Αυτό που ξεχωρίζει στις δηλώσεις του είναι η προσήλωση στη νίκη. Η φράση «η φιλοσοφία μου είναι να κερδίζω» καταδεικνύει προπονητή που δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με… ημίμετρα, αναγνωρίζοντας ωστόσο τη σημασία της προσαρμοστικότητας, αναλόγως των διαθέσιμων εργαλείων. Ο Χιμένεθ, έδειξε ρεαλιστής. Ξέρει καλά ότι η επιτυχία δεν έρχεται μόνο μέσα από τη θεωρία αλλά από τις προσαρμογές που χρειάζονται σε κάθε παιχνίδι, κάτι που είχε καταστήσει σαφές και σε προηγούμενους προπονητικούς σταθμούς του.

Ενδιαφέρον προκαλεί η έμφαση του στο «ομαδικό πνεύμα». Αναγνωρίζει ότι για να υπάρξει πρόοδος, οι παίκτες πρέπει να λειτουργούν ως ενιαία μονάδα, κάτι που φανερώνει την πρόθεση να δημιουργήσει έναν πυρήνα που θα έχει κοινό στόχο, αποφεύγοντας την έμφαση σε ατομικές φιλοδοξίες.

Τέλος, η αναφορά του στην πίεση – κάτι που αντιμετώπισε σε προηγούμενες δουλειές του – δεν τον τρομάζει. Ξεκάθαρα υπογραμμίζει ότι για τον ΑΠΟΕΛ η μόνη στόχευση είναι η κορυφή, με τα υπόλοιπα να είναι απλώς λεπτομέρειες. Ξέρει πολύ καλά το πού πήγε να δουλέψει, δείχνοντας ξεκάθαρα πανέτοιμος.

 


@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα