ΠΑΣΠ: Στα μισά του δρόμου «τρέχει» πρώτος ο Άλβες

ΠΑΣΠ: Στα μισά του δρόμου «τρέχει» πρώτος ο Άλβες

Newsroom
ΒΑΝΑ ΑΛΒΕΣ
Για ακόμη μια σεζόν ο ΠΑΣΠ θα απονείμει βραβείο στον τερματοφύλακα με τα περισσότερα Clean Sheets, τόσο στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο, όσο και στο τέλος του πρωταθλήματος συνολικά. Έως τώρα, τα πρωτεία κατέχει ο Βανά Άλβες του Άρη Λεμεσού με 4 «ανέπαφες εστίες».

Είναι οι φύλακες άγγελοι των ομάδων, οι οποίοι για περισσότερο από ενενήντα λεπτά σε έναν αγώνα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και ταυτόχρονα να καθοδηγούν την άμυνά τους. Η συμβολή τους στο παιχνίδι είναι τεράστια. Γι’ αυτό και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, για ακόμη μια χρονιά, με τη στήριξη της Stoiximan, δίνει τη θέση που αρμόζει στους τερματοφύλακες αφού πέραν των βραβεύσεων της κορυφαίας απόκρουσης κάθε αγωνιστικής, θα πραγματοποιήσει και φέτος συνολικά έξι βραβεύσεις που αφορούν την κατηγορία Clean Sheets.

Όπως πάντα για αρχή, ο ΠΑ.Σ.Π. θα βραβεύσει τον τερματοφύλακα με τα περισσότερα Clean Sheets του πρώτου γύρου και όπως φαίνεται η αγωνία για τον τελικό νικητή θα μας κρατήσει συντροφιά για αρκετές αγωνιστικές ακόμη.

Ενώ βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της 7ης αγωνιστικής, ο τερματοφύλακας του Άρη, Βανά Άλβες, προηγείται με τέσσερα Clean Sheets, ενώ ακολουθεί με ένα λιγότερο ο πορτιέρο του ΑΠΟΕΛ, Βιντ Μπέλετς, o oποίος – θυμίζουμε – πέρσι έχασε στο νήμα το «Stoiximan Golden Gloves 2023/24». O 34χρονος Σλοβένος είχε καταγράψει 18 Clean Sheets, όσα και ο Κέναν Πίριτς της ΑΕΚ, ο οποίος είχε καλύτερα σερί απαραβίαστης εστίας μέσα στη σεζόν.

Μετά τους Άλβες και Μπέλετς, τέσσερις τερματοφύλακες μετράνε από δύο Clean Sheets και συνεπώς έχουν τις δικές τους πιθανότητες για να αναδειχθούν νικητές. Πρόκειται για τους Γκιόργκι Λόρια (Ομόνοια Αραδίππου), Ζίφκο Ζίφκοβιτς (Ανόρθωση), Φαμπιάνο (Ομόνοια) και Ντέβις Επασί (Καρμιώτισσα).

 

Όπως προαναφέραμε, το Stoiximan Golden Gloves που αφορά τον πρώτο γύρο είναι το πρώτο από τα έξι συνολικά βραβεία που θα δοθούν κατά τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά. Θα ακολουθήσουν τα βραβεία του δεύτερου γύρου και των δύο Ομίλων, Α’ και Β’, ενώ στην ετήσια γιορτή του ΠΑ.Σ.Π., τα «PASP FOOTBALL AWARD 2024-25», θα βραβευτεί με το μεγάλο βραβείο o τερματοφύλακας του πρώτου γκρουπ που κατέγραψε συνολικά τη σεζόν 2024-25 τα περισσότερα Clean Sheets, όπως βέβαια και αυτός που πρώτευσε στο δεύτερο γκρουπ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα