Νεοφυτίδης: «Κάποιοι ασχολούνταν με τον Κακουλλή παρά με τον ''σεισμό'' στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

Newsroom
ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ μίλησε σε γνωστό ραδιοφωνικό μέσο για τον «σεισμό» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με το τεράστιο καλεντάρι αγώνων, ενώ σχολίασε και την απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών μεταξύ ΑΕΚ και Ανόρθωσης.

Καλεσμένος σε εκπομπή του Super Sport FM 104.0 ήταν ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης. Μιλώντας στο μέσο, εξήγησε πως αρκετοί στην Κύπρο έδιναν μεγαλύτερη βαρύτητα στη χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή, παρά στον «σεισμό» που επικρατεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με το εξουθενωτικό καλεντάρι αγώνων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΚΟΠ για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στα παιχνίδια μεταξύ ΑΕΚ Λάρνακας και Ανόρθωσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου το τελευταίο δεκαπενθήμερο ήταν όλος στο διεθνές δικαστήριο. Είχαμε την απόφαση Ντιαρά ενάντια στη FIFA. Στην Κύπρο οι περισσότεροι ασχολούνταν με την ευκαιρία του Κακουλλή παρά με τον “σεισμό” στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Νομίζουμε είμαστε το κέντρο του κόσμου. Έγινε καταγγελία κατά της FIFA για την κατάσταση υγείας των παικτών. Είναι ένα θέμα που παραβιάζει νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υγιή ανταγωνισμό».

 

Ο αρνητικός αντίκτυπος είναι η συρρίκνωση των εγχώριων πρωταθλημάτων για χάρη των διεθνών αγώνων. Το δεύτερο, οι ομοσπονδίες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα αρχίζουν νωρίτερα τα πρωταθλήματα τους για χάρη των διεθνών διοργανώσεων. Ακόμη ένα, είναι να μειώσουν τον αριθμό των Σωματείων τους στις εθνικές κατηγορίες, και ειδικότερα στις πρώτες κατηγορίες.

Αυτοί οι παίκτες, καλούνται να αποφασίσουν είτε να ακολουθήσουν ένα εξαντλητικό πρόγραμμα αγώνων που θα είναι επιβαρυντικό σε θέματα τραυματισμών και όχι μόνο. Θα επιλέγουν πλέον κάποιοι να μην αγωνίζονται με τις Εθνικές τους ομάδες λόγω του προγράμματος».

Για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση:

«Είχαμε θέμα στις Βρυξέλλες για αυτό. Είναι ξεκάθαρο πως πάμε ανάποδα. Το μετρό της απαγόρευσης μετακίνησης είναι το τελευταίο μέτρο που πρέπει να επιβληθεί. Υπάρχουν άλλα 10 μέτρα πιο πριν. Τιμωρούμε τον κόσμο. Οι τιμωρίες πρέπει να είναι στοχευμένες. Η λύση είναι να τους δούμε και να τους αποκόψουμε. Αλλά πρέπει να τους βρούμε για να το κάνουμε. Τους δίνουμε την ευκαιρία να κρύβονται πίσω από τον υγιή φίλαθλο. Με αυτή την τακτική θα διαλύσουν το ποδόσφαιρο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα