ΑΠΟΕΛ, Πετεβίνος: Απαντήσεις για όλα τα ζητήματα με τον Μανόλο Χιμένεθ

ΑΠΟΕΛ, Πετεβίνος: Απαντήσεις για όλα τα ζητήματα με τον Μανόλο Χιμένεθ

Newsroom
petevinos
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε σε γνωστή ραδιοφωνική συχνότητα και έδωσε απαντήσεις για όλα τα δεδομένα με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Η υπέρβαση του ΑΠΟΕΛ με τον Μανόλο Χιμένεθ, είναι ένα ζήτημα το οποίο ο Νεκτάριος Πετεβίνος ανέλυσε σε δηλώσεις του στον αέρα του SuperSportFM 105.0, μιλώντας τόσο για την κίνηση σαν κίνηση, όσο και για τις πρώτες εντυπώσεις όλων στον ΑΠΟΕΛ για τον Ισπανό Τεχνικό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Οι πρώτες εντυπώσεις για Χιμένεθ:

«Η επιλογή του κυρίου Χιμένεθ έχει αναλυθεί αρκετά από τα ρεπορτάζ. Είναι ένας προπονητής με πολύ μεγάλη χρονικά εμπειρία. Επειδή έχει την εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος έχουμε μία καλύτερη άποψη για τη φιλοσοφία του. Έχει κάτι το ιδιαίτερο, που είναι το εξής: όταν ένας προπονητής έρχεται μετά την έναρξη της σεζόν, να έχει την εμπειρία να μπει ο ίδιος και να εμπνεύσει τους παίκτες όσο πιο άμεσα γίνεται, όταν το ρόστερ είναι… κλειδωμένο. Έχει γνώση του πώς μπαίνει σε ένα νέο περιβάλλον και μπορεί άμεσα να καθορίσει τη δική του υπόσταση, έχει την προσωπικότητα. Μου έκανε εντύπωση το πώς τους μετέφερε κάποια μηνύματα σε θέματα πειθαρχίας. Τα πάντα για την μακροημέρευση ενός προπονητή εξαρτώνται από τα αποτελέσματα, ο ίδιος δεν έχει τον χρόνο αλλά γνωρίζει το ρόστερ. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε σε συζητήσεις με τον πρόεδρο, αυτό που έκανε ήταν να αναλύσει άμεσα την ομάδα μέσω της σταθερής προπονητικής ομάδας που διαθέτει. Βεβαίως γνωρίζει κάποιους ποδοσφαιριστές, θεωρώ ότι με αυτά τα δεδομένα έχουμε μια καλή βάση για να ξεκινήσουμε».

 

Τι ζήτησε να μάθει ο Χιμένεθ:

«Ο κ. Χιμένεθ έκανε πολύ καλή έρευνα για το ΑΠΟΕΛ. Έχει έναν άνθρωπο που εμπιστεύεται πλήρως, τον Άνχελ Κρέσπο, ο οποίος του μετέφερε τα πάντα και είχε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Είχε άμεση επαφή, ακόμη πριν βάλει την υπογραφή του για πολλές άλλες πληροφορίες που έλαβε από τους υπεύθυνους του Αρχαγγέλου, είχε επικοινωνία για τέσσερις μέρες με τον Εφραίμ για πράγματα που ήθελε».


Για τις αλλαγές προπονητών:

«Η επιλογή του προπονητή είναι η πιο δύσκολη. Οι παίκτες είναι 20-30, αν κάνεις λάθος επιλογές είναι τόσοι πολλοί. Το θέμα του προπονητή είναι διαφορετικό. Δεν μπορείς να ξέρεις ότι σίγουρα θα πετύχει. Επενδύουμε αυτή τη στιγμή στην εμπειρία, θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή. Δεν θα είναι τα πάντα ρόδινα, έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Πρέπει να στείλω ένα μήνυμα. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, έχουμε δει ομάδες να ξεγράφονται στην αρχή αλλά μετά να σηκώνουν πρωταθλήματα ή να το κυνηγούν μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε υπομονή με έναν προπονητή τέτοιες εμβέλειας για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Αν έγινε υπέρβαση με Χιμένεθ:

«Όχι, δεν θα το έλεγα. Είναι μια επένδυση που έχει συγκεκριμένο σκοπό και στόχο σε όλους τους τομείς. Όχι μόνο τα άμεσα αποτελέσματα, θέλουμε να δημιουργηθεί ένα σύνολο που να έχει τη νοοτροπία, τη σταθερότητα, ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόσωπο. Θέλω να πω κάτι. Το ΑΠΟΕΛ φέτος, κατά την άποψή μου, δεν υπολείπεται κάτι. Το πρόβλημα ήταν η αστάθεια και η διακύμανση της απόδοσης σε μεγάλη διαφορά κλίμακας. Πηγαίναμε πάνω κάτω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα