ΑΠΟΕΛ: Πειθαρχία, πίεση, συγκέντρωση

ΑΠΟΕΛ: Πειθαρχία, πίεση, συγκέντρωση

Newsroom
apoel
Ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε με το «καλημέρα» τη φιλοσοφία του στον ΑΠΟΕΛ, και αυτό φάνηκε στη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και στη συνεχής πίεση που ασκούσαν, ασχέτως ότι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ.

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε εντυπωσιακό βήμα επιστροφής με την ευρεία νίκη απέναντι στην Ομόνοια Αραδίππου, στο πρώτο παιχνίδι του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο. Το αποτέλεσμα ήταν ασφαλώς θετικότατο, ωστόσο η εμφάνιση της ομάδας αποκάλυψε νέα χαρακτηριστικά που είχαν λείψει στις προηγούμενες εμφανίσεις.

Η πειθαρχία, ήταν εμφανής σε κάθε πτυχή του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν πιστά το πλάνο του Χιμένεθ, δείχνοντας ότι κάθε παίκτης κατανοούσε πλήρως τον ρόλο του στον αγωνιστικό χώρο.

Η συμπεριφορά της ομάδας ήταν συνολικά πιο συνεκτική, με αλληλοκαλύψεις που απέτρεπαν τις επικίνδυνες καταστάσεις, ακόμη κι αν ο αντίπαλος δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Αυτό που ξεχώρισε, επίσης, ήταν η πίεση που άσκησε ο ΑΠΟΕΛ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ανεξαρτήτως σκορ. Αυτή η αδιάκοπη πίεση ήταν ξεκάθαρο δείγμα της αλλαγής φιλοσοφίας, καθώς η ομάδα δεν χαλάρωσε καθόλου κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Παράλληλα, η αμυντική γραμμή, αν και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη πίεση, έδειξε σαφή βελτίωση στη συνεργασία και την οργάνωση. Σημαντική ήταν η παρουσία του Αμπάνια, ο οποίος κάλυπτε κάθε γωνιά του γηπέδου, αναλαμβάνοντας πολυδιάστατο ρόλο.

 

Η ομάδα, πλέον, δείχνει να λειτουργεί ως σύνολο, με αυτοματισμούς που είχαν λείψει στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται να καταλαβαίνει τους παίκτες του, και το πιο σημαντικό, να τους παρακινεί να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Το αποτέλεσμα ήταν ολική αναστροφή της εικόνας του ΑΠΟΕΛ, δημιουργώντας προσδοκίες για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον. Φτάνει οι παίκτες να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και ιδιαιτέρως αποφασισμένοι καθώς έρχονται απανωτά δύσκολα ματς σε πρωτάθλημα και Κόνφερενς Λιγκ.

@Photo credits: sportimages.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα