Ανόρθωση: Τελέστηκε το μνημόσυνο του ήρωα Παναγιώτη Τουμάζου

Ανόρθωση: Τελέστηκε το μνημόσυνο του ήρωα Παναγιώτη Τουμάζου

Newsroom
mnhmosyno hrwa pangioti tomazou
Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Παναγιώτη Τουμάζου. Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσε εκ μέρους της Ανόρθωσης, ο πρόεδρος του σωματείου Κυριάκος Πραστίτης, αλλά και μέλη του συνδέσμου φιλάθλων της «Κυρίας» (ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ)

Τελέστηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του Ήρωα του απελευθερωτικού μας αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Παναγιώτη Τουμάζου. Παρών στο μνημόσυνο και ο νέος Πρόεδρος της Ανόρθωσης, Κυριάκος Πραστίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανόρθωσης:

Τελέστηκε σήμερα στην Επισκοπή Λεμεσού το ετήσιο μνημόσυνο του Ήρωα του απελευθερωτικού μας αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Παναγιώτη Τουμάζου.

Ο Παναγιώτης δολοφονήθηκε από τους Άγγλους κατακτητές στις 22 Οκτωβρίου του 1958, ενώ προσπαθούσε με άλλους συναγωνιστές να στήσουν ενέδρα στο δρόμο Κακοπετριάς-Καρβουνά. Τελικά η νάρκη που τοποθέτησαν δεν εξερράγη και όταν ο Παναγιώτης σηκώθηκε για να τους ρίξει χειροβομβίδα, οι Άγγλοι τον πυροβόλησαν στο κεφάλι. Ο πατέρας του Ήρωα ήταν ο Θεόφιλος Τουμάζου ο οποίος ήταν μέλος της Ανόρθωσης.

 

Το παρόν του στο μνημόσυνο έδωσε εκ μέρους του σωματείου μας, ο πρόεδρος κ. Κυριάκος Πραστίτης, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του Ήρωα. Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν και μέλη του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, με τον εκπρόσωπο του συνδέσμου να καταθέτει επίσης στεφάνι.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να τιμήσει τον Ήρωα, με τον πρόεδρο του Εθνικόφρων Σωματείου Προσφύγων Επισκοπής «Παναγιώτης Τουμάζου», κ. Μάμα Πατέρα να κρατά ζωντανή την μνήμη του Ήρωα και να στέλνει μήνυμα ενότητας. Ο κ. Πατέρας ήταν στο παρελθόν επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. της Ανόρθωσης και εξακολουθεί να είναι πιστά κοντά στο Σωματείο.

Του μνημοσύνου προέστη και η πρόεδρος της Βουλής κ.Αννίτα Δημητρίου καθώς επίσης βουλευτές και άλλοι επίσημοι.

Η θυσία του Παναγιώτη Τουμάζου και των ηρώων της Ε.Ο.Κ.Α., είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς και μας δείχνει τον δρόμο για πίστη και αφοσίωση στα ιδανικά που μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας για απελευθέρωση και επιστροφή στην κατεχόμενη πόλη μας.

Επίσης είναι φάρος για όλους εμάς που μαζί ενωμένοι θα επαναφέρουμε τον ΦΟΙΝΙΚΑ εκεί που του αρμόζει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα