Εθνικός Άχνας - Άρης Λεμεσού 1-2: Μεγάλο διπλό για τους «πράσινους» της Λεμεσού στο «Δασάκι» (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Ο Άρης Λεμεσού απέδρασε με το διπλό από το «Δασάκι», επικρατώντας 2-1 του Εθνικού, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Cyprus League.

Μεγάλο διπλό πέτυχε ο Άρης Λεμεσού στο «Δασάκι» κόντρα στον Εθνικό, επικρατώντας 2-1. Τα γκολ για τους «πράσινους» της Λεμεσού πέτυχαν οι Μαγιαμπέλα (20') και Καζού (23') στο πρώτο μέρος, ενώ οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 72' με τον Αντερέγκεν. Με αυτή τη νίκη, ο Άρης μείωσε στους δυο βαθμούς από την πρωτοπόρο Πάφο, ενώ παρέμεινε αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα.

Προβάδισμα δυο τερμάτων για τον Άρη, σε ένα ματς με καλό ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις

Το πρώτο μέρος είχε καλό ρυθμό και πολλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Στο 3' ο Κβιλιτάια, πέτυχε γκολ, το οποίο, ωστόσο, με την παρέμβαση του VAR, ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 10' ο Άρης είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή, όταν ο Μαγιαμπέλα βρέθηκε απέναντι από τον Φλόρες, αλλά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Εθνικού. Επτά λεπτά αργότερα ο Γκονσάλες, μετά από την πάσα του Λίπσκι, έστειλε την μπάλα άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Στο 19' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, με τον Μαγιαμπέλα, αυτή τη φορά να μην αστοχεί απέναντι στον Φλόρες. Η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 23’ ο Μαγιαμπέλα, με μια όμορφη ενέργεια από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, με τον Γκομίς να ελευθερώνεται, να σουτάρει, αλλά τον Φλόρες να αποκρούει. Ωστόσο, η μπάλα κατέληξε στον Καζού, ο οποίος έκανε το 2-0. Στο 26’ ο Βανά πραγματοποίησε μια από τις επεμβάσεις της χρονιάς, στο δυνατό σουτ του Γκονσάλες, ενώ δυο λεπτά αργότερα μπλόκαρε και το σουτ του Μπρένο. Δυο λεπτά αργότερα ο Κβιλιτάια έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά, ενώ στο 33’ ο Γκομίς από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε για λίγο, με τον Αντερέγκεν να επιχειρεί να νικήσει τον Βανά στο 43’, αλλά να μην τα καταφέρνει. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, το σουτ του Γκομίς πήγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μείωσε ο Εθνικός, αλλά μέχρι εκεί

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική, καθώς δεν καταγράφηκαν τόσες πολλές φάσεις, ενώ ο ρυθμός ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα. Στο 59’ η κεφαλιά του Γκονσάλες μπλοκαρίστηκε από τον Βανά, ενώ στο 63’ ο Φλόρες μπλόκαρε το σουτ του Μπέγκσον. Στο 66’ οι Λεμεσιανοί είχαν διπλή ευκαιρία, όταν ο Γκομίς σούταρε, με τον Φλόρες να αποκρούει, ενώ στην επαναφορά ο Μαγιαμπέλα επιχείρησε το σουτ, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει ξανά. Τελικά, ο Εθνικός Άχνας ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 72’ , όταν ο Αντερέγκεν, μετά από ασίστ του Γκονσάλες, πλάσαρε για το 1-2.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Εθνικός (Νταβίδ Μπαντία): Φλόρες, Μπρένο (69′ Στυλιανού), Αγγελόπουλος, Λομοτέι, Μπαχάνακ, Παναγιώτου (46′ Ντε Ιριόντο), Πεχλιβάνης, Λίπσκι, Μπονέτο (87′ Ερνάντες), Γκονζάλες (87′ Σόμπιεχ), Αντερέγκεν.

 

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Μποακί, Γιαγκό, Γκόλντσον, Καζού, Σαρφό (87′ Κορέια), Στρούσκι (67′ Νίκολιτς), Μαγιαμπέλα (87′ Μάτισικ), Μπένγκτσον (79′ Μοντνόρ), Γκομίς (67′ Κοκόριν), Κβιλιτάια.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

@Photo Credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα