ΑΠΟΕΛ: Ο Μανόλο Χιμένεθ έδειξε τον δρόμο

ΑΠΟΕΛ: Ο Μανόλο Χιμένεθ έδειξε τον δρόμο

Newsroom
apoel
Ο Ισπανός τεχνικός των «γαλαζοκιτρίνων» έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του απέναντι στους ποδοσφαιριστές, μεταδίδοντας τους τη φιλοσοφία του και τη νοοτροπία που θέλει να έχουν στον ΑΠΟΕΛ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, με την πολύχρονη εμπειρία του, έκανε σαφές από την πρώτη στιγμή της θητείας του στον ΑΠΟΕΛ ότι δεν ψάχνει για άμεση προσωπική αναγνώριση. «Σήμερα κέρδισαν οι παίκτες γιατί εγώ είμαι πολύ λίγο καιρό στην ομάδα», δήλωσε μετά την πρώτη του νίκη, τονίζοντας με σαφήνεια τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας και του έργου που είχε ήδη ξεκινήσει πριν από την άφιξή του.

Πάμε πιο κάτω:

Ο Ισπανός τεχνικός απέφυγε να αναλάβει προσωπικά τα εύσημα, επιλέγοντας να αναγνωρίσει τους ποδοσφαιριστές ως τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της επιτυχίας. Αυτό δείχνει ότι κατανοεί πως η αλλαγή προπονητή δεν αλλάζει άμεσα την αγωνιστική δυναμική, αλλά απαιτεί χρόνο για να αποτυπωθεί το δικό του στίγμα.

Η δεύτερη δήλωσή του:

«Είμαι ένας προπονητής που δεν βλέπω την ταυτότητα ή το διαβατήριο του παίκτη. Αλλά προσέχω την απόδοση που έχουν στην καθημερινή τους δουλειά». Κάτι που αποκαλύπτει εν πολλοίς τη φιλοσοφία του γύρω από την αξιολόγηση των παικτών. Ο Χιμένεθ ξεκαθάρισε ότι η απόδοση είναι το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή στην ενδεκάδα, αδιαφορώντας για τη φήμη, την ηλικία ή την εθνικότητα του εκάστοτε παίκτη.

Αυτή η προσέγγιση ενισχύει την πειθαρχία και την ανταγωνιστικότητα εντός της ομάδας, δίνοντας το μήνυμα πως κανείς δεν είναι «εξασφαλισμένος» μόνο λόγω ονόματος ή εμπειρίας. Αυτοί που αξίζουν θα παίζουν…

 

Ο Χιμένεθ κατάφερε να δώσει το σωστό μήνυμα από το ξεκίνημά του, θέτοντας σαφή όρια και ρόλους, ενώ παράλληλα διατήρησε την ταπεινοφροσύνη του. Με την έμφαση που δίνει στην καθημερινή δουλειά και την προσπάθεια, φαίνεται αποφασισμένος να δημιουργήσει ένα περιβάλλον αξιοκρατίας και σκληρής δουλειάς. Η προσέγγισή του δεν αφορά μόνο τη νίκη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και την καλλιέργεια νοοτροπίας που θα βελτιώσει την ομάδα μακροπρόθεσμα.

Ο Ισπανός προπονητής, στο επιτυχημένο ντεμπούτο του, έδειξε ότι δεν αρκείται στις βραχυπρόθεσμες επιτυχίες. Το σκεπτικό του δείχνει ασφαλώς άνθρωπο που κατανοεί τις ανάγκες μιας ομάδας όπως ο ΑΠΟΕΛ και που δουλεύει βήμα-βήμα για να εδραιώσει τη δική του φιλοσοφία.

Το πρώτο του μήνυμα ήταν σαφές:

Οι παίκτες είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά, ενώ εκείνος θα δουλέψει με βάση την απόδοση και τη συνέπεια. Καθρέφτης για όλους είναι το γήπεδο…

@Photo credits: sportimages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα