Ομόνοια Αραδίππου - Απόλλων Λεμεσού 0-1: Η «γκάφα» του Λόρια έκρινε το αποτέλεσμα σε ένα πολύ σφιχτό παιχνίδι

Newsroom
Η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να πάρει μια πολύ δύσκολη νίκη όπως εξελήχθηκε, απέναντι σε μια «μαχητική» Ομόνοια Αραδίππου, χάρη στο έτοιμο γκολ που έδωσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων στον Ντορεγκαράι.

Η Ομόνοια Αραδίππου υποδέχθηκε τον Απόλλων Λεμεσού στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 8η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan.

Η ομάδα της Αραδίππου ήθελε να αφήσει πίσω τοο βαρύ 5-0 από τον ΑΠΟΕΛ της 7ης αγωνιστικής και να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που είχε πριν την διακοπή του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, ο Απόλλων που γνώρισε την ήττα από την Καρμιώτισα με 2-0 πριν την διακοπή, φαίνεται να ξαναβρήκε ρυθμό, καθώς με την επανέναρξη του πρωταθλήματος πήρε το τρίποντο κόντρα στην Ομόνοια 29ης Μαΐου με 2-0 στην Λεμεσό και πέρασε στην 4η θέση ισοβαθμόντας με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενος την ήττα της Ομόνοιας από την ΕΝ Παραλιμνίου.

Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι το γεγονός πως η Ομόνοια Αραδίππου αγωνίστηκε με επτά Κύπριους στην αρχική ενδεκάδα, έναντι κανενός του Απόλλωνα.

 

Η «γκάφα» ξεχώρισε

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια ξεκάθαρη φάση. Στο 12' ο Λόρια έκανε λάθος διώξιμο και «πάσαρε» στον Ντορεγκαράι, που με άδειο τέρμα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενοπυς.

Δέκα λεπτά μετά, ο σκόρερ με προβολή, μετά από πάσα του Μπαραόνα από τα πλάγια, είδε τον τερματοφύλακα των «περιστεριών» να του λέει όχι από κοντινή απόσταση.

Η Ομόνοια Αραδίππου προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ, χωρίς όμως να γίνει επικίνδυνη. Αμφότερες οι δύο άμυνες ήταν πολύ καλά στημένες και δεν επέτρεπαν στον αντίπαλο να πατήσει περιοχή με αξιώσεις.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με μόλις τρεις φάσεις για κάθε ομάδα, μία στο στόχο για τους γηπεδούχους, έναντι δύο των φιλοξενούμενων. Κλειστό πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα να είχε λίγο περισσότερο την μπάλα στα πόδια και να προσπαθεί να επιτεθεί από τα πλάγια, χωρίς να καταφέρει να διπλασιάσει τα γκολ του.

Ένα πολύ τακτικό ημίχρονο

Στην επανέναρξη του αγώνα, η εικόνα παρέμεινε σχεδόν η ίδια με το πρώτο ημίχρονο. Στην μία ώρα αγώνα, η Ομόνοια Αραδίππου κράτησε περισσότερο μπάλα σε ένα ματς με πολλά φάουλ, και προσπάθησε να απειλήσει με στατικές φάσεις. Καλύτερη στιγμή στο 58' με την μπάλα να περνά από όλους έπειτα από εκτέλεση φάουλ, και ο Μπόργκες εξ επαφής αστόχησε με προβολή.

Ο Απόλλωνας κλείστηκε με σκοπό να διατηρήσει το προβάδισμα του και να αντεπιτεθεί βρίσκοντας εκτεθημένη τηαντίπαλη άμυνα, όμως όπου χρειάστηκαν οι αμυντικοί της Ομόνοιας απομάκρυναν την μπάλα και τον κίνδυνο.

Παράλληλα οι γηπεδούχοι κέρδιζαν μέτρα και προσπαθούσαν να βρουν κενό χώρο στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας της Λεμεσού.

Ο Απόλλωνας στις καθυστερήσεις έχασε μια τεράστια ευκαιρία με τον Ντορεγκαράι να κάνει την επαφή μπροστά στον Λόρια, αλλά ο Γεωργιανός κράτησε ζωντανή την ομάδα της Αραδίππου με 3 λεπτά να απομένουν.

Το γκολ δεν ήρθε και ο Απόλλωνας πήρε μια πολύ δύσκολη νικη κόντρα στην σκληροτράχιλη Ομόνοια Αραδίππου, ενώ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν ακόμη κόντρα σε μεγάλες ομάδες και γνώρισαν μια πικρή ήττα που ήρθε από το λάθος του τερματοφύλακα της.

Ενδεκάδες:

Ομόνοια Αραδίππου (Ούγκο Μαρτίνς): Λόρια, Αντωνίου (82′ Μεκαουί), Βρόντης, Χαβέλκα, Σιήκκης (73′ Τεσέιρα), Χριστοδούλου (73′ Αβραάμ), Δημητρίου (66′ Σιντόνιο), Μπόργκες, Θεοχάρους, Κούτσακος, Γκόμες

Απόλλων Λεμεσού(Αντριάν Γκούλα): Λέουβενμπεργκ, Βούρος, Λαμ, Μπαραόνα, Ντε Μάρκο (81′ Σελεστίν), Κολ, Ντε Αλμέιδα (46′ Μπουαγκάρντ), Βεϊσμπέκ (90+3’ Σπόλιαριτς), Σαγκάλ (73′ Ντρόζντεκ), Ζμέρχαλ, Ντορεγκαράι.

@Photo credits: sportimages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα