ΑΕΚ Λάρνακας: Πλήρωσε το λάθος του Γκαρσία και τη δυστοκία της

ΑΕΚ Λάρνακας: Πλήρωσε το λάθος του Γκαρσία και τη δυστοκία της

Newsroom
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Για ένα ακόμη παιχνίδι η ΑΕΚ δεν κατόρθωσε να βρει δίχτυα πάνω από μια φορά, με τον Γκαρσία να κάνει πέναλτι-δώρο στην ΑΕΛ και ουσιαστικά να «πετάει» δυο βαθμούς σε ένα ματς όπου οι Λαρνακείς ήταν ανώτεροι.

Είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενα μας ρεπορτάζ ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει τρόπο να σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση πέραν του ενός γκολ στα παιχνίδια της. Κάτι που δεν έκανε στις τελευταίες τις αναμετρήσεις και εμπεριείχε ρίσκο. Με τον ΑΠΟΕΛ κέρδισε εκτός 1-0, με την Ανόρθωση κέρδισε εντός 1-0 και δεν μπόρεσε στα δυο αυτά ματς παρά την ανωτερότητα της να φθάσει σε ένα δεύτερο γκολ που θα την… καθησύχαζε.

Στο ένα γκολ έμεινε και κόντρα στην ΑΕΛ, μόνο που αυτή τη φορά τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Το πέναλτι δώρο που έδωσε ο Γκαρσία με το απρόσεκτο παίξιμο του πάνω στον Ζαχαρίου ήταν ένα σημείο κλειδί στην αναμέτρηση.

Η ΑΕΚ παρόλο που έμεινε πίσω στο σκορ από ένα δικό της λάθος κατάφερε να αντιδράσει άμεσα ισοφαρίζοντας με τον Καμπρέρα και είχε άπλετο χρόνο για να φθάσει στη νίκη. Ήταν ανώτερη, έφτιαξε φάσεις αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει μία εξ αυτών για να πάρει το «διπλό» και τη νίκη. Έτσι, άφησε δυο βαθμούς σε ένα ματς που ναι μεν ήταν ντέρμπι και είχε τις δυσκολίες του αλλά μπορούσε να το κερδίσει.

Αυτό που καλείται ο Μπεργκ να βελτιώσει με τους παίκτες του είναι την αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ. Αν και η ομάδα της Λάρνακας δημιουργεί ευκαιρίες και γίνεται επικίνδυνη μπροστά από το αντίπαλο τέρμα, η μπάλα δεν καταλήγει εύκολα στο πλεκτό. Ακολουθεί και ένα ακόμη δύσκολο ματς με τον Άρη στο ΑΕΚ Αρένα που επιβάλλεται να βελτιώσει την επιθετική της αποτελεσματικότητα, μιας και η ομάδα του Σπιλέφσκι έχει τρομερή ισορροπία στις γραμμές της.

 

Αν κερδίσει τον Άρη η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει έδαφος, αν και εφόσον όμως στα επόμενα τέσσερα ματς που ακολουθούν και που είναι στο χέρι της καταφέρει να τα κερδίσει και πάρει τους βαθμούς.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHIES LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα