ΑΕ Λεμεσού: Πήρε προβάδισμα σε άλλο ένα ντέρμπι, αλλά…

ΑΕ Λεμεσού: Πήρε προβάδισμα σε άλλο ένα ντέρμπι, αλλά…

Σάββας Νεοκλέους
ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ
Πρώτη ισοπαλία στη σεζόν για την ΑΕ Λεμεσού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1), με το σύνολο του Κρις Κόλμαν για ένα ακόμη «μεγάλο» ματς να παίρνει το προβάδισμα αλλά να μην μπορεί να το διατηρήσει.

Η πρώτη ισοπαλία της ΑΕ Λεμεσού στην τρέχουσα σεζόν ήρθε σε εντός έδρας ντέρμπι. Χθες οι «γαλαζοκίτρινοι» εξήλθαν ισόπαλοι 1-1 με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Για ακόμη ένα ντέρμπι η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα στο σκορ (όπως με Πάφο εντός και Ομόνοια εκτός), αλλά φεύγει από το γήπεδο χωρίς το τρίποντο. Σε αυτά της 4ης και 5ης αγωνιστικής έφυγε από το γήπεδο με ήττες, με το ίδιο σκορ 3-1, αλλά στο χθεσινό με την ΑΕΚ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Για ακόμη ένα ντέρμπι έδειξε να μην μπορεί να διαχειριστεί, να μην μπορεί να κρατήσει το προβάδισμα που παίρνει στο σκορ, αλλά, τουλάχιστον, στο χθεσινό να παίρνει βαθμολογικό κέρδος.

Τα σημάδια αδυναμιών στην αμυντική γραμμή δεν λένε να… εξαφανιστούν, μιας και χθες δεν ήταν και λίγες οι φορές που χρειάστηκε ο τερματοφύλακας, Μπράγκα, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα μπορούσε να συμπεριφερόταν πολύ καλύτερα στο γκολ της ισοφάρισης.

 

Ο Μακρής για ακόμη ένα παιχνίδι βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα, δείχνοντας ότι γνωρίζει αρκετά καλά την… αρετή σκοραρίσματος, ενώ θα πρέπει η ΑΕΛ να βρει τον τρόπο να έρχονται γκολ και από άλλους παίκτες της επιθετικής (και όχι μόνο) γραμμής.

Πάντως, από τη στιγμή που τα ντέρμπι έχουν συνέχεια, στην ΑΕΛ πρέπει να… κτίσουν πάνω στη χθεσινή εμφάνιση και δη τον βαθμό ισοπαλίας. Για το πρωτάθλημα το πρόγραμμα λέει εκτός έδρας δύο συνεχόμενα ντέρμπι, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ. Πριν το παιχνίδι με την «Κυρία» την ερχόμενη Δευτέρα, υπάρχει την ερχόμενη Τετάρτη το μονό παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον ΠΟ Αχυρώνα Ονήσιλο. Στην ΑΕΛ σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούν αυτό το παιχνίδι και επιβάλλεται να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης στη β΄ φάση του θεσμού.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHIES LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα