Καρμιώτισσα - Ομόνοια 2-6: Επιστροφή στις νίκες για το «τριφύλλι» με εμφατικό τρόπο(vid)

Η Ομόνοια επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα με εντυπωσιακό τρόπο, επικρατώντας με 6-2 της Καρμιώτισσας στην Λάρνακα. «Χρυσή αλλαγή» ο Αλιούμ που σε δέκα λεπτά σκόραρε δις και γιγάντωσε το αποτέλεσμα.

Η Καρμιώτισσα υποδέχθηκε την Ομόνοια στο στάδιο «Αμμόχωστος - Επιστροφή» για την 8η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan. Ντεμπούτο στον πάγκο των «πορτοκαλί» για τον Αλέξη Γαρπόζη, μετά την παραίτηση του Μάουρο Καμορανέζι. Σαφώς ο νέος τεχνικός ήθελε ένα ανάλογο ξεκίνημα όπως αυτό του Ιταλού θρύλου που επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα.

Από την άλλη, ο Βάλντας Νταμπράουσκας και οι ποδοσφαριστές του όφειλαν να δώσουν απαντήσεις στους φιλάθλους των «πρασίνων», μετά τις δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα από Άρη(2-0) και ΕΝ Παραλιμνίου(0-1), αλλά και την πρόσφατη Ευρωπαϊκή ήττα στην Σκωτία από την Χαρτς(2-0).

Ο Εβάντρο τους ξεκλείδωσε, ο Αντωνίου ξαναέδωσε ελπίδες

Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά εξελήχθηκαν χωρίς κάποια φάση. Η Ομόνοια προσπαθούσε να δημιουργήσει από τα πλάγια, ενώ η Καρμιώτισσα να βρει χώρους και να βγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση.

Στο 19' ο Εβάντρο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με ένα ωραίο συτό πλασέ με το μυτάκι, στέλνοντας την μπάλα στην «ρίζα» του δοκαριού και ο αγώνας πήρε ρυθμό μετά το πρώτο μουδιασμένο τέταρτο.

 

Στο επόμενο δεκάλεπτο η Ομόνοια ήταν καταιγιστική δημιουργόντας συνεχώς φάσεις. Την πολύ καλή εικόνα της ομάδας του Βάλντας Νταμπράουσκας ήρθε να ενισχύσει το δεύτερο γκολ των «πρασίνων».

Ο Σεμέδο έκλεψε στον χώρο του κέντρου, πήρε μπάλα ο Εβάντρο, αμέσως για τον Κακουλλή και με ένα «κεραυνό» εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Επασί.

Δέκα λεπτά μετά το γκολ, η Καρμιώτισσα μείωσε με τον Μηνά Αντωνίου και ξαναμπήκε στο παιχνίδι λίγο πριν την ανάπαυλα, με ένα συρτό διαγώνιο σουτ του Κυπρίου. Το γκολ ήρθε να δώσει ψυχολογία ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι αλλαγές έδωσαν την νίκη

Στην επανέναρξη του αγώνα η Καρμιώτισσα μπήκε πολύ δυνατά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης με απανωτές ευκαιρίες. Ξεχώρισε το δοκάρι σε πλασέ του Ντούμπια.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Λοΐζου σε μια ατομική ενέργεια έβγακλε μια άψογη κάθετη στον Σεμέδο, και με κοντινό πλασέ ανέβασε ξανά την διαφορά για την Ομόνοια στο 56'.

Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ, και οκτώ λεπτά μετά, ο Πόθο πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σμίγιανιτς και με πλασέ από τα δεξιά νίκησε τον Φαμπιάνο για να ξαναβάλει την Καρμιώτισσα στην διεκδίκηση του αγώνα.

Η Ομόνοια πέτυχε τέταρτο γκολ με τον Σεμέδο να σκοράρει με άδειο τέρμα, μετά από πάσα του Χαραλάμπους, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Το τέταρτο γκολ τελικά ήρθε με τον Κούσουλο να σουτάρει εκτός περιοχής στο 81' και επισφράγισε την πολύ καλή εμφάνιση των φιλοξενουμένων.

Στις καθυστερήσεις, ο Αλιούμ με κεφαλιά βρήκε δίχτυα, έπειτα από σέντρα του Σεμέδο, ενώ είχε μόλις περάσει σαν αλλαγή.

Δέκα λεπτά αγώνα για τον Αλιούμ ήταν αρκετά για να αφήσει την σφραγίδα του που στην τελευταία φάση σκόραρε με άδειο τέρμα και έκανε το τελικό 6-2.

Η Ομόνοια με την σημερινή της νίκη ανέβηκε στην 5η θέση με 15 βαθμούς, ενώ η Καρμιώτισσα παρέμεινε στους 8 και στην 10η θέση.

Ενδεκάδες:

Καρμιώτισσα (Αλέξης Γαρπόζης): Επασί, Αντωνίου (58′ Γκραντινάρου), Μαλόνε, Σίμιτς, Παντελή (81′ Ματθαίου), Χότσκο, Τσουκαλάς (58′ Νεοφύτου), Γιούσης (81′ Κβίρκβια), Ντούμπια, Πόθο, Σμίλιανιτς (68′ Ντόρντεβιτς).

Ομόνοια (Βάλντας Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Μασούρας (86′ Ντιουνκού), Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς (86′ Κίτσος), Μάριτς, Κούσουλος, Εβάντρο (59′ Χαραλάμπους), Λοϊζου (86′ Αλιούμ), Σεμέδο, Κακουλλής (78′ Στεπίνσκι).

Τα στιγμιότυπα:

@Photo credits: sportimages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα