Πάφος - Απόλλων Λεμεσού 2-1: Δύο βήματα δρόμος, έγινε το μισό (vid)

Το Κύπελλο Coca Cola μας επιφύλασσε μια τρομερά σκληρή αναμέτρηση στο μονοπάτι για τον μεγάλο τελικό. Πάφος και Απόλλων Λεμεσού (10/4, «Στέλιος Κυριακίδης»), δυο ομάδες που μέσω του Κυπέλλου παίζουν το τελευταίο χαρτί τους στη σεζόν διασταύρωσαν τα ξίφη τους για ένα χρυσό εισιτήριο του φινάλε. Το μυστικό συστατικό που ανεβάζει τα νώτα στην αναμέτρηση είναι ότι κανείς από τους δύο δεν έχει τίποτα να χάσει.

Γκολάρα εσύ; Γκολάρα εγώ


Έτσι λογικό είναι, και οι δύο να μπουν ζεστά στον αποψινό αγώνα. Η μετριότητα και η νωχελικότητα δεν ήταν πλέον επιλογή. Και οι δύο έψαχναν το γκολ που θα τους έδινε κεφάλι στο ζευγάρι και στον αγώνα, οπότε και οι δύο το έψαξαν από νωρίς. Δε νομίζω κανείς εξάλλου περίμενε να δει μια αναμέτρηση με αδιαφορία, από την οποιαδήποτε εκ των δύο πλευρών.


Ο άξονας ήταν από τα πρώτα λεπτά το βαρόμετρο του αγώνα και οι μονομαχίες εκεί διαρκείς και έντονες. Η Πάφος κράτησε τη μπάλα περισσότερο στα πόδια της στην αρχή του ημιτελικού διαχειριζόμενη τον ρυθμό. Το πρώτο τέταρτο της ανήκε ολοκληρωτικά. Η προσέγγιση της δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα να σπάσει τον ρυθμό, να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να ελέγξει παιχνίδι. Μετά το 18' όμως, ο Απόλλων κατόρθωσε να αλλάξει το ρυθμό και να κρατήσει μπάλα, δημιουργώντας ευνοϊκές προϋποθέσεις κυρίως από τα αριστερά. Το ημίχρονο εξακολουθούσε να κυλά δίχως την σπουδαία στιγμή ακόμα που θα ξεκλειδώσει την αναμέτρηση. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήρθε για την Πάφο. Και ήταν και η ευκαιρία που έφερε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και πολιορκία της Πάφου, μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Πεπέ, ο οποίος έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ και εξαπέλυσε μια πραγματική βολίδα στο γάμα του Λέουβενμπεργκ στο 28ο λεπτό. Μια πραγματική ζωγραφιά και ένα γκολ «Χάρμα Ειδέσθαι».

Και έτσι, η ομάδα του Ματσίν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας να αντιμετωπίσει την δυσμενή συνθήκη του να δεχτείς τέτοιο γκολ, σε έναν τέτοιο αγώνα. Η απάντηση ωστόσο, δεν άργησε να έρθει τόσο πολύ. Μόλις στο 34ο λεπτό, Ο Μάρκεζ κατέβασε την μπάλα πολλά μέτρα στον άξονα , περνώντας όποιον βρέθηκε μπροστά του, βγάζοντας τον Μαλεκκίδη σε θέση βολής, και από εκεί ο Κύπριος δεν αστόχησε ισοφαρίζοντας τον μεγάλο ημιτελικό. Το ματς μέσα σε 6 λεπτά είχε γίνει ένα ροντέο, σκληρών μονομαχιών και μαρκαρισμάτων. Ο ρυθμός είχε ξεφύγει με την μπάλα να πηγαίνει διαρκώς πάνω κάτω, παρόλα αυτά, στα τελευταία λεπτά μέχρι την ανάπαυλα ο ρυθμός άρχισε να φθήνει, όπως είναι και φυσιολογικό. Και οι δύο ομάδες ανέμεναν τη διακοπή των περίπου 15 λεπτών για να πάρουν τις απαιτούμενες ανάσες και να δεχτούν τις ανάλογες οδηγίες από τους προπονητές τους. Και έτσι ήρθε το ημίχρονο με τις δύο ομάδες να βάζουν βάσεις για ένα δεύτερο 45λεπτο φωτιά

Τραυματισμός Μαλεκκίδη

Στο τέλος του ημιχρόνου, ο Μαλεκκίδης δέχτηκε την μπάλα στο πρόσωπο πέφτοντας κάτω και αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο διαιτητής σφύριξε ημίχρονο και όλα έμειναν φαινομενικά εκεί. Ωστόσο το χτύπημα ήταν αρκετά πιο σοβαρό από ότι αρχικά φάνηκε, κλήθηκε ασθενοφόρο και ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Όταν έχεις μπροστά σου τέτοιες περιπτώσεις και στιγμές, το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα, ή και σε τρίτη. Ας ευχηθούμε όλα να κυλήσουν ομαλά και να είναι όλα καλά σε αυτή την περιπέτεια. Και ας μείνει μόνο περιπέτεια.


«Δρομολόγιο Τελικού»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις ίδιες προδιαγραφές που είχε θέσει το πρώτο. Έντονες μονομαχίες, γρήγορος ρυθμός και πάει λέγοντας .Ωστόσο ο Απόλλων φάνηκε κάπως μουδιασμένος τα πρώτα λεπτά και επηρεασμένος από ότι συνέβη στον ποδοσφαιριστή της ομάδας. Οι «Κυανόλευκοι»ωστόσο σιγά σιγά, βήμα βήμα, βρήκαν τα πατήματα τους. Η ευκαιρία ήρθε πρώτα για την Πάφο, έπειτα απο ολιγωρία στην άμυνα της Λεμεσιανής ομάδας, αστόχησε απο κοντά ο Βραζιλιάνος Ζάιρο στο 53'. Η Πάφος FC ανέβασε πολύ τα τρεξίματα του παιχνιδιού, πιέζοντας τον Απόλλωνα και δημιουργώντας συνθήκες για γκολ όλο και πιο συχνά.

Όσο το ματς προχωρούσε, τόσο ο ρυθμός έπεφτε. Ίσως η κούραση, ίσως τα επικείμενα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου, να δημιουργούσαν επιπρόσθετη πίεση στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Ωστόσο είναι γεγονός ότι ο ρυθμός και το τέμπο δεν είχε καμία σχέση με τα εναρκτήρια 45 λεπτά. Η Παφιακή ομάδα, έπρεπε να ρισκάρει. Έπρεπε την επόμενη εβδομάδα να πάει στο Άλφαμέγα με πλεονέκτημα και όχι προβληματισμένη. Και αυτό επρόκειτο να κάνει. Να ρισκάρει. Στο 67 ο Ζάιρο, η μόνιμη απειλή στα καρέ της Λεμεσού, με κεφαλιά σημάδεψε ψηλά. Μέχρι το 70', δεύτερο και πρώτο ημίχρονο είχαν ως κοινό παρανομαστή μονάχα το γεγονός οτι οι ίδιες δυο ομάδες έπαιζαν. Μπορεί η Πάφος να πίεζε, πάραυτα η πνοή του παιχνιδιού έδειχνε να είχε χαθεί. Η Πάφος ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Και η λέξη αυτή ήρθε στο 84ο λεπτό. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ Πέπε, έγινε δημιουργός, έπειτα από άλλη μια εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια εκτός περιοχής, έστρωσε στον Δημητρίου, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες εκτέλεσε υποδειγματικά κάνοντας το 2-1, φέρνοντας την νίκη στα χέρια της Πάφου. Μία νίκη που ίσως σημαίνει τελικό. Ίσως σημαίνει Ευρώπη για την ομάδα απο την Πάφο. Η κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και η Πάφος πανηγύρισε μια ιστορική νίκη για τον σύλλογο. Μια νίκη που σίγουρα θα μνημονεύεται στην πόλη. Ωστόσο, έχουμε και δεύτερη πράξη. Πράξη δεύτερη: Τοποθεσία, Λεμεσός.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα