Μπαρτσελόνα, Λαπόρτα: «Ήταν καιρός να δώσουμε μια νέα ώθηση, έπρεπε να φύγει ο Τσάβι»

Μπαρτσελόνα, Λαπόρτα: «Ήταν καιρός να δώσουμε μια νέα ώθηση, έπρεπε να φύγει ο Τσάβι»

Newsroom
laporta_1_1

bet365

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λαπόρτα στην επίσημη παρουσίαση του Χάνσι Φλικ ως νέος τεχνικός της ομάδας, υποστήριξε πως ο είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει τους Μπλαουγκράνα και αναφέρθηκε στον λόγο της αντικατάστασης του Τσάβι.

Στην επίσημη παρουσίαση του Χάνσι Φλικ ως νέο προπονητή της Μπαρτσελόνα, ο Ζουάν Λαπόρτα, πρόεδρος της ομάδας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δύσκολη απόφαση αντικατάστασης του Τσάβι υποστηρίζοντας πως η ομάδα χρειαζόταν μια αλλαγή και πως ο Γερμανός κόουτς είναι ο καταλληλότερος για αυτή.

Αρχικά ο Λαπόρτα απευθυνόμενος στον Φλικ δήλωσε: «Είσαι ο καταλληλότερος για να δώσεις ώθηση στην πρώτη ομάδα και να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις που έχουμε. Θα το κάνεις με πεποίθηση, αποφασιστικότητα και ανανεωμένη φρεσκάδα. Πάντα με μια ιδέα στο μυαλό σου ότι η Μπάρτσα πρέπει να αγωνίζεται μέχρι τέλους σε όλες τις διοργανώσεις γιατί είναι μέρος της ουσίας μας».

Συνέχισε λέγοντας πως ο 59χρονος πρώην τεχνικός της Μπαγερν Μονάχου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του: «Είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας με εμπειρία. Έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου και του είμαι ευγνώμων για τη δέσμευσή του να αποδεχθεί τη θέση. Το να δουλεύει για την Μπάρτσα είναι μια αναφορά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, πέρα από τους τίτλους, έχει μια δέσμευση για μια αγωνιστική ταυτότητα που μας ξεχωρίζει, για να κερδίζουμε και να πείθουμε. Είμαστε εκατομμύρια οπαδοί της Μπάρτσα που είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την ομάδα να πάει προς τη νίκη».

Έπειτα ο Λαπόρτα αναφέρθηκε στον πρώην τεχνικό των Μπλαουγκράνα υποστηρίζοντας πως η απόφαση για την αντικατάσταση δεν ήταν καθόλου εύκολη: «Η απόφαση να μην συνεχίσει δεν ήταν εύκολη» και συνέχισε λέγοντας πως το καλό του συλλόγου υπερτερεί των προσωπικοτήτων: «Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμάς και έχει γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία της Μπάρτσα, είναι πολύ δύσκολο να το κάνουμε χωρίς αυτόν. Έπρεπε να βάλουμε τα συμφέροντα της Μπαρτσελόνα πάνω από άλλες καταστάσεις. Θεωρήσαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε μια αλλαγή και να δώσουμε μια νέα ώθηση».

Στο τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος της Μπάρτσα ευχαρίστησε τον Τσάβι για όσα προσέφερε στους Καταλανούς τα τρία χρόνια που ήταν στο «τιμόνι»: «Ευχαριστώ τον Τσάβι και το επιτελείο του. Ανέλαβαν την Μπάρτσα σε μια περίοδο μέγιστης δυσκολίας. Η Μπάρτσα κατέκτησε ένα ιστορικό πρωτάθλημα και ένα ισπανικό Σούπερ Καπ».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα