Μπαρκολά: Ο ηγέτης της Παρί στην μετά-Μπαπέ εποχή

Μπαρκολά: Ο ηγέτης της Παρί στην μετά-Μπαπέ εποχή

ΜΠΑΡΚΟΛΑ

bet365

Ο Μπράντλεϊ Μπαρκολά έχει ξεκινήσει αφηνιασμένος τη σεζόν και δείχνει έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της επίθεσης της Παρί Σεν Ζερμέν στη μετά-Μπαπέ εποχή.

«Πείτε μου έναν ποδοσφαιριστή που σε κάθε αγώνα είναι πολύ καλός. Δεν υπάρχει. Θα ήταν βαρετό εάν υπήρχε. Τη μια είσαι ο Θεός την άλλη ο Διάβολος. Ανεβάστε λίγο το επίπεδο παρακαλώ...», δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεν.

Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι δηλώσεις του «Λούτσο». Ο Ισπανός θέλησε να τα... χώσει στους Γάλλους δημοσιογράφους αναφορικά με την έντονη κριτική που άσκησαν την περασμένη σεζόν στον Μπράντλεϊ Μπαρκολά. Ο Γάλλος εξτρέμ φέτος έχει δείξει σημαντικά σημάδια βελτίωσης και μοιάζει να είναι ο άνθρωπος που θα κουβαλήσει το κουπί στην επίθεση της Παρί Σεν Ζερμέν στη μετά-Κιλιάν Μπαπέ εποχή.

Αφηνιασμένος ο Μπαρκολά στο ξεκίνημα της σεζόν

Το περασμένο καλοκαίρι η Παρί έχασε τον Κίλιαν Μπαπέ ο οποίος αποφάσισε να μην ανανεώσει και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, υπογράφοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης. Άπαντες στον γαλλικό Τύπο αναρωτήθηκαν για το... αύριο της Παρί στον επιθετικό τομέα. Ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε να μην ανοιχτεί στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς θεώρησε πως ήταν προτιμότερο να δείξει εμπιστοσύνη στον Μπαρκολά. Και ο 22χρονος τον δικαιώνει στο 100% μέχρι στιγμής.

Έπειτα από έξι αγωνιστικές στο γαλλικό πρωτάθλημα, ο Μπαρκολά μετρά έξι γκολ. Μοιάζει να είναι όντως ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα ηνία στην μετά Μπαπέ εποχή. Δεν είναι μονάχα τα στατιστικά και οι εκπληκτικές επιδόσεις του. Είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί στις επιθέσεις της Παρί, καθώς αναλαμβάνει τις περισσότερες φορές τις τελικές αποφάσεις των Παριζιάνων όταν φτάνουν κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Κόντρα στη Ρεν ο Γάλλος αστέρας τα έκανε όλα. Σκόραρε δύο φορές και ουσιαστικά πήρε από το χέρι την ομάδα του για να φτάσει σε αυτό το σημαντικό τρίποντο. Είχε συνολικά έξι σουτ εκ των οποίων τα τρία βρήκαν στόχο. Σε 69 λεπτά που αγωνίστηκε άγγιξε 44 φορές την μπάλα, δημιουργώντας μια «καθαρή» ευκαιρία, καθώς είχε και τρεις key πάσες. Κέρδισε τις έξι από τις συνολικά 17 (!) μονομαχίες που έδωσε ενώ είχε και 19/23 επιτυχημένες μεταβιβάσεις.

Ο Μπαρκολά ήταν ο MVP της αναμέτρησης σε ακόμα ένα ματς της Παρί και έδειξε και πάλι έτοιμος να αναλάβει τα επιθετικά ηνία της ομάδας του Λουίς Ενρίκε. Μπορεί η περασμένη σεζόν να μην ήταν ιδανική, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός δεν άφησε στο... έλεος του τον νεαρό Γάλλο εξτρέμ. Του έδειξε εμπιστοσύνη και εκείνος δείχνει ήδη να ανταποδίδει και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Παριζιάνων οι οποίοι το καλοκαίρι του 2023 δαπάνησαν 45 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Λυών.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα