Μουντιάλ 2022: Αλήθεια, πόση ζέστη θα κάνει στο Κατάρ;

Ιάσονας Θεριός
Μουντιάλ 2022: Αλήθεια, πόση ζέστη θα κάνει στο Κατάρ;

bet365

Ανάμεσα σε όλα τα διχαστικά ζητήματα του φετινού Μουντιάλ στο Κατάρ προκύπτει ακόμα ένα, αυτό των υψηλών θερμοκρασιών. Τελικά, πόση ζέστη θα κάνει στο Κατάρ;

Το πιο ιδιαίτερο, το πιο αμφιλεγόμενο Μουντιάλ της ιστορίας βρίσκεται προ των πυλών. Από την πρώτη στιγμή που το Κατάρ κέρδισε την ευκαιρία να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ο καιρός και η θερμοκρασία ήταν ένα από τα πιο... καυτά ζητήματα. Άλλωστε, για πρώτη φορά ο θεσμός μεταφέρθηκε τον χειμώνα προκειμένου η οικοδέσποινα να εκμεταλλευτεί τους πιο δροσερούς μήνες της. Ακόμα και ο χειμώνας του Κατάρ όμως, είναι πολύ πιο θερμός από το καλοκαίρι στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη. Τελικά τι συνθήκες θα συναντήσουν οι σπουδαιότεροι ποδοσφαιριστές του πλανήτη στη μάχη τους προς το χρυσό τρόπαιο;

Πόσο ζεστός θα είναι ο Νοέμβρης στο Κατάρ;

Κατάρ και Εκουαδόρ θα ανοίξουν την αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022 στις 20 Νοεμβρίου. Η μέση θερμοκρασία του συγκεκριμένου μήνα στη χώρα της Μέσης Ανατολής είναι οι 25 βαθμοί Κελσίου. Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ για τον Νοέμβριο άγγιξε τους 38 βαθμούς.

Πού μπορεί να φτάσει η ζέστη στο Κατάρ;

Η θερμοκρασία ρεκόρ στο Κατάρ είναι οι... 50 βαθμοί Κελσίου του Ιουλίου το 2010. Φυσικά όμως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να παρατηρηθεί στο φετινό χειμωνιάτικο Μουντιάλ.

Βρέχει στο Κατάρ;

Ναι. Παρατηρείται ένας μέσος όρος κατάπτωσης τριών χιλιοστών στο Κατάρ τον Νοέμβριο, και αυτό ανεβαίνει στα 12 χιλιοστά τον Δεκέμβρη. Αναμφίβολα υπάρχουν χώρες πολύ πιο βροχερές.

Θα υπάρχει κλιματισμός στα γήπεδα του Μουντιάλ 2022;

Ναι. Σε επτά από τα οκτώ γήπεδα της διοργάνωσης θα υπάρχει σύστημα κλιματισμού.

Πώς θα διατηρούνται δροσερά τα γήπεδα του Μουντιάλ 2022;

Tα στάδια διαθέτουν ένα ηλιακό σύστημα ψύξης. Αισθητήρες θα διατηρούν τη θερμοκρασία σταθερή και θα προσαρμόζουν τις ροές του αέρα, ενώ ο ανερχόμενος αέρας θα τροφοδοτείται πίσω στο σύστημα ψύξης του σταδίου όπου καθαρίζεται με νερό θερμοκρασίας 7 βαθμών Κελσίου και θα αντλείται ξανά. Το Κατάρ ευελπιστεί πως οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται σε μια σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 21 βαθμούς.

Θα υπάρχουν cooling breaks στο Μουντιάλ του 2022;

Σε περίπτωση που η θερμοκρασία φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα θα υπάρχουν cooling breaks, αυτό ωστόσο θα κρίνεται ανά περίπτωση, ανάλογα τις συνθήκες κάθε παιχνιδιού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα