Ρόδρι: Ο τραυματισμός του χτύπησε... καμπανάκια στο ποδόσφαιρο! (Poll)

Ρόδρι
Είναι ο τραυματισμός του Ρόδρι σύμπτωμα πως το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε οριακό σημείο; Οι απόψεις διίστανται, αλλά το καλεντάρι ολοένα και μεγαλώνει...

Οταν η ειρωνεία... παίζει μπάλα, τότε, το αποτέλεσμα αφήνει πάντα μια μικρή γεύση. Πριν λίγες ημέρες ήταν ο Ρόδρι που μιλούσε για τον σοβαρό κίνδυνο τραυματισμών, επειδή οι παίκτες είναι αρκετά φορτωμένοι με το ποδοσφαιρικό καλεντάρι. «Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να απεργήσουμε, είναι εύκολο να το καταλάβουμε και είναι κάτι που μας αφορά όλους, δεν είναι μόνο η άποψη του Ρόδρι ή του οποιουδήποτε. Αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι, θα υπάρξει μια στιγμή που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή.

Είναι ένα θέμα που απασχολεί εμάς, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που υποφέρουμε», τόνιζε απογοητευμένος ο Ρόδρι. Τώρα, ο παίκτης που σε όλη του την καριέρα μετρούσε ελάχιστους τραυματισμούς θα μείνει εκτός δράσης για όλη τη χρονιά. Ο 28χρονος μέσος έπαιξε υπερβολικά την τελευταία διετία, το σώμα του... τεντώθηκε από το αδυσώπητο, ατελείωτο πρόγραμμα. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένα τέτοιο καλεντάρι; Μέχρι το σκάσιμο; Για έναν τραυματισμό στο γόνατο δεν ευθύνεται πάντα η κόπωση. Ισως ήταν η κακιά η ώρα, κανείς δεν ξέρει. Ολοι όμως είναι σίγουροι πως ο Ισπανός είχε περάσει την... κόκκινη γραμμή.

Αυτό που καταλαβαίνει κανείς, είναι ότι το βαρύ πρόγραμμα τείνει να οδηγεί σε περισσότερους τραυματισμούς. Οταν ο σοβαρά τραυματισμένος παίκτης είναι ο υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα, τότε η ανησυχία όλων θα μεγαλώνει. Εντός του ποδοσφαίρου, οι τοποθετήσεις του Ρόδρι έχουν συγκεντρώσει πλήθος στήριξης.

«Ο Ρόδρι έχει δίκιο», δήλωσε ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμπό Κουρτουά «Οι άνθρωποι λένε ότι κερδίζουμε πολλά χρήματα, ότι δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε - και αυτό είναι αλήθεια - αλλά πρέπει να βρούμε μια ισορροπία γιατί οι καλύτεροι δεν θα μπορούν πάντα να παίζουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βέλγος.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Εντσο Μαρέσκα, o πρόεδρος της Serie A έχουν μιλήσει για το γεγονός πως το αρκετό ποδόσφαιρο κάνει κακό. Οι Ιταλοί το πήγαν ένα βήμα παραπάνω, υποστηρίζοντας πως το βαρύ πρόγραμμα θα έχει συνέπειες και στο θέαμα. «Ο λόγος που δεν είμαι σε τόσο καλή διάθεση όταν μιλάω για την UEFA είναι λόγω του Nations League. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι μια από τις πιο γελοίες ιδέες στον κόσμο του ποδοσφαίρου γιατί τώρα τελειώνουμε μια σεζόν όπου παίκτες έχουν παίξει περισσότερα από 70 παιχνίδια» είχε πει ο Κλοπ.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της UEFA και της FIFA δεν δείχνουν να ενστερνίζονται τις φωνές παικτών, προπονητών, παραγόντωn. Αυτό άλλωστε είχε αποτυπωθεί και στις ατάκες... φωτιά του Αλεξάντερ Τσέφεριν «Είναι πάντα εύκολο να επιτεθείς στη FIFA και την UEFA, αλλά το πράγμα είναι απλό. Αν παίζεις λιγότερο, παίρνεις λιγότερα χρήματα. Αυτοί που πρέπει να παραπονεθούν είναι οι εργάτες ενός εργοστασίου που παίρνουν 1.000 ευρώ το μήνα».

Loading...


Οι τρελοί αριθμοί του Ρόδρι

Ειρωνεία; Η τοποθέτηση της FIFA για τους ποδοσφαιριστές, όπου τονίζεται: «Πρωταρχικής σημασίας στο παρόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι η προστασία της υγείας και της ευημερίας των παικτών». Το Νations League, η επέκταση του Μουντιάλ, του Champions League, το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων έχουν ρίξει λάδι στη φωτιά. Η Σίτι 49 ώρες μετά την αναμέτρηση με την Άρσεναλ παίζει στο Carabao Cup με τη Γουότφορντ. Αν η Μάντσεστερ παίξει σε όλους τους τελικούς φέτος θα κλείσει με 75 αγώνες, ενώ η Τσέλσι με 74.

Ο Ρόδρι έπαιξε 63 παιχνίδια την περασμένη σεζόν, 10 από αυτά με την εθνική Ισπανίας και 50 με την ομάδα του, χωρίς να υπολογίζονται τρία φιλικά. Άρχισε την preseason στις 17 Ιουλίου 2023 με μια περιοδεία στην Άπω Ανατολή και την ολοκλήρωσε στις 14 Ιουλίου 2024 με τον τελικό του Euro στο Βερολίνο, ένα παιχνίδι από το οποίο έπρεπε να αποχωρήσει στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού. Την περασμένη σεζόν, με τη Σίτι να κάνει... συλλογή τελικών, έπαιξε 70 παιχνίδια. Δεν έπαιξε στο Community Shield, ούτε στους τρεις πρώτους αγώνες της Premier League ή τον αγώνα του Nations League με την Ισπανία στη Σερβία. Ωστόσο, το κακό ήρθε... Ο Ισπανός μέσος είχε υπολογίσει πως 40-50 κάθε σεζόν θα ήταν ιδανικοί, αλλά οτιδήποτε παραπάνω οδηγεί σε αναπόφευκτη πτώση των επιπέδων απόδοσης λόγω κούρασης.


Είναι πολλά τα λεφτά...

Οι σύλλογοι είναι πρόθυμοι να πάρουν τα χρήματα που τους προσφέρονται για επιπλέον παιχνίδια σε διοργανώσεις της UEFA ή της FIFA χωρίς να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση των παικτών τους ή θα οργανώσουν εξαντλητικές περιοδείες πριν από τη σεζόν δύο εβδομάδων στις ΗΠΑ ή την Άπω Ανατολή, που είναι καθαρά πλάνο για εισροή χρημάτων στα ταμεία.

Οπως τονίζεται και στο «Αthletic», η απεργία των παικτών δεν θα άλλαζε την κατάσταση. Ισως το καλεντάρι να συμπηκνωνόταν, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν πιο σταθερές οι διακοπές. Ισως η αντίδραση του κόσμου να έφερνε εξελίξεις. Αν το κοινό παρουσιαστεί... μπαρουτοκαπνισμένο, ίσως χτυπήσει καμπανάκια. «Κάποια στιγμή η κατάσταση θα φτάσει σε οριακό σημείο. Μπορεί να χρειαστεί ένας κατακλυσμός τραυματισμών ή πρόωρες αποχωρήσεις ή πτώση του επιπέδου του ποδοσφαίρου λόγω κούρασης. Μέχρι τότε, το χρήμα υπερισχύει όλων των άλλων...» τονίζεται στο αφιέρωμα του Αthletic.

Υπάρχει και η άλλη άποψη...

Ναι, ο Ρόδρι δίνει τα πάντα για τον σύλλογο και τη χώρα, με 6.107 αγωνιστικά λεπτά σε μια περίοδο 12 μηνών. Αλλά για πολλούς αυτή είναι η εξαίρεση παρά ο κανόνας. Πολλοί βρήκαν την εμπειρία τους στη Σίτι όχι τόσο καλή. Ο Στέρλινγκ αποχώρησε επειδή... ζέσταινε τον πάγκο. Ο Ισπανός βρίσκεται στο άκρο της πυραμίδας. Η χρονική στιγμή της οργισμένης αντίδρασης του Ρόδρι, στην έναρξη της νέας φάσης των ομίλων του Champions League, δείχνει ότι η τοποθέτησή του στόχευε ξεκάθαρα την UEFA.

Τόσο αυτός όσο και ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Άλισον, ο οποίος έχει επίσης... απογοητευθεί από την ατελείωτη αύξηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων, πιστεύουν ότι είναι τα θύματα στην ανήσυχη επεκτατική αναζήτηση του ποδοσφαίρου. Όπως λέει ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας: «Σκεφτόμαστε πάντα 150 ή 200 παίκτες που παίζουν όλα τα παιχνίδια. Αλλά στην Ευρώπη, υπάρχουν περισσότεροι από 50.000 παίκτες που δεν το κάνουν και δεν έχουν το πρόβλημα των πολλών αγώνων. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να διέπεται από αυτό που συμβαίνει σε 200 παίκτες, αλλά από τους υπόλοιπους». Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή...

Πηγή: Τelegraph, The Athletic

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα