Απόλλων Λεμεσού - Νέα Σαλαμίνα 0-2: Ντουρμισάι και Νάρσινγκ έβαλαν «φωτιά» στη μάχη της εξάδας!

Μανώλης Μακρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Η Νέα Σαλαμίνα έριξε τη «βόμβα» της 15ης αγωνιστικής, κερδίζοντας με 0-2 τον Απόλλων στο Alphamega Stadium, με σκόρερς τους Ντουρμισάι και Νάρσινγκ.

Η -έως τώρα- έκπληξη της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta έλαβε χώρα πριν από λίγα λεπτά στο Alpamega Stadium. Η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Απόλλων Λεμεσού, διαχειρίστηκε άψογα το ματς και πήρε ένα τεράστιο τρίποντο με 0-2 στη «μάχη» για την είσοδο στα Playoffs. Έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των «γαλάζιων».

Ο Απόλλων μπήκε στο ματς με στόχο να βρει νωρίς γκολ, ωστόσο συνέβη το ακριβώς αντίθετο! Η Νέα Σαλαμίνα άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό, με τον Ντουρμισάι να μην αστοχεί από το σημείο του πέναλτι, ύστερα από γύρισμα του Νάρσινγκ. Μάλιστα ο Ολλανδός εξτρέμ, από δημιουργός έγινε εκτελεστής στο 32', καθώς βρήκε κενό χώρο, έκανε το σπρίντ και την τρίπλα πάνω στον Σέλβικ και με δυνατό σουτ «έγραψε» το 0-2!

Παρά το γεγονός πως οι «γαλάζιοι» είχαν κατοχή της τάξεως του 63%, η ομάδα της Σαλαμίνας πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο τερμάτων, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις ισάριθμες αντεπιθέσεις που κατάφερε να «βγάλει».

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φίλους του Απόλλων να αποδοκιμάζουν έντονα την ομάδα τους, δικαίως, μετά την κάκιστη εικόνα στα πρώτα 45'. Βέβαια, αυτό αφύπνισε την ομάδα της Λέμεσού. Στο 50' ο Σαγκάλ (πέρασε ως αλλαγή) έκανε ωραία ενέργεια, όμως το σουτ έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Αμπντουραχίμι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κίσσας έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Σαγκάλ ήταν με διαφορά ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του Τσολάκη, και στο 71ο λεπτό πλησίασε το γκολ, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Το ίδιο συνέβη και στην πρώτη τελική της Νέας Σαλαμίνας στο 85', όμως ο Λέουβενμπεργκ απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Κουζμάνοβιτς. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό τριπλό σφύριγμα του ρέφερι Φωτίου, που πλέον βρίσκει τις δυο ομάδες ισόβαθμες στους 22 πόντους.

Απόλλων (Άγγελος Τσολάκης): Λέουβενμπεργκ, Φιλιώτης, Πεϊμπέρνς (20′ Σέλβικ), Εκπολό, Γιούρσεβιτς (71′ Μαλεκκίδης), Χάμπος, Τέκιε, Ποντικός (46′ Σαγκάλ), Κοστάκε (46′ Πέρετζ), Μάρκες, Κρμέντσικ (46′ Αμπντουραχίμι).

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Κίσσας, Σεργίου, Ντιακιτέ, Ντάτκοβιτς, Λέουκο (46′ Κονατέ), Μιγκελίτο (61′ Κουζμάνοβιτς), Μπεχαράνο (80' Κατσιάρης), Καρλίτος, Νάρσινγκ (70′ Κορομά), Φερνάντες (61′ Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα