Ανόρθωση: Το «πάγωμα» με Τσίκο και οι επαφές με Γκαγιέγο για ανανέωση

Ανόρθωση: Το «πάγωμα» με Τσίκο και οι επαφές με Γκαγιέγο για ανανέωση

Πάνος Λάρκος
γκαγιεγο τσικο
Την ώρα που ο Τσίκο παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης, μέχρι να παρθεί απόφαση για το αν θα τον χρησιμοποιήσει ή όχι στα ερχόμενα ματς ο Γκαγιέγο, ο Ισπανός τεχνικός της Ανόρθωσης συζητάει με τη διοίκηση για ενδεχόμενη ανανέωση του συμβολαίου του.

Όπως γράψαμε ξανά η επιστροφή Τσίκο στην Κύπρο και το ότι έχει αρχίσει προπονήσεις δεν σημαίνει ότι έχει μπει και οριστική τελεία για τον Γκαγιέγο. Ο Ισπανός προπονητής θεωρεί ότι η στάση του Τσίκο και ο τρόπος αντιμετώπισης της αδικαιολόγητης απουσίας του από τον ίδιο προς την ομάδα και τους συμπαίκτες του δεν ήταν η πρέπουσα.

Ο Γκαγιέγο έχει «παγώσει» απέναντι στον Αγκολέζο και δεν είναι τυχαίο που κοιτάει η «Κυρία» για ενίσχυση και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στον ποδοσφαιριστής έχει επιβληθεί μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και είναι στο χέρι του Γκαγιέγο πότε θα τον επαναφέρει στην αποστολή ή στην ενδεκάδα της ομάδας. Όσο σημαντικός παίκτης και αν είναι δεν είναι πάνω από το σύνολο.

Η απάντηση του προέδρου για Τσίκο


Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης ήταν καλεσμένος σε podcast που ασχολείται αποκλειστικά με την Ανόρθωση και έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για την περίπτωση Τσίκο: «Ο Τσίκο είναι δυστυχώς μια ιδιάζουσα κατάσταση. Θεωρώ ότι δεν αμφιβάλει κανείς για την ποδοσφαιρική του ποιότητα, αλλά από την άλλη πρέπει να αντιληφθεί και ελπίζω να μπορέσει να το αντιληφθεί, ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Για να θέλει ο ίδιος να τον σέβονται, πρέπει ο ίδιος να σεβαστεί τον εαυτό και τους συμπαίκτες του.

Δεν είναι δεύτερης κατηγορίας οι συμπαίκτες του που ιδρώνουν στο γήπεδο, τα δίνουν όλα, τραυματίζονται γιατί ο κ. Τσίκο Μπάνζα αποφάσισε να μείνει στην Αγκόλα για τον Α ή Β λόγο. Και όταν αποφάσισε να επιστρέψει πίσω να κάνει ότι δεν συνέβη τίποτε. Δεν μπορεί να συμβαίνει τούτου το πράμα, δεν είναι ανεχτό. Δεν μπορείς να βάλεις έναν παίκτη πάνω από τους 23-24 που έχεις. Από την άλλη όμως, δεν πρέπει να κάνεις πράγματα που στο τέλος αντί να τιμωρήσεις αυτόν που κάνει το παράπτωμα να τιμωρήσεις την ίδια την ομάδα.

Ο Τσίκο έχει τιμωρηθεί με ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο. Για 8-10 ημέρες έκανε διπλές προπονήσεις ατομικά (με γυμναστή), πρωί και απόγευμα και απ’ εκεί και πέρα είναι θέμα του προπονητή πως θα τα διαχειριστεί. Και για να προλάβω πράματα, δεν είναι ιδιαίτερα θερμός και εγκάρδιος ο προπονητής με τον Τσίκο σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Το αντιλαμβάνομαι, το κατανοώ, αλλά από την άλλη έχουμε πει ότι είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, να τον χειριστούμε έξυπνα για να μπορέσουμε να πάρουμε από το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή όσα περισσότερα μπορούμε. Και αγωνιστικά και οικονομικά. Τουλάχιστον να είστε σίγουροι για κάποια πράματα, δεν μπορεί να ταξιδέψει».

Τα δεδομένα με την ανανέωση Γκαγιέγο


Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τη διοίκηση αυτή την περίοδο είναι και η ανανέωση του συμβολαίου του Νταβίδ Γκαγιέγο. Έχουν αρχίσει οι επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές και όπως φαίνεται τη δεδομένη στιγμή υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορά ανάμεσα στις δυο πλευρές. Διαφορά η οποία θα γίνει προσπάθεια να γεφυρωθεί μιας και άπαντες στην «Κυρία» είναι ικανοποιημένοι από τον Γκαγιέγο, όμως θα πρέπει και ο ίδιος να βάλει νερό στο κρασί και να μειώσει τις απαιτήσεις του.

Είναι σημαντικό το όλο θέμα να κλείσει θετικά το συντομότερο, έτσι ώστε η προσοχή και το μυαλό όλων να είναι στραμμένο 100% στο αγωνιστικό και πως θα μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους στόχους τους. Και αυτό γιατί αν αιωρείται για μήνες η ανανέωση ή όχι του Γκαγιέγο στο τέλος μπορεί να κάνει ζημιά η όλη ιστορία.

Παρόμοια είναι και η περίπτωση με τον Αρμπολέδα ο οποίος για να μείνει θέλει πολύ περισσότερα. Είναι ξεκάθαρο ότι η διοίκηση δεν πρόκειται να δώσει περισσότερα απ’ όσα μπορεί και αν δεν συμβιβαστεί με ότι μπορεί να του προσφέρει η «Κυρία», τότε τέλος της σεζόν θα αποχαιρετήσει.

Περιμένει Τιουνέ και Γκερέρο


Σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Ανόρθωσης για την αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη με τα ερωτηματικά να αφορούν τους Τιουνέ και Γκερέρο.

Οι δυο τους παραμένουν αμφίβολοι και δεν αποκλείεται ο Γκαγιέγο να περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή για να δει σε τι κατάσταση θα είναι και αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν. Η δική τους ετοιμότητα είναι αυτή που θα κρίνει και το πλάνο του προπονητή.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα