Καρμιώτισσα - Νέα Σαλαμίνα 0-1: Ο Μιγκελίτο σκόραρε δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του και λύτρωσε τη Νέα Σαλαμίνα (vid)

Μανώλης Μακρόπουλος
ΜΙΓΚΕΛΙΤΟ
Με «χρυσό σκόρερ» τον Μιγκελίτο, η Νέα Σαλαμίνα πέρασε με 0-1 από την έδρα της Καρμιώτισσας και πλέον μείωσε στους 5 βαθμούς τη διαφορά της από την εξάδα.

Μια πολύ σπουδαία νίκη στην προσπάθειά της για είσοδο στα Playoffs του πρωταθλήματος Cyta πήρε η Νέα Σαλαμίνα, αφού επικράτησε 0-1 της Καρμιώτισσας στο «Στέλιος Κυριακίδης», με λυτρωτή τον Μιγκελίτο που σκόραρε δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι από το σύνολο του Χαραλάμπους, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την βαριά ήττα του Οθέλλου από τον ΑΠΟΕΛ με 6-0 και να αποσπαστεί 4 βαθμούς από την ομάδα του Αθηαίνου.

Θα ξεχαστεί γρήγορα!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, όταν στο 13ο λεπτό ο Γιάνγκα αστόχησε εξ' επαφής με το κεφάλι ύστερα από σέντρα του Νάρσινγκ.

Αυτή έμελλε να είναι και η μοναδική αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους, καθώς κυριάρχησε το παιχνίδι κέντρου, με αρκετές μονομαχίες, φάουλ καθώς και πολλή τακτική από αμφότερες, με σκοπό αρχικά να διατηρηθεί το «μηδέν» στα μετόπισθεν. Χαρακτηριστικό είναι πως είχαμε μόλις δυο καταγεγραμμένες τελικές σε ολόκληρο το σαρανταπεντάλεπτο!

Ο Μιγκελίτο μπήκε, σκόραρε αμέσως και δικαίωσε τον Χριστοδούλου!

Η Καρμιώτισσα αποφάσισε να ανεβάσει λίγο τις γραμμές της στο δεύτερο ημίχρονο, και σαν αποτέλεσμα βρήκε την πρώτη της τελική στο 54'. Η μπάλα στρώθηκε στον Χριστοφόρου σε καλό σημείο, όμως ο αμυντικός των γηπεδούχων την έστειλε ψηλά άουτ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, είδαμε μια φάση «καρμπόν» με εκείνη του 13ου λεπτού. Ο Νάρσινγκ κινήθηκε από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη πάσα στον Κονέ, ο οποίος είχε στο έλεός του την εστία του Άντος, όμως κατάφερε να αστοχήσει!

Ότι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του, το πέτυχε όντας δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο ο Μιγκελίτο. Πέρασε στο ματς στο 67', και, δευτερόλεπτα μετά σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Νάρσινγκ (επιτέλους έκανε την ασίστ, 6η στη λίγκα) για το 0-1!

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Καρμιώτισσα να μην καταφέρνει να απειλήσει την εστία του Μελίσσα και τη Νέα Σαλαμίνα να φεύγει με ένα μεγάλο διπλό από την Πάφο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Καρμιώτισσα (Χρίστος Χαραλάμπους): Άντος, Χριστοφόρου, Αγγελή, Γκραντινάρου, Κοβάσεβιτς (83' Μπεν Σαλάμ), Νεοφύτου (83' Ματθαίου), Τσουκαλάς (65' λ.τ. Χαραλάμπους), Ψύχας (46' Μαλόνε), Κατσαντώνης Θεοδώρου, Ρόσι (65' Σουκ).

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Μελίσσας, Σεργίου, Ντιακιτέ, Βίκτωρος, Κονατέ (89' Κατσικάς), Νάρσινγκ (81' Κορόμα), Μπεχαράνο, Κουσμάνοβιτς (67' Μιγκελίτο), Κονέ (89' Χριστοδούλου), Φράγκος (80' Κατσιάρης), Γιάνγκα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα