Καρμιώτισσα - ΑΕ Λεμεσού 1-3: Δυο στα δυο με γκολάρα Μεντόγεβιτς για το σύνολο του Γαρπόζη (vid)

Μανώλης Μακρόπουλος
Η ομάδα της Λεμεσού κατόρθωσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Καρμιώτισσας, επικρατώντας με 1-3, χάρη στο πανέμορφο γκολ του αρχηγού της, Σλόμπονταν Μεντόγεβιτς και το «κερασάκι» στην τούρτα στο φινάλε από τον Κα.

Η ΑΕ Λεμεσού πήρε ένα σπουδαίο διπλό στο Στέλιος Κυριακίδης, αφού επικράτησε με 1-3 της Καρμιώτισσας, με τον Μεντόγεβιτς να βάζει τις βάσεις από το πρώτο μέρος (1-2, 43') και τον Κα να «τελειώνει» το ματς στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το σύνολο του Αλέξη Γαρπόζη διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του αποτέλεσμα και δεν απειλήθηκε από εκείνο του Χρίστου Χαραλάμπους, παρά το γεγονός πως η κατοχή της μπάλας έφτασε έως και τα επίπεδα του 72%!

Με το τρίποντο αυτό η ΑΕΛ προσπέρασε τον Εθνικό Άχνας και βρίσκεται πλέον στην 9η θέση με 26 βαθμούς έχοντας και ματς λιγότερο, και το -5 από τη Νέα Σαλαμίνα, η οποία ηττήθηκε εντός με 0-3 από τον πρωταθλητή Άρη Λεμεσού. Αντιθέτως η Καρμιώτισσα παρέμεινε 11η με 14 πόντους.

Τέσσερις φάσεις, τρια γκολ και ανησυχία για Μόρσεϊ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο ματς, με τον Ντούμπια να απειλεί μόλις στα 25 δευτερόλεπτα, ωστόσο η ΑΕΛ «χτύπησε» πρώτη. Στο 5' ο Μακρής έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά και ο Χριστοφόρου (αρχηγός) έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Η Καρμιώτισσα δεν πτοήθηκε, συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ανέστη, αφού οι παίκτες του Αλέξη Γαρπόζη αμύνονταν υποδειγματικά. Στο 31ο λεπτό είχαμε αναγκαστική αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Μόρσεϊ είχε δυσκολία στην αναπνοή, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Οι παίκτες της ΑΕΛ σίγουρα επηρεάστηκαν με αυτή την εξέλιξη, και οι αντίπαλοί βρήκαν τη στιγμή τους στο 37'. Ο Θεοδώρου πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε την ντρίμπλα στον Μακρή, ο οποίος τον ανέτρεψε, αναγκάζοντας τον ρέφερι Χριστοδούλου να υποδείξει πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του και ισοφάρισε σε 1-1 στο 38'!

Το ημίχρονο όμως δεν είχε τελειώσει και ο Μεντόγεβιτς κρατούσε το καλύτερο για το τέλος του. Στο 43ο λεπτό υποδέχθηκε την μπάλα στα όρια της περιοχής, πέρασε εντυπωσιακά ανάμεσα από δυο παίκτες της Καρμιώτισσας και με το «μυτάκι» έγραψε το 1-2, που ήταν σκορ ημιχρόνου, στο οποίο είδαμε τέσσερις φάσεις, εκ των οποίων οι τρεις έγιναν γκολ.

Άψογη διαχείριση και «κερασάκι» από τον Κα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΛ σε «παθητικό» ρόλο, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Κάτι τέτοιο παραλίγο να συμβεί στο 61', όμως το σουτ του Μίντσεφ από καλή θέση έφυγε άουτ, ενώ παρόμοια εξέλιξη είχε και εκείνο του Μακρή, 11 λεπτά αργότερα.

Μοναδική αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους στο 90+3', με τον Ρόσι να βρίσκεται σε θέση βολής, όμως είδε το σουτ του να μπλοκάρεται από τους αμυντικούς της ΑΕΛ. Στην εξέλιξη της φάσης, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το χώρο, η μπάλα έφτασε στον Κα στην «καρδιά» της περιοχής και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 1-3, με το οποίο η Λεμεσιανή ομάδα ανέβηκε στην 9η θέση της κατάταξης.

Καρμιώτισσα (Χρίστος Χαραλάμπους): Άντος, Γκραντινάρου, Χριστοφόρου (90+1' λ.τ. Αγγέλη), Πάβλοβετς, Κοβάσεβιτς, Τσουκαλάς (80' λ.τ. Χαραλάμπους), Σουκ (59' Νεοφύτου), Ουεσλάτι, Θεοδώρου (59' Ρόσι), Ντούμπια, Κατσαντώνης.

ΑΕ Λεμεσού (Αλέξης Γαρπόζης): Ανέστης, Τσούκα, Φιλίποβιτς, Ντε Λούκας, Ντζάλμα (69' Μαρς), Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης, Μεντόζα (56' Ανδρέου), Μόρσαϊ (33' λ.τ. Κα), Μακρής, Μίντσεφ (69' Σέρνιτς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα