Πάφος - Εθνικός Άχνας 4-3: Ο Τάνκοβιτς «λύτρωσε» την Πάφο και την έστειλε τετράδα (vid)

Μανώλης Μακρόπουλος
Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με επτά γκολ, η Πάφος χρειάστηκε το 89ο λεπτό και το σημείο του πέναλτι για να «λυγίσει» τον Εθνικό Άχνας, με το τελικό 4-3 να την στέλνει στην πρώτη τετράδα της λίγκας.

Χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάνκοβιτς στο 89', η Πάφος πήρε με 4-3 το «θρίλερ» με τον Εθνικό Άχνας στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta, και ανέβηκε στην 4η θέση της κατάταξης.

Η ομάδα του Καρσέδο είδε εκείνη του Σατσιά να παίζει με πάθος και να ισοφαρίζει τρεις φορές, ωστόσο στο φινάλε κατάφερε να...κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και να προσπεράσει την Ομόνοια (46 έναντι 45 βαθμών).

Συγκλονιστικό πρώτο μέρος με 4 γκολ και ένα δοκάρι!

Το ματς ξεκίνησε δίχως ρυθμό, με την πρώτη φάση ωστόσο να γίνεται γκολ! Στο 11' ο Μπότσκαϊ με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναγή, που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, ανοίγοντας το σκορ για την Πάφο. Αυτό μάλιστα ήταν το 12ο γκολ (με τέτοιον τρόπο) στην καριέρα του Κροάτη, πρώτο με τα χρώματα των Παφιτών.

Οι παίκτες του Σατσιά σιγά σιγά ισορρόπησαν, και πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου βρήκαν την ισοφάριση. Στο 29' και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Λομοτέι, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-1. Και ο... χαμός μόλις είχε αρχίσει. Έξι λεπτά μετά (35'), ο Ντράγκομιρ έκανε την σέντρα, ο Μελούσο την κεφαλιά πάσα και ο Ζάιρο με άψογο τελείωμα έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους (2-1).

 

Η απάντηση ήταν άμεση, αφού στο 37' ο Καμπρέρα υποδέχθηκε την κάθετη του Ηλία, σούταρε δυνατά με το δεξί και είδε την μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του Ίβουσιτς για το 2-2. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, όμως το δυνατό σουτ του Ντράζιτς στο 43ο λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του «θεατή» Ίβουσιτς.

«Λυτρωτής» Τάνκοβιτς και τετράδα στο 89'

Ο «ξέφρενος» ρυθμός συνεχίστηκε και στην επανάληψη, αφού δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, η Πάφος πήρε ξανά «κεφάλι» στο σκορ. Η μπάλα στρώθηκε στον Βαλακάρι στο σημείο του πέναλτι, εκείνος την κατέβασε και με «ξερό» σουτ νίκησε τον Παναγή για το 3-2 (46').

Από εκεί και πέρα, οι Παφίτες, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, πήραν τον έλεγχο του αγώνα και είχαν την ευκαιρία για το 4-2, τόσο στο 70' (Ζάιρο), όσο και στο 75' (Τζάτζα). Όμως ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε ξανά, αφού στο 76' ο Ντράζιτς πήρε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, πέρασε τον εξερχόμενο Ίβουσιτς και «έγραψε» το 3-3!

Κι όμως αυτό δεν ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο 87' ο Ντε Ιριόντο έκανε πέναλτι στον Γκόλνταρ, το οποίο ο ρέφερι Θεουλή υπέδειξε ύστερα από onfield review στο VAR. Ο Τάνκοβιτς έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και έστειλε από την άλλη τον Παναγή για το τελικό και... συγκλονιστικό 4-3 στο 89'! Μια νίκη που έστειλε τους Παφίτες στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Κβίντα, Γκολντάρ, Μπότσκαϊ (72' Τζάτζα), Ντράγκομιρ, Ναμ, Τάνκοβιτς, Μελούσο Βαλακάρι (72' Πέπε), Ζάιρο (90+2' Ζάιρο).

Εθνικός Άχνας (Μαρίνος Σατσιάς): Παναγή, Περατικός, Λομοτέι, Μπίκερ, Αγγελόπουλος (73' Στυλιανού), Ντε Ιριόντο, Λίπσκι, Πεχλιβάνης (73' Μεσκίντα), Μ. Ηλία (73' Χριστοφή), Ντράζιτς (83' Κ. Ηλία), Καμπρέρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα