Εθνικός Άχνας - Ομόνοια 2-2: 'Επος με 10 παίκτες για τον Εθνικό που έστειλε την Ομόνοια στο -7 από την κορυφή (vid)

Μανώλης Μακρόπουλος
Ο Εθνικός Άχνας πήρε έναν «παλικαρίσιο» βαθμό κόντρα στην Ομόνοια, αφού επέστρεψε από το 0-2 σε 2-2, αγωνιζόμενος μάλιστα με 10 ποδοσφαιριστές από το 65ο λεπτό!

Τι και αν αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 65'; Ο Εθνικός Άχνας με μια εξαιρετική εμφάνιση πήρε έναν σπουδαίο βαθμό απέναντι στην Ομόνοια, με το τελικό 2-2 να στέλνει την ομάδα του Τσετίλ Ρέιχνταλ στο -7 από την κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας και αγώνα περισσότερο από Άρη Λεμεσού και ΑΠΟΕΛ (παίζουν μεταξύ τους το βράδυ της Πέμπτης).

Οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Σατσιά δεν το έβαλαν κάτω, παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2, έφτασαν στην ισοφάριση με δυο καταπληκτικά γκολ από Ηλία και Καμπρέρα, που «απάντησαν» σε εκείνα των Στεπίνσκι και Σεμέδο.

Δυο γκολ σε 60 δευτερόλεπτα

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά, αφού μόλις στα 35 δευτερόλεπτα ο Εθνικός είχε δοκάρι σε σουτ του Ντράζιτς! Η Ομόνοια απάντησε με... δυο γκολ, πρώτα στο 11ο λεπτό όταν οι ποδοσφαιριστές του Ρέιχνταλ συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Μπέζους έκανε την κάθετη (με το εξωτερικό) και ο Στεπίνσκι με άψογο πλασέ (με το αριστερό) άνοιξε το σκορ! Εξήντα δευτερόλεπτα μετά, ο Κούσουλος έβγαλε διαγώνια πάσα στον Σεμέδο, και ο Αφρικανός νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μπογκατίνοφ για το 0-2 (13').

Το ξέσπασμα αυτό έδωσε το δικαίωμα στους «πράσινους» να... χαλαρώσουν και να πάρουν τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, με τους γηπεδούχους να μη μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Φαμπιάνο, ο οποίος πέραν από τη φάση του δοκαριού, ήταν θεατής στο πρώτο μέρος.

 

Μείωσε, έμεινε με 10 και «σόκαρε» την Ομόνοια

Εξίσου ιδανικό ήταν και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Εθνικό να μειώνει σε 1-2 στο 50ο λεπτό, ύστερα από πανέμορφο σουτ του Μάριου Ηλία που δεν άφησε περιθώρια στον Φαμπιάνο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (51'), ο Σεμέδο έκανε ωραία ενέργεια και σουτ από τα πλάγια, όμως ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε.

Το γκολ αυτό έκανε την Ομόνοια ακόμη πιο προσεκτική, με τους παίκτες του Ρέιχνταλ να οπισθοχωρούν για να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Ωστόσο, στο 65' άλλαξαν οι ισορροπίες, όταν ο Στυλιανού αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Φελλά (η φάση ελέγχθηκε και από τον VAR), αφήνοντας με 10 παίκτες τον Εθνικό. Ο Μπέζους εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο Μπογκατίνοφ έδιωξε σε κόρνερ (69').

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΑΠΟΒΟΛΗ

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Μαρίνος Σατσιάς έδωσε εντολή στους παίκτες του να ανέβουν ψηλά, μήπως κατορθώσουν και βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Και δικαιώθηκε! Στο 85' ο Φαμπιάνο έκανε το λάθος και ο Καμπρέρα δίχως να το σκεφτεί, σούταρε από μακρινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τον πορτιέρο της Ομόνοιας για το 2-2!

Ο Μπάκιτς λίγο έλειψε να «χαλάσει» το έπος των γηπεδούχων, όμως το πλασέ του από κοντινή απόσταση σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Μπογκατίνοφ, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Εθνικός Άχνας (Μαρίνος Σατσιάς): Μπογκατίνοφ, Στυλιανού, Ριστέφσκι, Λομοτέι, Περατικός (79' Σπιρόφσκι), Ντε Ιριόντο (84' Μπέκερ), Λίπσκι (79' Ιωαννίδης) , Ντράζιτς (72' Μεσκίντα), Πεχλιβάνης, Μ. Ηλία (72' Αγγελόπουλος), Καμπρέρα.

Ομόνοια (Τσετίλ Ρέιχνταλ): Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Κούσουλος, Χάμπος, Μπέζους, Φράνσον (61' Σίμιτς), Σεμέδο, Στεπίνσκι (84' Μπάκιτς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα