Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΖ 1-1: Ένας βαθμός εκατέρωθεν με «ήρωες» τους τερματοφύλακες (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Με ήρωες τους τερματοφύλακες στις καθυστερήσεις, Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΖ έμειναν στο 1-1, παίρνοντας ένα βαθμό που δεν χαλάει και τόσο κανένα στο ματς της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA.

1-1 αναδείχθηκαν Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΖ στο «Αμμόχωστος Επιστροφή» σε ένα ματς με μέτριο θέαμα και δυο καθοριστικές επεμβάσεις στις καθυστερήσεις και από τους δυο τερματοφύλακες. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 35 βαθμούς και στην 8η θέση, ενώ η ΑΕΖ στους 16.

Κακό θέαμα με πολλά αβίαστα λάθη


Το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί αρκετά εύκολα από όλους όσους παρακολούθησαν το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς υπήρξαν πολλά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του ματς να χαλάει, οι ευκαιρίες να είναι ελάχιστες και το θέαμα πολύ κακό! Ο Ντιγκινί στο 5’, είδε τον τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας εκτός θέσης και επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο, ωστόσο, πέρασε μακριά από την εστία του Κίσσα. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 15’, όταν ο Κονέ σέντραρε, ο Ντουρμισάι προσπάθησε να κερδίσει την κεφαλιά, αλλά δεν τα κατάφερε, με την μπάλα να περνά άουτ. Η πιο μεγάλη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 43’ και άνηκε στους φιλοξενούμενους. Ο Σάντος σούταρε, αλλά ο Κίσσας απέκρουσε αποτελεσματικά.

Καλύτερος ρυθμός με γκολ, «μίλησαν» και οι τερματοφύλακες

Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε δραματικά, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά είδαμε γκολ, ενώ και ο ρυθμός ήταν λίγο πιο γρήγορος με περισσότερες ευκαιρίες. Στο 61’, η ΑΕΖ έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, o Αντωνίου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Χατζηβασίλη τη δεύτερη, στέλνοντας την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Ένα λεπτό αργότερα, ήταν οι γηπεδούχοι που «χαμογέλασαν» με τις δυο αλλαγές του Χριστόδουλου Χριστοδούλου να συνδυάζονται άψογα. Συγκεκριμένα, ο Φερνάντες βρήκε τον Γιάνγκα, με το φορ των «ερυθρόλευκων» να μην αστοχεί και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ. Η ΑΕΖ δεν τα παράτησε και κατάφερε να «απαντήσει» επτά λεπτά αργότερα. Ο Κλε, με εξαιρετική ατομική προσπάθεια από μέσα αριστερά, άδειασε δυο παίκτες, εκτέλεσε και νίκησε τον Κίσσα, ο οποίος ίσως θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι δυο τερματοφύλακες χρειάστηκαν να «κατεβάσουν ρολά». Συγκεκριμένα, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρλίτος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μιλιοσάβλεβιτς απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Κίσσα να αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Ντιγκινί.

 

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Κίσσας, Λέουκο, Γκουανίνι, Ντιακιτέ, Κονατέ (81′ Oφόρι), Μπεχαράνο, Μιγκελίτο (60′ Γιάνγκα), Φράγκος (46′ Φερνάντες), Νάρσινγκ, Κονέ (46′ Καρλίτος), Ντουρμισάι.

ΑΕΖ (Τζέισον Πάντσεον): Μιλοσάβλεβιτς, Ε. Αντωνίου, Γιαντάλ (46′ Kλε), Ελευθερίου (82′ Σιφναίος), Χρίστου (65′ Παστελλής), Σάντος (65′ Σαρφό), Σάμπο, Ρέινολντς, Χατζηβασίλης (82′ Ρουίθ), Ντιγκινί, Κάστρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα