Ομόνοια - Ανόρθωση 2-1: Ο Μπέζους «έσπασε» τα δοκάρια και η ομάδα του Αναστασίου... φλερτάρει με τη 2η θέση

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομάν Μπέζους, η Ομόνοια του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε εύκολα με 2-0 της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ (4/3), ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη 2η αγωνιστική των play off του πρωταθλήματος Cyta.

Συναρπαστικό βράδυ για την Ομόνοια στη Λευκωσία, με το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου να παίρνει πανηγυρικά τη νίκη στο ΓΣΠ, στη 2η αγωνιστική των play off του πρωταθλήματος (4/3).

Από τους παίκτες των «πρασίνων», ξεχώρισε για ακόμα μία φορά ο Μπέζους, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ σε... δοκάρια και συνέβαλε τα μέγιστα στο να πάρουν τελικά οι γηπεδούχοι τη νίκη.

Η Ομόνοια εξασφάλισε ακόμα ένα τρίποντο που την στέλνει πια μία ανάσα πριν τη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το δοκάρι δεν έκανε τη χάρη στον Μπέζους

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να διαβάσουν το παιχνίδι. Η πρώτη τελική της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 5ο λεπτό με τον Χαραλάμπους να δοκιμάζει ένα σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Αρμπολέδα. Πολύ ωραία συνεργασία από τους παίκτες του Αναστασίου για να φτάσει η μπάλα μέχρι την περιοχή των φιλοξενούμενων.

Στο 11ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη απειλή από πλευράς Ανόρθωσης με τον Τεχέρα να δοκιμάζει την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ σε πολύ πλεονεκτικό σημείο. Η μπάλα έφυγε για λίγο εκτός στόχου.

Το παιχνίδι άνοιγε, με τις δύο ομάδες να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Υπήρχαν καλές προϋποθέσεις για γκολ από την Ομόνοια, ωστόσο η αμυντική λειτουργία της Ανόρθωσης φαινόταν αποτελεσματική και η αντίσταση των παικτών του Γκαγιέγο κάμφθηκε τελικά στο 33ο λεπτό.

Ο Κούσουλος με τρομερή βολίδα έκανε το 1-0 για τους «πράσινους», ενώ μόλις τρία λεπτά αργότερα (36'), λίγο έλειψε να αυξηθεί ο δείκτης του σκορ, όταν ο Μπέζους σημάδεψε το δοκάρι μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η Ανόρθωση δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα με άνεση στον αγωνιστικό χώρο, με τον Αρμπολέδα να... ζορίζεται ιδιαίτερα από τους επιθετικούς του Αναστασίου.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42'), ο Ουκρανός επιθετικός δοκίμασε να διευρύνει το προβάδισμα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και σταμάτησε ξανά στο δοκάρι, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ανόρθωση μειώνει αλλά στο τέλος επικρατεί η ανώτερη Ομόνοια

Το σκηνικό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου παρέμενε το ίδιο. Στο 54' ο Στεπίνσκι κέρδισε το κόρνερ, το οποίο γρήγορα μετατράπηκε και σε δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους.

Μετά την εκτέλεσή του, ο Αρμπολέδα έδιωξε με γροθιές σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μάθιους, ο οποίος με ένα απευθείας σουτ βρήκε δίχτυα, κάνοντας το 2-0 για το «τριφύλλι».

Η Ομόνοια ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ένα ματς όπου η Ανόρθωση δεν είχε καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Την ώρα που ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε αρχίσει να πέφτει, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται άψογα το προβάδισμά τους, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς, Ρομάν Μπέζους, σημείωσε και τρίτο δοκάρι στο 84'!

Ο κορυφαίος παίκτης των «πρασίνων» δεν σκόραρε αλλά ήταν καθοριστικός για την εξέλιξη του ματς, με τον κόσμο της Ομόνοιας να τον αποθεώνει με standing ovation κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο.

Λίγα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα (90+6'), η Ανόρθωση μείωσε με τον Καστέλ να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισαν οι παίκτες του Γκαγιέγο μετά από χέρι του Παναγιώτου μέσα στην περιοχή.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Φαμπιάνο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς (77′ Σιπριάνο), Αλιούμ, Κούσουλος, Χαραλάμπους (77′ Κασάμα), Σεμέδο (90′ Σίμιτς), Μπέζους (86′ Μίλετιτς), Στεπίνσκι (77′ Κακουλλής).

Ανόρθωση (Νταβίδ Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ (78′ Αντωνίου), Μαρμούκ, Κάργας, Κορέια (78′ Μακούν), Ιωάννου (71′ Χρυσοστόμου), Τεχέρα, Φέρειρα (60′ Παρούτης), Περέα (60′ Γκασαμά), Τσίκο, Καστέλ.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα