Ανόρθωση - Πάφος 2-3: Επικό φινάλε και στο -2 από την τετράδα η Πάφος!

Στο ματς της χρονιάς έως τώρα και με ένα επικό φινάλε από όλες τις απόψεις, η Πάφος επικράτησε με 2-3 της Ανόρθωσης και πήρε σπουδαίο τρίποντο στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αναμφίβολα πρόκειται για το ματς της σεζόν έως τώρα! Στο Αντώνης Παπαδόπουλος και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των Playoff, η Πάφος πήγε στα αποδυτήρια με το 0-1, η Ανόρθωση έκανε την ανατροπή σε 2-1, όμως το φινάλε ήταν απλά ένα έπος!

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κάργας έκανε πέναλτι στον Τζάτζα, ο Αρμπολέδα απέκρουσε την εκτέλεση του Τάνκοβιτς, όμως είχαμε επανεκτέλεση, ο Σουηδός ισοφάρισε και σα να μην έφτανε αυτό, στο 105' ο Γκολντάρ με σουτ εντός περιοχής πέτυχε το 2-3 και έδωσε ένα τεράστιο τρίποντο στην ομάδα του!

Ένα γκολ πέναλτι και ο Κετσπάγια στο... κινητό

Ο αγώνας ξεκίνησε με αμφότερες τις ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές στο ανασταλτικό κομμάτι, κάτι που οδήγησε στο να δούμε την πρώτη τελική στο 21', όταν ο Αρμπολέδα μπλόκαρε εύκολα το πλασέ του Τάνκοβιτς. Ο ρυθμός δεν έδειχνε πως μπορούσε να αλλάξει, κι όμως συνέβη από το πουθενά!

Στο 32' ο Κορέια έκανε χέρι σε σέντρα του Ικόκο και ο ρέφερι -με τη συμβολή του VAR- υπέδειξε πέναλτι. Ο Τάνκοβιτς έστησε την μπάλα και με άψογη εκτέλεση έγραψε το 0-1 στο 34'. Αυτό ήταν το 11ο για τον Σουηδό στη λίγκα. Το... άγευστο πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμη μια προσπάθεια του Σουηδού, μια κεφαλιά στο 45' που μπλόκαρε ο Αρμπολέδα. Χωρίς τελική ολοκλήρωσε η Ανόρθωση, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να ασχολείται περισσότερο με... το κινητό του τηλέφωνο, παρά με τα πρώτα 45'.

ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

Το έπος των επών

Η Ανόρθωση μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος, και βρήκε γκολ στην πρώτη της τελική. Στο 54' ο Κορέια έκανε την σέντρα και ο Καστέλ με προβολή ισοφάρισε σε 1-1. Άμεση ήταν η αντίδραση των παικτών του Καρσέδο, όμως το γκολ του Ζάιρο στο 58' ακυρώθηκε -ορθά- για οριακό οφσάιντ, ενώ άουτ κατέληξε και η προσπάθεια (σουτ-βολέ) του Ντράγκομιρ στο 63'.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι βρήκαν και πάλι δίχτυα, κάνοντας το 2/2 στις τελικές τους! Μετά από σουτ που κόντραρε, ο Γκασαμά (πέρασε ως αλλαγή) εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των παικτών της Πάφου και με ωραίο πλασέ έφερε «τούμπα» το ματς για το 2-1 στο 65'.

Αναμενόμενα, αυτό έφερε την Ανόρθωση σε θέση άμυνας, ώστε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ. Ένα έργο που έγινε δύσκολο στο φινάλε, καθώς ο Τσίκο αποβλήθηκε στο 87ο λεπτό για χτύπημα στον Μπότσκαϊ (πάλι παρενέβη ο VAR). Στο 90+3' ο Αρμπολέδα είπε «όχι» στην κοντινή κεφαλιά του Γκόλνταρ, όμως στο δυο λεπτά μετά η Πάφος κέρδισε πέναλτι για πάτημα στον Τζάτζα από τον Κάργα. Ο Αρμπολέδα απέκρουσε την εκτέλεση του Τάνκοβιτς, όμως δεν πατούσε την γραμμή της εστίας. Ο Σουηδός ισοφάρισε (2-2) στην επανεκτέλεση,

Ακολούθησε χαμός... με τον Γκόλνταρ να εκμεταλλεύεται τα νεύρα των παικτών της Ανόρθωσης και με κοντινό σουτ από την μικρή περιοχή να σκοράρει για το 2-3 στο 105', σε ένα επικό φινάλε.

Ανόρθωση (Νταβίντ Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Κορέια, Μακούν, Κάργας, Ουαγκέ (89' Αντωνίου), Τιουνέ, Ιωάννου (77' Χρυσοστόμου), Περέα (73' Ουαρίς), Τσίκο, Φερέιρα (45' Γκασαμά), Καστέλ (89' Ναμπίλ).

Πάφος (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο (84' Ρους), Κβίντα, Γκολντάρ, Μπότσκαϊ, Ναμ (84' Κανέ), Ντράγκομιρ (68' Πέπε), Τάνκοβιτς, Μπρούνο (68' Τζάτζα), Κοντρέρας (55' Βαλακάρι), Ζάιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα