ΑΕΚ Λάρνακας: Το προφίλ της Πάξι και της Ουνεντοάρα

ΑΕΚ Λάρνακας: Το προφίλ της Πάξι και της Ουνεντοάρα

aek larnaca
Η ΑΕΚ Λάρνακας κληρώθηκε με τον ηττημένο του ζευγαριού Παξί - Ουνεντοάρα στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League και το Gazzetta Cyprus σας παρουσιάζει το προφίλ των δυο ομάδων.

Τον ηττημένο του ζευγαριού Πάξι - Ουνεντοάρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ Λάρνακας στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.Στις 25 Ιουλίου ο πρώτος αγώνας εκτός έδρας, η ρεβάνς την 1η Αυγούστου στο ΑΕΚ Αρένα.

Πάξι (Ουγγαρία)

Τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από την υπερδύναμη Φέρεντσβάρος στο περυσινό πρωτάθλημα. Ιδρύθηκε το 1952 και έδρα της είναι το γήπεδο «Φέχερβαρι» χωρητικότητας 6.150 στην πόλη Παξ.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γκιόργκι Μπογκνάρ, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα τον Φεβρούαριο του 2023. Πέρυσι, κατέκτησε το παρθενικό Κύπελλο της ιστορίας της, κάνοντας την έκπληξη, επικρατώντας 2-0 στον τελικό της Φερεντσβάρος με δυο γκολ στην παράταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρόστερ της αποτελείται μόνο από Ούγγρους και δεν διαθέτει ούτε έναν ξένο.

Έχει συμμετάσχει άλλη μια φορά στα προκριματικά του Europa League, τη σεζόν 2011-12, όπου, αφού πέρασε δυο γύρους, αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League από την Χαρτς.

Κορνιβούλ Oυνεντοάρα (Ρουμανία)

Κατέκτησε το Κύπελλο Ρουμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπως ακριβώς και η Πάφος! Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ότι αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία! Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, επικράτησε με 3-2 στα πέναλτι κόντρα στην Οτελούλ Γκαλάτσι και έφτασε στον απόλυτο θρίαμβο. Τερμάτισε δεύτερη στα πλέι οφ ανόδου, αλλά δεν θα αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία του χρόνου.

Ιδρύθηκε το 1921 και έδρα της είναι το γήπεδο «Μίκαελ Κλάιν» χωρητικότητας μόλις 3.500 θέσεων (καθήμενων).

Προπονητής της ομάδας είναι ο 43χρονος Ρουμάνος Φλορίν Μαξίμ, ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας από το 2021.

Όπως και η Πάξι, δεν έχει ξένους ποδοσφαιριστές και το ρόστερ της αποτελείται αποκλειστικά από Ρουμάνους.

Πέρα από την φετινή της ευρωπαϊκή περιπέτεια, έχει παίξει ξανά στο Κύπελλο Ουέφα το μακρινό 1982, οπότε και αποκλείστηκε από τη Σαράγιεβο στο δεύτερο γύρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα