Ομόνοια - ΑΕΚ Λάρνακας 1-0: Διατήρησε το απόλυτο των νικών το «τριφύλλι»

Νίκος Καρτσάκης
Η Ομόνοια συνέχισε το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ Λάρνακας στο «ΓΣΠ», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κύπρου.

Συνεχίζει...το «χαβά» της η Ομόνοια, καθώς κέρδισε και την ΑΕΚ Λάρνακας με 1-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. «Χρυσός» σκόρερ ήταν ο Εβάντρο στο 23'. Πλέον, το «τριφύλλι» βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, παρέα με τον Άρη Λεμεσού, έχοντας το απόλυτο των νικών. Μεγάλη προσπάθεια από την ΑΕΚ Λάρνακας στο δεύτερο ημίχρονο για την ισοφάριση, αλλά ο Φαμπιάνο είχε τις απαντήσεις.

Ισορροπημένο ματς, το προβάδισμα η Ομόνοια

Το πρώτο μέρος είχε κατά διαστήματα καλό ρυθμό με τις δυο ομάδες να έχουν σημαντικές στιγμές, αλλά τους γηπεδούχους το γκολ. Στο 6’ μετά από λάθος του Φαμπιάνο, ο Καμπρέρα έκλεψε την μπάλα, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας απέκρουσε, διορθώνοντας το λάθος του. Στη συνέχεια, ο Λέδες σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 18’, όταν, μετά από σέντρα ακριβείας του Σίμιτς από τα δεξιά, ο Στεπίνσκι πήρε την κεφαλιά, ανενόχλητος, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Τελικά, η ομάδα του Νταμπράουσκας βρήκε το γκολ στο 23’, όταν μετά από εκπληκτική προσπάθεια του Σεμέδο από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Εβάντρο, ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση. Στο 31’ η ΑΕΚ απείλησε με τον Αιτόρ, η μπάλα αρχικά βρήκε στο σώμα του Κουλιμπαλί και ακολούθως πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή στο 42’, όταν ο Φαράζ προσπάθησε να τελειώσει τη φάση μόνος του, αλλά ο Φαμπιάνο απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ισχυρή πίεση από την ΑΕΚ, μεγάλες αποκρούσεις από το Φαμπιάνο

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για να βρουν το πολύτιμο γκολ της ισοφάρισης. Στο 48’ η κεφαλιά του Καμπρέρα πέρασε άουτ, ενώ στο 66’ το σουτ του Αργεντίνου πήγε επίσης έξω. Μετά από πέντε λεπτά, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ, αλλά ο Αγκιέλσκι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.Η μεγαλύτερη στιγμή της ομάδας του Μπεργκ, καταγράφηκε στο 87’, όταν το σουτ του Μπρούνο Γκάμα αποκρούστηκε από το Φαμπιάνο, ο οποίος είπε όχι και στο νέο σουτ του Ανκιέλσκι. Οι Λαρνακείς συνέχισαν την αφόρητη πίεση προς τα καρέ της Ομόνοιας και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σολ εξαπέλυσε σουτ, το οποίο απέκρουσε ξανά ο Φαμπιάνο, ενώ στην επαναφορά ο Γκάμα αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ομόνοια (Βάλντας Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς (90’+3 Ελάντερ), Μάριτς, Εράκοβιτς, Εβάντρο (59′ Κούσουλος), Σίμιτς, Σεμέδο (90’+3 Αλιούμ), Στεπίνσκι (74′ Κακουλλής).

ΑΕΚ (Χένινγκ Μπεργκ): Αθανασιάδης, Μιραμόν (87′ Ναλί), Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Εκπολό, Λέντες, Πονς, Φαράζ, Αϊτόρ (87′ Γκάμα), Ροντέν (69′ Ανκιέλσκι), Καμπρέρα (69′ Σολ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα