ΑΠΟΕΛ, Μαξ Μάγερ: Ο Καντέ, η εταιρεία vegan, η αντιπαράθεση και η περιπέτεια

ΑΠΟΕΛ, Μαξ Μάγερ: Ο Καντέ, η εταιρεία vegan, η αντιπαράθεση και η περιπέτεια

Newsroom
max meyer apoel 5/7
Η ανακοίνωση της απόκτησης του Μαξ Μάγερ, εκτόξευσε τον ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου του ΑΠΟΕΛ. Το Gazzetta Cyprus, έψαξε και ανακάλυψε μία ολόκληρη δεκάδα ιστορίες που αποκαλύπτουν τις προκλήσεις και τις επιτυχίες που διαμόρφωσαν τον Γερμανό ως ποδοσφαιριστή και άτομο.

1.Το ξεκίνημα στο ποδόσφαιρο

Ξεκίνησε την καριέρα του στο τοπικό σωματείο FC Σαρντένια Όμπερχάουζεν. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στις ακαδημίες των Ροτ-Βάις Όμπερχάουζεν και MSV πριν μετακομίσει στη Σάλκε 04 το 2009​​. Σημειώνεται πως σε ηλικία 10 ετών είχε ασχοληθεί με το φούτσαλ, παράλληλα με το ποδόσφαιρο.

2. Πρώτη συμμετοχή και πρώτο γκολ

Ο Μάγερ έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Σάλκε στις 16 Φεβρουαρίου 2013, σε αγώνα εναντίον της Μάιντς 05 . Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2013-2014, σκόραρε το πρώτο του γκολ σε αγώνα Κυπέλλου Γερμανίας εναντίον της Ντάρμστατ 98.

3. Επιτυχίες με την εθνική ομάδα

Ο Μάγερ είχε μια εξαιρετική καριέρα με τις εθνικές ομάδες νέων της Γερμανίας. Ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17 το 2012 και αρχηγός της γερμανικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, όπου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο​​.

4. Πρώτο γκολ με το ενθόσημο

Εκανε την πρώτη του εμφάνιση με την εθνική ομάδα της Γερμανίας στις 13 Μαΐου 2014, σε φιλικό αγώνα εναντίον της Πολωνίας​. Το πρώτο του γκολ με την εθνική ομάδα ήρθε σε φιλικό αγώνα εναντίον της Φινλανδίας​​.

5. Είναι «80% vegan»

Εχει δηλώσει ότι δίνει μεγάλη σημασία στη διατροφή του και ακολουθεί ένα πλάνο διατροφής που είναι «80% vegan». Αυτό σημαίνει ότι η διατροφή του αποτελείται κυρίως από φυτικά τρόφιμα, με περιορισμένη κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

6.Η μεταγραφή στην Κρίσταλ Πάλας

Όταν μετακόμισε στην Κρίσταλ Πάλας το 2018, δεν ήταν ξεκάθαρο πώς πείστηκε να ενταχθεί στην ομάδα. Ο προπονητής Ρόι Χότζον τον παρομοίασε με άλλους γνωστούς παίκτες όπως ο Ενγκολό Καντέ, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του​. Μέτρησε την πρώτη του συμμετοχή στην Premier League σε αγώνα εναντίον της Λίβερπουλ.

7. Τραυματισμός και επιστροφή

Κατά την περίοδο του στην Κρίσταλ Πάλας, ο Μάγερ υπέστη σοβαρό τραυματισμό που τον ανάγκασε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Αυτός ο τραυματισμός ήταν απογοητευτικός για τον ίδιο και την ομάδα του, αλλά η αποφασιστικότητά του να επιστρέψει πιο δυνατός είναι αξιοσημείωτη.

8.Η δημόσια αντιπαράθεση με τη Σάλκε

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Σάλκε, ο Μάγερ είχε μια δημόσια διαμάχη με τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Κρίστιαν Χάιντελ. Αυτό οδήγησε στο να αποκλειστεί από τις προπονήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν, επιτρέποντάς του να αφήσει το συμβόλαιό του να λήξει χωρίς ανανέωση​ .



9.Η περιπέτεια στη Φενερμπαχτσέ

Στη συνέχεια, ο Μάγερ μετακόμισε στη Φενερμπαχτσέ το 2021, όπου σημείωσε το πρώτο του γκολ σε αγώνα για το Europa League εναντίον της Ρόγιαλ Αντβέρπ ​.

10. Εταιρεία vegan τροφίμων

Εχει μοιραστεί vegan συμβουλές και έχει συνεργαστεί με τον γνωστό σεφ Φρανκ Ρόσιν για την ίδρυση της δικής του εταιρείας vegan τροφίμων, με την ονομασία Green Rosin.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα