Ομόνοια: « Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά, χημεία θέλει» - Το σίγουρο μήνυμα από το «Κιέλτσε»

Ομόνοια: « Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά, χημεία θέλει» - Το σίγουρο μήνυμα από το «Κιέλτσε»

Newsroom
ομονοια φιλικο 6/7
Παρά τη «βαριά» ήττα με 3-0 από την Κρακόβια, μόνο θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Κιέλτσε για την Ομόνοια. Συν τοις άλλοις, ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωράει με εντατικούς ρυθμούς.

Στην Ομόνοια αξιολόγησαν την ήττα στο φιλικό με την Κρακόβια και προσδοκούν σε βελτίωση στο αυριανό, πολύ πιο δυνατό τεστ με τη Μακάμπι. Παράλληλα εντείνουν τις προσπάθειες για δύο ακόμη σημαντικές κινήσεις, 10άρι και δεξί εξτρέμ. Η παρά φιλολογία γύρω από τον απόηχο της ήττας με «καθαρό» σκορ στο πρώτο φιλικό, καλά κρατεί. Συμπεράσματα, πολύ βιαστικά που μπορεί να αφήσουν εκτεθειμένους πολλούς, βαθυστόχαστες αναλύσεις και κάθε είδους δυσμενή σχόλια.

Φυσικά και κανείς δεν είναι χαρούμενος από το 3-0, προεξάρχοντος του Βάλντας Νταμπράουσκας. Που δεν κρύφτηκε, αντιθέτως αποτύπωσε στο 100% και την εικόνα και τα κομμάτια που δεν του άρεσαν. Λοιπόν, ως ο καθ’ύλην αρμόδιος ο Λιθουανός, μαζί με το σταφ του και τον Γιάννη Αναστασίου, αξιολόγησαν διεξοδικά τα πάντα και γύρισαν σελίδα. Επικεντρωμένοι στις προπόνησεις, την εμπέδωση της φιλοσοφίας και την απόκτηση της απαραίτητης ομοιογένειας.

«Η ομάδα δουλεύει καλά και σωστά, χημεία πρέπει να βρούμε!» Αυτό είναι το μήνυμα που βγαίνει από το «Κιέλτσε» και σας το μεταφέρει το Gazzetta Cyprus. Και είναι και πολύ λογικό αφενός και αφετέρου πολύ πιο ασφαλές. Καθώς προέρχεται από τους ανθρώπους που χτίζουν το «τριφύλλι» και μέσα από την… πηγή των γεγονότων.

Στο αυριανό φιλικό με την πρωταθλήτρια Ισραήλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, άπαντες θέλουν να δουν βελτίωση. Θα λειτουργήσει το εν λόγω ματς και ως ένα πολύ δυνατό crash test, καθώς και ως ως τεστ προόδου για την Ομόνοια. Εικάζω ότι θα δούμε πιο πολλές «βασικές» επιλογές στο αρχικό σχήμα και για περισσότερη ώρα. Επιπρόσθετα, δεν αποκλείεται να κάνει έστω ανεπίσημο ντεμπούτο ο Φίλιπ Ελάντερ.

Στα των μεταγραφών, η ομάδα προγραμματισμού είναι σε ακόμη μεγαλύτερη εγρήγορση, στην προσπάθεια που καταβάλλει για δύο ποιοτικές κινήσεις στον μεσοεπιθετικό χώρο. Και επιθυμούν διακαώς αυτό το «διπλό χτύπημα» που θα ακολουθήσει, να είναι όντως ηχηρό, που θα προσδώσει στην ομάδα μεγαλύτερη ποιότητα και θα την κάνει και πιο ελκυστική.

Έχει αποσταλεί πρόταση σε επιτελικό μέσο, 10άρι πρώτης διαλογής και οι «πράσινοι» ευελπιστούν ότι λίαν συντόμως θα επιστραφεί με τις υπογραφές. Επιπρόσθετα για τη θέση του δεξιού εξτρέμ πέραν των Τόνγκια και Κομαρόμι εξετάζονται και άλλες πρωτοκλασάτες επιλογές και δεν θα αργήσει να δοθεί το χρίσμα στον εκλεκτό. Και στις δύο αυτές θέσεις, θα γίνει κίνηση δυνατή, έχοντας η διοίκηση ανάψει το πράσινο φως ακόμα και για οικονομική υπέρβαση. Άλλωστε μιλάμε για κομβικές επιλογές και θέλουν να φέρουν στο «Ηλίας Πούλλος» κάτι πολύ καλό. Το οποίο δεν αναμένεται να αργήσει.

Α.Γ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα