Άγγελος Τσολάκης στο Gazzetta Cyprus: «Ο στόχος του Απόλλωνα κάθε χρόνο είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, τίποτα λιγότερο!»

Μανώλης Μακρόπουλος
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ
Ο Άγγελος Τσολάκης, μια από τις πιο σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της Κύπρου, μίλησε στο Gazzetta Cyprus για το νέο πρωτάθλημα, αλλά και τον νέο Απόλλωνα Λεμεσού που έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το μεγάλο αφιέρωμα του Gazzetta Cyprus για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας ο Άγγελος Τσολάκης.

Αυτή η εξέχουσα ποδοσφαιρική προσωπικότητα της Κύπρου και «πιστός στρατιώτης» του Απόλλωνα Λεμεσού, από όλα τα πόστα (ποδοσφαιριστής, προπονητής, πρόεδρος παλαιμάχων κλπ) μίλησε για τα φαβορί του τίτλου, την απόφαση της ΚΟΠ για τη μετακίνηση οπαδών, αλλά και τον αγαπημένο του Απόλλωνα, τον οποίο πιστεύει πως φέτος μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

Κόουτς αρχικά ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή της πρόσκλησης. Πως σας βρίσκει αυτό το διάστημα; Περιμένετε με ανυπομονησία την έναρξη του πρωταθλήματος;

«Καλησπέρα και ευχαριστώ για την πρόσκληση. Έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία όλων των ομάδων και φτάσαμε στην τελική ευθεία , όλοι μας περιμένουμε με αγωνία την έναρξη του πρωταθλήματος».

Ποιες ομάδες είναι στα δικά σας μάτια τα φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή;

«Δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε τώρα, όμως σίγουρα κάποιες ομάδες που κράτησαν τον βασικό τους κορμό και κάνοντας λίγες προσθήκες έχουν κάποιο πλεονέκτημα έναντι κάποιων άλλων που αναγκάστηκαν να ξαναχτίσουν τις ομάδες τους από την αρχή. Σίγουρα ο ΑΠΟΕΛ σαν πρωταθλητής θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο, ενώ Ομόνοια , Άρης και Πάφος είναι μέσα στις ομάδες που έκαναν λίγες προσθήκες και έχουν ελαφρύ προβάδισμα.

Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά , αλλάζει προπονητή όμως έδειξε τα προηγούμενα χρόνια ότι θα είναι εκεί κοντά. Αναμένω και από την ομάδα μου τον Απόλλωνα παρόλες τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ να μπει σφήνα και να διεκδικήσει με αξιώσεις έξοδο στην Ευρώπη είτε μέσω του πρωταθλήματος είτε μέσω του Κυπέλλου».

Από την άλλη, με την όποια εικόνα έχετε, θεωρείτε πως οι νεοφώτιστες μπορούν να παραμείνουν στη «μεγάλη» κατηγορία;

«Να συγχαρούμε τις 3 ομάδες για την άνοδο στην Α’ κατηγορία. Η ΕΝΠ μια παραδοσιακή ομάδα Α’ κατηγορίας. Παρά τα προβλήματα κυρίως στο οικονομικό θα προσπαθήσει να παραμείνει, ενώ τόσο η Ομόνοια 29Μ όσο και η Ομόνοια Αραδίππου θα προσπαθήσουν να απολαύσουν το ταξίδι και να κάνουν την έκπληξη και να παραμείνουν στα σαλόνια της «μεγάλης» κατηγορίας».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

Θέλω να μου πείτε και 2-3 παίκτες που ξεχωρίζετε και τους «βλέπετε» να κάνουν σπουδαία πράγματα φέτος.

«Ακόμη δεν έχουμε καθαρή εικόνα για τους νέους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στο νησί μας και εύχομαι να δω παίκτες που να κάνουν το κάτι διαφορετικό και απρόβλεπτο που δεν βλέπουμε συχνά στα γήπεδα. Επίσης θέλουμε ποδοσφαιριστές που να πηγαίνουν στο 1 vs 1 χωρίς δισταγμό κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά στο πρωτάθλημα μας. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν μπόρεσε πέρσι να ξεδιπλώσει το ταλέντο του είναι ο Σαγκάλ του Απόλλωνα και εύχομαι φέτος να είναι η χρονιά του».

Είδαμε πως η ΚΟΠ πήρε την απόφαση να διεξάγεται μόνο ένας γύρος στα Playout. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό;

«Θεωρώ ορθή την απόφαση αφού τα περισσότερα παιχνίδια του Β γκρουπ ήταν χωρίς ουσία και αυτό δεν ήταν καλό για το πρωτάθλημά μας. Με τη νέα διευθέτηση αυτό θα αποφευχθεί και όλα τα αποτελέσματα θα είναι ανοικτά χωρίς καμία σκοπιμότητα.»

Τώρα, αναφορικά με την μετακίνηση οπαδών, θεωρείτε πως σταδιακά μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στα γήπεδα οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων;

«Θα πρέπει οι φίλαθλοι να είναι στα γήπεδα και το κράτος και η Αστυνομία σε συνεργασία με την ΚΟΠ και τις ομάδες να βρουν τις λύσεις για να μπορεί ο κόσμος να απολαμβάνει το πιο ωραίο άθλημα ζωντανά στο γήπεδο».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

Πάμε τώρα και στον δικό σας Απόλλωνα. Μπορεί φέτος ο σύλλογος να μπει στην διεκδίκηση του τίτλου ή θα είναι η σεζόν εδραίωσης στην πρώτη εξάδα;

«Ο Απόλλωνας μας είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να κάνει την έκπληξη και να είναι στα ψηλά. Το έχουμε ξανακάνει και είμαι αισιόδοξος ότι φέτος η ομάδα μας θα είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Με ένα νέο και πολύ φιλόδοξο προπονητή που ξέρει τι θέλει από τους παίκτες του στο γήπεδο. Θα είναι μια ομάδα με πολλά τρεξίματα , καλά προπονημένη και οργανωμένη και πιστεύω ότι και με τις τελευταίες μας πινελιές βάλαμε και περισσότερη ποιότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι κάτι που χρειαζόμασταν».

Το Κύπελλο αποτελεί πάντα στόχο για τον Απόλλωνα, και παράλληλα δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θεωρείτε εφικτό να επιτευχθεί;

«Ο στόχος του Απόλλωνα κάθε χρονιά είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Τίποτε λιγότερο. Και προσωπικά ναι πιστεύω ότι μπορεί να επιτευχθεί αφού η φανέλα είναι «βαριά» με ιστορία και με δύναμη μας τον υπέροχο και φανταστικό κόσμο μας όλα είναι πιθανά και μπορούν να συμβούν. Ένα καλό ξεκίνημα θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα για να πέτυχει τους στόχους της αφού έχουμε 4 συνεχόμενα ντέρμπι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

Είδαμε πως η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά, έχει διατηρήσει ένα μέρος του βασικού κορμού και έχει στην άκρη του πάγκου έναν σοβαρό τεχνικό. Ήρθε η ώρα να «χτιστεί» κάτι καλό;

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια πάρα μόνο να κτιστεί ο νέος Απόλλωνας με γερές βάσεις και ποδοσφαιριστές που θα είναι ο βασικός κορμός τα επόμενα χρόνια. Είδαμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας έχει μειωθεί και ο προπονητής είναι πολύ σοβαρός και γνώστης του αντικειμένου και αναμένω να δούμε μια πολύ πειθαρχημένη και σοβαρή ομάδα που θα ξέρει τι ζητά στο γήπεδο. Διατηρήθηκαν κάποιοι παίκτες και έγιναν αρκετές προσθήκες με κάλους ποδοσφαιριστές και σιγά σιγά με την ομοιογένεια θα βλέπουμε και καλύτερο Απόλλωνα».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

Για το τέλος θα πάω σε μια κλισέ ερώτηση. Και σε άλλη συνέντευξη μου είχατε πει πως ο Απόλλωνας θα επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Όμως βλέπω πως ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει και υπάρχει απογοήτευση. Τι λείπει και δεν είναι διεκδικητής; Χρήματα, παίκτες, αξιόλογο προπονητικό τιμ, όλα μαζί ή κάτι άλλο;

«Ναι το είπα και θα το ξαναπώ γιατί το πιστεύω ότι ο Απόλλωνας είναι πολύ μεγάλη ομάδα και θα επιστρέψει. Ο κόσμος της ομάδας είναι απαιτητικός και θέλει να βλέπει πάθος και προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο. Είναι γεγονός ότι πέρσι τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά και οι περισσότερες επιλογές δεν μας βγήκαν με αποτέλεσμα να απογοητευτεί ο κόσμος. Το μήνυμά μου είναι να σταθούν δίπλα στην ομάδα , να κάνουν το εισιτήριο διάρκειας τους και να υποστηρίξουν την ομάδα με πάθος και πίστη.

Γίνεται ένα νέο ξεκίνημα φέτος και οι νέοι ποδοσφαιριστές αλλά και το προπονητικό τιμ θέλουν ενθάρρυνση και στήριξη. Εξάλλου στα δύσκολα μας χρειάζεται η ομάδα μας. Δεν θεωρώ ότι λείπει κάτι , υπάρχουν όλες οι συνθήκες στην ομάδα μας , απλά δεν μπορούν να γίνουν τρέλες υπερβάσεις στο μπάτζετ όπως συμβαίνει σε κάποιες άλλες ομάδες. Η διοίκηση Νίκου Κιρζη από τον καιρό που ανάλαβε διαχειρίζεται το οικονομικό κομμάτι πάρα πολύ ορθά χωρίς ενέργειες που θα εκθέσουν την ομάδα μας και εμένα προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο γιατί ο Απόλλωνας είναι ιδέα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην προστασία αυτής της ιδέας.

Το πρωτάθλημα θα είναι μακρύ και δύσκολο , ο πήχης έχει ανέβει σε αρκετές ομάδες και χρειάζεται υπομονή από όλους μας στην ομάδα , να είμαστε εκεί θετικοί υποστηρίζοντας με πάθος την ομάδα χωρίς να γινόμαστε όλοι γνώστες των πάντων και με την πρώτη αποτυχία να ξεκινά μια αρνητική αύρα και απογοήτευση. Η ομάδα στήθηκε φέτος με σωστά κριτήρια , έγιναν ορθές και προσεκτικές επιλογές , φυσικά και θα κριθούν όλοι στο γήπεδο, όμως ας αφήσουμε πίσω μας την αρνητική κριτική και να δώσουμε μια θετική αύρα και δυναμική στην ομάδα μας με θετικότητα και πίστη».

Ευχαριστώ πολύ και… μια πρόβλεψη για το τέλος. Ποιον βλέπετε να κόβει πρώτος το νήμα;

«Δεν θα ήθελα να προβλέψω από τώρα γιατί θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και θα χαθούν βαθμοί από όλες τις ομάδες. Εύχομαι να δούμε καλό ποδόσφαιρο και εύχομαι στον Απόλλωνά μας καλή επιτυχία»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα