Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το ηχηρό comeback του Φορτούνη που «έφτιαξε» τέσσερις μεγάλες φάσεις στο ντέρμπι

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το ηχηρό comeback του Φορτούνη που «έφτιαξε» τέσσερις μεγάλες φάσεις στο ντέρμπι

bet365

Ο έμπειρος και διεθνής μεσοεπιθετικός έβγαλε μία καλή και πειστική εικόνα στο ντέρμπι του Ολυμπιακού και ήταν μία... πηγή κινδύνων για την άμυνα του Παναθηναϊκού. 

Ο Κώστας Φορτούνης είναι μία περίπτωση παίκτη που έχει βιώσει και την αποθέωση αλλά και την αμφισβήτηση στον Ολυμπιακό.

Έχει βιώσει όλα τα στάδια. Έχει βρεθεί από Νο1 βασικός μέχρι και τελείως εκτός ομάδας. Αυτήν την περίοδο είναι ένας παίκτης που λογίζεται και υπολογίζεται κανονικά. Και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο έμπειρος χαφ κλήθηκε να καλύψει το μεγάλο κενό του Χάμες Ροντρίγκες. Και το έκανε με έναν καλό και πειστικό τρόπο.

Εάν επιχειρήσουμε να δούμε τις φάσεις του ματς ο Φορτούνης «έφτιαξε» τουλάχιστον 4 μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Μόλις στο 4' ο Μπακαμπού έκλεψε τη μπάλα, ο Φορτούνης του έβγαλε την πάσα και μετά ο έμπειρος φορ είχε δοκάρι.

Στο 34' από τα δικά του πόδια και το δικό του φάουλ βγήκε η μεγάλη φάση του Κανός με το σουτ του Ισπανού σε... κενή εστία που πήγε έξω. Στο 68' ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έφτιαξε τη φάση του Ροντινέι με τον Βραζιλιάνο να έχει κακό τελείωμα ενώ στο 73' έβγαλε τον Μασούρα σχεδόν σε θέση βολής. Είχε συνδρομή ακόμα και με φάουλ στην κεφαλιά του Σωκράτη στο 74' που αποκρούστηκε δύσκολα από τον Μπρινιόλι.

 

Εάν κοιτάξουμε τους αριθμούς του Wyscout, της κορυφαίας πλατφόρμας, ο «Φόρτου» αμυντικά μπορεί να είχε 6 κερδισμένες μονομαχίες στις 16 με ένα ποσοστό 38%, όμως από την άλλη είχε 3/3 μακρινές μεταβιβάσεις του με 100% και 23/32 πάσες με 72%. Στο δημιουργικό σκέλος δηλαδή πήγε καλά ενώ είχε και 3/4 πετυχημένες ντρίμπλες στον αγώνα.

Είχε βέβαια και μία επιλογή με ένα σουτ ψηλά έξω αλλά γενικότερα είχε συνδρομή στις περισσότερες μεγάλες φάσεις του Ολυμπιακού στο ντέρμπι αυτό. Χαρακτηριστικό ήταν πως και ο ίδιος ο Μίτσελ ήταν ευχαριστημένος από τον παίκτη του. Έκανε λόγο για ένα άριστο παιχνίδι από τη μεριά του Φορτούνη παρότι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε να παίξει με την ίδια ένταση σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο.

Έκανε όμως γενικά ένα καλό ματς και σίγουρα ξεχώρισε για τα καλά. Και δεδομένα τα έδωσε όλα και έκανε ότι μπορούσε.

Σε σχετική ερώτηση για διαιτησία και Χάμες ο Μίτσελ απάντησε μεταξύ άλλων: «Ο Χάμες χθες (εννοεί Παρασκευή) πήρε μέρος στην προπόνηση όμως στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό γιατί είχε ενοχλήσεις. Αύριο (από την Κυριακή και μετά) θα δούμε αν θα είναι έτοιμος για την ΑΕΚ, αν θα είναι καλά θα αγωνιστεί. Αν και είχε έναν μεγάλο ανταγωνιστή σε αυτό το παιχνίδι, τον Φορτούνη, ο οποίος έκανε ένα άριστο παιχνίδι».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα