ΑΕΚ: Η θεία δίκη (ήρθε), μεσ' την Θεσσαλονίκη! Τεράστια νίκη...

ΑΕΚ: Η θεία δίκη (ήρθε), μεσ' την Θεσσαλονίκη! Τεράστια νίκη...

ΑΕΚ: Η θεία δίκη (ήρθε), μεσ' την Θεσσαλονίκη! Τεράστια νίκη...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το επικό διπλό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ κόντρα σε διαιτησία, γιατί έχει ομάδα να την κερδίζει τελικά και αυτή, ενώ έχει υστερόγραφα...

Γι' αυτό φίλτατοι είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ (και για πολλούς άλλους λόγους): γιατί σε ένα ματς με διαιτητικά σκάνδαλα, όχι μόνο δε... μάσησε, το πήρε καθαρά και απέδειξε για πολλοστή φορά φέτος πως είναι η καλύτερη, πιο σωστά δουλεμένη (αγωνιστικά και πνευματικά) ομάδα στην Ελλάδα, μετά ακολουθεί ο Παναθηναϊκός και ας γκέλαρε απόψε. Παίζει να συνιστά το πιο "αντρικό" διπλό στη (νεότερη σίγουρα) ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεδομένα το πιο μάγκικο, σίγουρα το πιο όμορφο, αφού όσο και να μη μας άφηναν, το πήραμε!

Η ΑΕΚ έφτασε σε αυτό το διπλό απλά γιατί έχει τον καλύτερο προπονητή, το καλύτερο τεχνικό team, το πιο ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ, αλλά και γιατί όλοι το ένιωθαν και το ήξεραν πως είναι η ανώτερη ομάδα! Όχι μόνο από τον ΠΑΟΚ, όπως έχει αποδειχθεί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, αλλά απ' όλους... Εννοείται, για να είμαι σωστός, ότι δεν τελείωσε τίποτα απολύτως και αυτό το διπλό, όσο μεγάλο και σημαντικό να είναι δεν μας δίνει την κούπα, αλλά αναμφισβήτητα συνιστά ένα τεράστιο βήμα που μετατρέπει την ΑΕΚ σε ομάδα φαβορί για να φτάσει στο τέλος και να πιει ...νέκταρ τίτλου!

Διότι είναι και το πώς ήρθε! Δεν έχει προηγούμενο ακυρωμένο γκολ σαν αυτό της ΑΕΚ στην Τούμπα, ίσως μαζί με το μυθικό οφσάιντ του Κατσουράνη στο Φάληρο να συγκρίνεται μόνο, δεν υπάρχει άλλο να θυμάμαι τέτοιο αίσχος! Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και η μη αποβολή του Αουγκούστο να κλειδώσει την εμετική διαιτησία κατά της ΑΕΚ στην έδρα του ΠΑΟΚ. Ειλικρινά άλλη ομάδα, η οποία αντί να βρίσκεται στο 0-1 και με παίκτη παραπάνω στο ημίχρονο, πάει στο 0-0 και βλέπουμε, προφανώς δεν θα έμπαινε καν στο χορτάρι δύο δεύτερο μισό! Όλοι καταλαβαίνουμε ποιοι...

Ήρθε όμως η... θεία δίκη. Πού αλλού; Στην Θεσσαλονίκη! Εκεί όπου στην ΑΕΚ εδώ και χρόνια στερούν διαιτητικές αποφάσεις από την ομάδα να πάρει το διπλό για να γράφει η ιστορία πως τάχα μου δεν μπορεί εκει. Αποβολές δεν έδιναν, πέναλτι ούτε καν, φάουλ πάνω σε αμυντικό γίνονταν γκολ υπέρ του γηπεδούχου και πάει... γράφοντας! Εκεί έπρεπε να κερδίσει η ΑΕΚ και τον αντίπαλο, και τον διαιτητή, και την πίεση του πρωταθλήματος, και την πίεση των ανεπιτυχή αποτελεσμάτων στα τελευταία σημαντικά παιχνίδια.

Ο Αλμέιδα πήρε το διπλό!

Αλμέιδα

Κι όμως, παρά το γεγονός ότι έχει προηγηθεί ακύρωση γκολ ΣΚΑΝΔΑΛΟ και μη αποβολή αντιπάλου, η ΑΕΚ έχει στον πάγκο ένα τύπο που δεν επέτρεψε καν στους παίκτες του να θεωρήσουν ότι θα 'χουν δικαιολογία για γκέλα, στραβή, πόσο μάλλον για ήττα! Αλλάζει τον Γιόνσον, βάζει τον Λιβάι Γκαρσία και με το τρόπο αυτό δίνει εντολή στην ομάδα όλη: απόψε κερδίζουμε, τίποτα άλλο, μόνο νίκη. Ισχυρή προσωπικότητα, εξαιρετικός προπονητής, νικητής και σε μήνες ρεκόρ μια ομάδα που είχε μάθει να ζει με τη δικαιολογία της στραβής και στην ήττα, την έκανε νικήτρια, ομάδα με προσωπικότητα νικητή!

Αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ματίας Αλμέιδα. Αυτό απογειώνει τον ίδιο και τη δουλειά του... Η εντολή νίκης ήταν ξεκάθαρη και την έλαβε όλη η ομάδα. Κόντρα σε όλα έχει μεγαλύτερη αξία πάντα και αυτό επιβεβαιώθηκε και αποδείχτηκε στο χορτάρι. Δεν ήταν το ίδιο καλή η ΑΕΚ στο δεύτερο με το πρώτο 45λεπτο, απλά και ο αντίπαλος είδε απέναντί του μια ομάδα που δεν θα συμβιβαστεί με το Χ, τελικά συμβιβάστηκε ο γηπεδούχος με την ήττα! Έμοιαζε νομοτελειακά ότι αυτή θα ζήσει ο ΠΑΟΚ που έπαιζε υπερτελικό και δεν ήταν αντίστοιχη η παρουσία του.

Μια νίκη που ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, την κατάλληλη ώρα, στην κατάλληλη αγωνιστική, με τους κατάλληλους πρωταγωνιστές, απέναντι στον απόλυτα κατάλληλο αντίπαλο και έδρα! Έπιασε ξανά κορυφή και τώρα δεν πρέπει να την αφήσει ποτέ ξανά έως το Πάσχα και εννοείται έπειτα από αυτό. Την ίδια ώρα εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και ...ούρλιαξε ότι μπορεί να το πάει έως το τέλος το ...έργο διεκδίκησης του τίτλου απέναντι και στους δικούς της που ελέω τελευταίων χρόνων δεν πιστεύουν ακόμη.

Τώρα μικρή σημασία έχει να γράψω για πρόσωπα. Πλην Αλμέιδα. Θα το κάνω με... λύσσα αύριο και φυσικά στα υστερόγραφα. Αλλά σ' αυτή τη παράγραφο επιτρέψτε μου να ζητήσω στους αδερφούς μου Ενωσίτες ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να αγαπάμε τους ποδοσφαιριστές μας, είτε μας κάνουν είτε όχι, στη στραβή ε, όχι στην καλή... Καλό ξημέρωμα και πάμε Βόλο!

Μάνταλος και Αραούχο

Υγ: Ήρθε ο Αραούχο στα σκαλάκια... Τι θα γινόταν ντε... Θα το έβαζε... Απλά! Γενικά έκανε εξαιρετικό ματς ο αρχηγός αλλά το γκολ ήταν ποίημα στο τελείωμα του. Στη δημιουργία του ήταν απλά για Όσκαρ! Ο Πέτρος Μάνταλος, είδε, ήξερε, κατάλαβε και έβγαλε μια μπάλα που ελάχιστοι στην Ελλάδα θα σκέφτονταν να κάνουν, όχι να το πετύχουν κιόλας! Ένας παίκτης τόσο αδικημένος αλλά και πλέον 9 χρόνια στην ΑΕΚ. Τον αγαπάμε πάντα.

Υγ2: "Μα θα βάλει Βίντα με Τζαβέλλα"; Ναι έλεγα σε ράδιο και κείμενα και με έκραζαν. Πλάκα έκαναν και οι δύο... Ακόμη και στην ανακοίνωση της 11αδας και τη σχετική ανάρτηση στα social της ΠΑΕ κάποιοι δικοί μας έκραζαν! Δεν πειράζει... Ας είναι! Κορυφαίοι και οι δύο στόπερ.

Υγ3: Θανάση μου από το Ρέθυμνο, αδερφέ μου από παιδί Τριποδιανέ, μη φύγεις έως το τέλος της σεζόν. Θα μου δώσεις νταμπλ και ας πληγώνεσαι εσύ για τον Παναθηναϊκό που αγαπάς. Άχαστος είσαι στην ΑΕΚ, μόνο νίκες με έχεις, αδερφούλη μου...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...