ΑΕΚ: Σπουδαία χαμένη ευκαιρία για τον τίτλο!

ΑΕΚ: Σπουδαία χαμένη ευκαιρία για τον τίτλο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό που δυστυχώς τα προβλήματα που υπήρχαν στα δύο τελευταία ντέρμπι δεν βοήθησαν να πάρει την κορυφή...

Το χειροκρότημα στο τέλος, τα συνθήματα, η αποθέωση και το «νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές», πιστοποιούν την αναγνώριση της προσπάθειας όλων στην ΑΕΚ. Διότι η προσπάθεια είναι μεγάλη, κόντρα σε απίστευτες συνθήκες που προέκυψαν σε μια στιγμή που δεν βοήθησαν την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, σε καμιά περίπτωση... Σε ένα πρόγραμμα βουνό με σερί ντέρμπι και στα δύο τελευταία να κρίνονται πολλά όταν έχεις και τόσα προβλήματα πώς να τα καταφέρεις όλα...

Στο ματς της Λεωφόρου Αλεξάνδρας η ΑΕΚ άξιζε τη νίκη και να πάρει την πρωτιά, με τον Ολυμπιακό το πάλεψε πολύ, είδε τον πρώτο της σκόρερ να είναι σε κακή βραδιά και να χάνει πολλές φάσεις για να σκοράρει, την ίδια ώρα που και στα δύο αυτά παιχνίδια χρειάστηκε να τα βάλει και μετά προβλήματα. Αυτά της τελευταίας στροφής είναι και τα πιο δύσκολα... Δεν είχε από την αρχή τον Πινέδα που είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος, μακράν του δεύτερου, αλλά και επιλογές που δεν ήταν καλά για να δώσουν το 100%.

Έτσι δυστυχώς προέκυψαν δύο ισόπαλα αποτελέσματα, το ένα εκτός με τον βασικό ανταγωνιστή, το δεύτερο εντός με τον Ολυμπιακό, δύο γκέλες για την ΑΕΚ που θέλει το νταμπλ. Αποτέλεσμα αυτών: Σπουδαία χαμένη ευκαιρία για τον τίτλο... Διότι αν ήταν στο 100% οι περισσότεροι από αυτούς που είχε ανάγκη η ΑΕΚ θα είχε κατακτήσει δεδομένα ένα από τα δύο σερί μεγάλα ντέρμπι. Τη στιγμή που παίζει μόνο τέτοια πριν τη διακοπή του Πάσχα έως και πριν λίγα λεπτά έχοντας στο μεταξύ και έναν ημιτελικό Κυπέλλου να τελειώσει επίσης με σημαντικό αντίπαλο.

Ο μοιραίος Γκαρσία και η επόμενη αγωνιστική...

παναι

 

Απέναντι στην ομάδα του Ανιγκό τούτη τη φορά η ΑΕΚ δεν ήταν το ίδιο καταιγιστική και δημιουργική επιθετικά. Δεν τα κατάφερε και δεν θα ήταν εύκολο να το κάνει έχοντας έναν αντίπαλο που έπαιζε μαζική, πολυπρόσωπη άμυνα. Μη παρεξηγηθώ απόλυτα λογικά και σωστά το επέλεξε αυτό ο Ολυμπιακός και μάλιστα το έπραξε και σωστά. Βρήκε και δύο στιγμές στην κόντρα επίθεση αλλά ευτυχώς για την ΑΕΚ υπήρχε ο Αθανασιάδης που σταμάτησε και τις δύο περιπτώσεις με σωτήριες επεμβάσεις.

Την ίδια ώρα στον αντίποδα ο Δικέφαλος είχε πολύ σημαντικές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος δεν ήταν στην καλή του μέρα, την ίδια ώρα που και ο Γκατσίνοβιτς για ένα ακόμη παιχνίδι δεν τράβηξε και δεν έδωσε πολλά στην ομάδα, όσα απαιτούνταν για να κερδίσει. Αλλά για τον Γκαρσία οι ευκαιρίες τετ α τετ που είχε μπορεί να ήταν και οι καλύτερες στη διάρκεια της σεζόν, δεν θυμάμαι να είχε άλλες τόσες, να πάρει τόσο καλές μπάλες, ειδικά αυτή του πρώτου 45λεπτου από τον Άμραμπατ αλλά και εκείνη με τον Μάνταλο στο δεύτερο μισό του αγώνα, έπρεπε να τη σπάσει στον Ζίνι...

Τα πάντα είναι και πάλι ανοιχτά, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός παίζουν τα ρέστα τους σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Ο Δικέφαλος πάει στην Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίσει τον Άρη και ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο με υποχρέωση νίκης. Καθόλου εύκολο έργο και για τους δύο, μα καθόλου... Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η επόμενη αγωνιστική αφού μετά το Χ του ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τη νίκη για την 3η θέση αφού υπάρχει τελευταία αγωνιστική και το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός!

hwang

Υγ: Υπέροχη ατμόσφαιρα από τους φίλους της ΑΕΚ και μοναδικό διήμερο πάρτι από τους οργανωμένους με τους αδελφούς τους της Μαρσέιγ και χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο σε ότι αφορά στη διεξαγωγή του αγώνα, στη διάρκειά του και στο φινάλε του. Είναι αυτονόητο αλλά δεν συμβαίνει πάντα όταν χάνεται μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για να μπεις οδηγός πρωταθλήματος.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...