Ολυμπιακός: Το status της υπόθεσης Νταρντέρ και τα «όπλα» των «Ερυθρόλευκων» (vids)

Ολυμπιακός: Το status της υπόθεσης Νταρντέρ και τα «όπλα» των «Ερυθρόλευκων» (vids)

DARDER

bet365

Ο 29χρονος αρχηγός της Εσπανιόλ, Σέρτζι Νταρντέρ, είναι ένας φοβερά ποιοτικός χαφ με δεδομένες δυσκολίες για τη μεταγραφή του αλλά και ορισμένα συν για τον Ολυμπιακό.

Των Αλέξανδρου Λοθάνο και Δημήτρη Τομαρά

Από την Ισπανία προέκυψε η πληροφόρηση πως ο έμπειρος χαφ Σέρτζι Νταρντέρ όχι απλά απασχολεί σοβαρά τον Ολυμπιακό αλλά πως οι Πειραιώτες έχουν για τα καλά στο κόλπο της διεκδίκησής του. Ο 29χρονος παίζει σε όλες τις θέσεις του άξονα και μπορεί να προσφέρει σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού. Πέρυσι στην Εσπανιόλ είχε 41 αγώνες με 7 γκολ και 4 ασίστ.

Ο αρχηγός της ομάδας της Εσπανιόλ έχει συμβόλαιο σε ισχύ έως το 2026. Ας δούμε όμως λίγο τα δεδομένα γύρω από αυτήν την υπόθεση.

Ο Τομέου Μάουρα, που έγραψε πρώτος για το θέμα αυτό εκτός από έγκριτος ρεπόρτερ εδρεύει στη Μαγιόρκα, απ' όπου κατάγεται και κάνει διακοπές ο Νταρντέρ. Ο δε Νταρντέρ - όπως είναι ήδη γνωστό και διαβάσατε σχετικά στο Gazzetta - είναι στο ίδιο γραφείο μάνατζερ με τον Μπιέλ και αυτό ίσως μετρήσει στα συν για τον Ολυμπιακό.

Η Εσπανιόλ δεν θα ήθελε σε καμία των περιπτώσεων ο παίκτης να πάρει μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα. Ο έμπειρος μέσος είναι παρόλα αυτά στο μεταγραφικό... κάδρο των Ατλέτικο Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ, Μπέτις και Μαγιόρκα καθώς είναι στην καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία (29 ετών) και έχει δείξει την ποιότητά του.

Για τα δεδομένα της Ισπανίας και ειδικά για πιο μεγάλους συλλόγους ο Νταρντέρ είναι προσιτός καθώς η ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του είναι 10 εκατ. ευρώ έως και τις 31 Ιουλίου. Δηλαδή όποια ομάδα κινηθεί για αυτόν έως και τότε εφόσον την καλύψει μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο τον αποκτά. Στη συνέχεια - δηλαδή από την 1η Αυγούστου και μετά - η ρήτρα θα ανέβει στα 15 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά επιβεβαιώνονται και από τα ισπανικά ρεπορτάζ.

Υπάρχουν διαπραγματευτικά... όπλα για τον Ολυμπιακό σε μία τέτοια υπόθεση (που έχει βέβαια σημαντικές δυσκολίες ειδικά στο οικονομικό σκέλος); Φυσικά και ναι και δεν είναι μόνο το ότι ο χαφ της Εσπανιόλ έχει ίδιο agent με τον Πεπ Μπιέλ, που ανήκει στον Ολυμπιακό. Είναι - και - η εξαιρετική σχέση που είχαν αναπτύξει ο παίκτης με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Σε τέτοιον βαθμό που μία ενδεχόμενη επικοινωνία των δύο να παίξει κομβικό ρόλο. Με το Μαρτίνεθ, τον νυν και νέο τεχνικό του Ολυμπιακού, ο Νταρντέρ αγωνίστηκε σε 30 αγώνες έχοντας 5 γκολ και 3 ασίστ. Ήταν βασικός και στα 27 ματς Πρωταθλήματος (είχε και 3 αγώνες στο Κύπελλο) και ενώ έπαιξε 90λεπτα στα 24 παιχνίδια από αυτά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα