Super League 2: Τι ισχύει με τις Β’ ομάδες και ο νέος κανονισμός

Newsroom
sl2

bet365

Στη Super League 2 παραμένει σε ισχύ ο από πέρσι κανονισμός πως οι Β’ ομάδες θα μπορούν να πέσουν, όμως έγινε ξεκάθαρο πως τη θέση τους θα παίρνουν άλλες. Υπό ακραίες συνθήκες στον Β’ Ομιλο ενδέχεται να υποβιβαστεί ο 7ος!

Ξεκινά σήμερα (20/9) η Super League 2, όπου σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια στην κατηγορία θα συμμετάσχουν τρεις και όχι τέσσερις Β’ Ομάδες.

Μέχρι και πέρσι και για μία τριετία ήταν εκείνες των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ενώ φέτος συνεχίζουν των Δικεφάλων και προστέθηκε του Αστέρα Aktor.

Επειδή η περασμένη ήταν η πρώτη σεζόν μετά την θέσπιση των Β’ Ομάδων που θα μπορούσαν να υποβιβαστούν (σ.σ. αυτό συνέβη και τους «ερυθρόλευκους» και το «τριφύλλι») και προέκυψαν αρκετές «ερμηνείες» αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ενόψει της νέας περιόδου αποσαφηνίστηκε πλήρως και έτσι ναι μεν παραμένει σε ισχύ ότι θα δύναται να πέσουν, όμως την ίδια στιγμή θα αντικαθίστανται από άλλες!

Τι σημαίνει αυτό;

Πώς εάν κάποια από τις τρεις Β’ βρεθεί μετά και την ολοκλήρωση των Play Out σε μία από τις δύο τελευταίες θέσεις του Ομίλου της ναι μεν θα υποβιβαστεί αλλά το 2025/26 θα αντικατασταθεί από άλλη Β’ ΠΑΕ (σ.σ. ανάλογα με την κατάταξη στο πρωτάθλημα των «μικρών» της SL) και αυτόματα επειδή θα πρέπει να πέσουν δύο από κάθε όμιλο την SL2 στη Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστεί και ο αμέσως από πάνω σύλλογος.

Ετσι εάν κάποια Β’ Ομάδα τερματίσει 9η ή 10η στο group της θα πέσει και ο 8ος , ενώ αν π.χ. στο Β’ που συμμετέχουν ΑΕΚ Β’ και Αστέρας Aktor Β’ βρεθούν εκείνες στην 9η και 10η θέση θα αντικατασταθούν από άλλες Β’ ΠΑΕ της SL και παράλληλα θα πέσουν στη Γ’ ο 7ος και ο 8ος, όπως θα προκύψουν ύστερα από τα Play Out.

Την ίδια στιγμή παραμένει σε ισχύ ότι οι Β’ Ομάδες δεν μπορούν να ανέβουν στη Stoiximan Super League, ακόμη και αν τερματίσουν στην προνομιούχο πρώτη θέση και πάρουν το πρωτάθλημα.

Τι λέει ο κανονισμός για την άνοδο των Β’ Ομάδων

«Μία Β' Ομάδα δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να προβιβαστεί στη Super League 1 ακόμη κι αν ακόμη την ίδια χρονιά τύχει να υποβιβαστεί η κύρια ομάδα της ίδιας ΠΑΕ από τη Super League 1 στη Super League 2. Στην δεύτερη περίπτωση η Β' ομάδα διαλύεται κατά τα ανωτέρω.

Η Β' Ομάδα θα συμμετέχει σε Playoffs και Play outs της Super League 2».

yrd

Τι λέει ο κανονισμός για τον υποβιβασμό των Β’ Ομάδων

«Ο αριθμός (3 ομάδες) θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο όσο οι ομάδες της Super League 2 παραμένουν στον ίδιο αριθμό, ενώ δύναται να αυξηθεί ή να μειωθεί, με απόφαση της Ε.Ε.Π και της Ε.Ε. της ΕΠΟ εφόσον αυξηθούν ή μειωθούν αντίστοιχα οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League2.

Οι Β' ομάδες της Super League 1 που κατά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2 βρίσκονται σε θέση υποβιβασμού, δεν θα υποβιβάζονται αλλά θα αντικαθίστανται από άλλη Β' ομάδα της Super League 1 σύμφωνα με την σειρά κατάταξης του πρωταθλήματος Κ19 της Super League 1, στη δε κατώτατη κατηγορία θα υποβιβάζεται η αμέσως επόμενη ομάδα στην κατάταξη της Super League 2.

Σε κάθε νέο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν οι ίδιες ως άνω ομάδες, οι οποίες θα αντικαθίστανται, εφόσον μία ή περισσότερες εξ αυτών για οποιονδήποτε λόγο δεν δηλώσει συμμετοχή ή βρεθούν σε θέση υποβιβασμού κατά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Super League 2, οπότε το δικαίωμα κάλυψης της κενής ή των κενών θέσεων και συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2 θα αποκτούν κατά σειρά οι επόμενες ΠΑΕ, σύμφωνα με την σειρά κατάταξης του πρωταθλήματος Κ19 της Super League 1 της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου που είτε έχει μόλις λήξει είτε τυχόν είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Σε κάθε άλλη περίπτωση εφόσον προκύψει κενή θέση Β' Ομάδος στη Super League 2, για οποιανδήποτε λόγο τότε το δικαίωμα κατάληψης αυτής θα αποκτά η ΠΑΕ που συμμετείχε στο πρωτάθλημα Super League 1 και σύμφωνα με την σειρά κατάταξης του πρωταθλήματος Κ19 της Super League 1 της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου που είτε έχει μόλις λήξει είτε τυχόν είναι ακόμα σε εξέλιξη. Εάν η δικαιούμενη ΠΑΕ αρνηθεί, το δικαίωμα αποκτά η αμέσως επόμενη στην σειρά κατάταξης κ.ο.κ.».

tess

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα