Τι κερδίζει και τι χάνει ο Ολυμπιακός όταν παίζουν μαζί ή χώρια ο Αραμπί κι ο Τικίνιο!

Τι κερδίζει και τι χάνει ο Ολυμπιακός όταν παίζουν μαζί ή χώρια ο Αραμπί κι ο Τικίνιο!

Τι κερδίζει και τι χάνει ο Ολυμπιακός όταν παίζουν μαζί ή χώρια ο Αραμπί κι ο Τικίνιο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο Gazzetta τι εξυπηρετεί καλύτερα τον Ολυμπιακό αναφορικά με τη διαχείριση Τικίνιο κι Ελ Αραμπί.

Να είναι άραγε συγκυρία, ένα από τα πολλά «παιχνίδια» του ποδοσφαίρου η, ακριβώς να είναι η δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου;

Προσέξτε:

Πρώτον, σε δύο παιχνίδια δεν έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα, στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο (0-0) και τον Παναθηναϊκό (0-0). Αυτά τα δύο παιχνίδια, είχαν ένα κοινό γνώρισμα, ήταν τα μόνα στα οποία ο Πέδρο Μαρτίνς έπαιξε με 4-4-2, έχοντας στην ενδεκάδα και τον Ελ Αραμπί και τον Τικίνιο-και δη και στα 90 λεπτά. Και παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός μόνο σε αυτά τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος δεν σκόραρε! Σε αυτά που έπαιξε και με τους δύο βασικούς του φορ.

Δεύτερον, σε τέσσερα παιχνίδια, πρωταθλήματος και ευρωπαϊκά, στα οποία ο Ολυμπιακός ήταν ισόπαλος στο σκορ, ο Μαρτίνς ενώ είχε ξεκινήσει στην ενδεκάδα του με ένα σέντερ φορ, έβαλε στη διάρκεια αυτών των αγώνων και δεύτερο φορ, παίζοντας από ένα σημείο του β΄ ημιχρόνου και μετά 4-4-2. Και στα πέντε πήρε τη νίκη!

 

Ολυμπιακός-Άντβερπ (2-1), με το σκορ 1-1 μπαίνει στο 81’ ο Τικίνιο, δίπλα στον Ελ Αραμπί κι ο Ολυμπιακός σκοράρει στο 87’ και κερδίζει…

ΠΑΣ-Ολυμπιακός (1-2), με το σκορ 1-1 μπαίνει στο 66’ ο Ελ Αραμπί δίπλα στον Τικίνιο κι ο Ολυμπιακός σκοράρει στο 84’ (με τον Αραμπί) και κερδίζει…

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός (1-2), με το σκορ 1-1 μπαίνει στο 54’ ο Ελ Αραμπί δίπλα στον Τικίνιο κι ο Ολυμπιακός σκοράρει στο 70’ (με τον Αραμπί) και κερδίζει…

Ολυμπιακός-Βόλος (2-1), με το αποτέλεσμα στο 0-0 μπαίνει στο 71’ ο Ελ Αραμπί δίπλα στον Τικίνιο κι ο Ολυμπιακός σκοράρει στο 85’ (με τον Αραμπί) και στο 91’ και κερδίζει…

Συμπέρασμα: ο Ολυμπιακός με Ελ Αραμπί και Τικίνιο στην αρχική του ενδεκάδα και μάλιστα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, απέτυχε να νικήσει και στα δύο παιχνίδια που το δοκίμασε αυτό το σχήμα. Αντίθετα, όταν μπήκαν μαζί οι δύο φορ του κατά τη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου (όπως συνέβαινε τακτικά και με τον Χασάν, που ερχόταν ως αλλαγή από τον πάγκο, πλαισιώνοντας τον Αραμπί), κέρδισε και στα τέσσερα!

Συνεπώς δεν ήταν καλή η ιδέα για 4-4-2 από την αρχή, αντίθετα ήταν καλή η ιδέα για 4-4-2 προς το τέλος του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να ρισκάρει τότε.

Υπάρχει, όμως, κι ένα τρίτο σενάριο που έχουμε δει: να βγαίνει ο ένας σέντερ φορ και να μπαίνει ο άλλος σέντερ φορ στη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου. Τι έχει συμβεί τότε;…

  • Αστέρας-Ολυμπιακός (0-2), με τον Αραμπί να μπαίνει στο 68’ στη θέση του Τικίνιο με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 0-2.
  • Φενέρμπαχτσε-Ολυμπαικός (0-3), με τον Αραμπί να μπαίνει στο 86’ στη θέση του Τικίνιο με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 0-3.
  • Άιντραχτ-Ολυμπιακός (3-1), με τον Τικίνιο να μπαίνει στο 65’ στη θέση του Αραμπί με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 3-1.
  • Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (2-1), με τον Τικίνιο να μπαίνει στο 59’ στη θέση του Αραμπί με το σκορ στο 2-0.
  • Ολυμπιακός-Άϊντραχτ (1-2), με τον Τικίνιο να μπαίνει στο 82’ στη θέση του Αραμπί με το σκορ στο 1-1.
  • Ολυμπιακός-Ιωνικός (1-0), με τον Αραμπί να μπαίνει στο 72’ στη θέση του Τικίνιο με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 1-0.
  • ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2-3), με τον Τικίνιο να μπαίνει στο 84’ στη θέση του Αραμπί με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 2-3.
  • Ολυμπιακός-Φενέμπαχτσε (1-0), με τον Τικίνιο να μπαίνει στο 80’ στη θέση του Αραμπί με το αποτέλεσμα στο 0-0 και τον ίδιο τον Τικίνιο να σκοράρει στο 90’.
  • ΟΦΗ-Ολυμπιακός (1-3), με τον Τικίνιο να μπαίνει στο 89’ στη θέση του Αραμπί με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 1-3.
  • Άντβερπ-Ολυμπιακός (1-0), με τον Αραμπί να μπαίνει στο ημίχρονο στη θέση του Τικίνιο με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 1-0.
  • Ολυμπιακός-Άρης (1-0), με τον Τικίνιο να μπαίνει στο 83’ στη θέση του Αραμπί με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 1-0.
  • Ατρόμητος-Ολυμπιακός (0-3), με τον Τικίνιο να μπαίνει στο 71’ στη θέση του Αραμπί με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 0-3.
  • Ολυμπιακός-Λαμία (1-0), με τον Τικίνιο να μπαίνει αλλαγή στο 75’ στη θέση του Αραμπί με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 1-0.

Σε αυτό το τρίτο σενάριο βλέπουμε σε 13 παιχνίδια τον Μαρτίνς να έχει αλλάξει φορ με άλλο φορ. Με τον Ολυμπιακό να έχει ωφεληθεί με αλλαγή σκορ μόλις μία φορά, αλλά σημαντική, στο 1-0 με τη Φενέρ, αλλά και σε δύο άλλα παιχνίδια να ζημιώνεται δεχόμενος γκολ: και μπορεί να μην τον πείραξε που το 2-0 με τον ΠΑΟΚ έγινε 2-1, αλλά τον πείραξε και πολύ που το 1-1 με την Άϊντραχτ έγινε 1-2. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι το να αλλάζει απλά φορ με φορ σπάνια φέρνει κέρδος για τον Ολυμπιακό. Υπό τις καλύτερες των περιπτώσεων, να πούμε ότι υπάρχει ισορροπία με όφελος και ζημιά, ότι δηλαδή είναι «μία η άλλη».

Κι ακριβώς αυτό το τελευταίο συμπέρασμα, δεν είναι ευχάριστο για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Υπό την έννοια ότι έχει δύο σέντερ φορ που τους ακριβοπληρώνει και θα περιμέναμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα όταν βγαίνει ο ένας και μπαίνει ο άλλος, ερχόμενος ξεκούραστος από τον πάγκο. Το μόνο ευχάριστο είναι όταν παίζουν μαζί κι οι δύο, προς το τέλος των αγώνων.

Τελευταίο: να θυμίσω ότι ο Μαρτίνς δεν ξανάβαλε ποτέ μαζί στην αρχική ενδεκάδα τον Αραμπί και τον Τικίνιο μετά και το 0-0 με τον ΠΑΟ! Το έκοψε αυτό το σενάριο

Άσχετο: κι αφού μιλάμε για σέντερ φορ, ο Χασάν (που παίζει δανεικός στην Τουρκία) άργησε…λίγο, αλλά βρήκε τον εαυτό του στα τρία τελευταία παιχνίδια της Κόνιασπορ, κάνοντας ό,τι έκανε και στον Ολυμπιακό!

Παρακολουθήστε…

  • Κόνιασπορ-Αντάλαασπορ 1-0. Ο Χασάν μπήκε στο 71’ κι έδωσε την ασίστ για το μοναδικό γκολ στο 92’
  • Χατάισπορ-Κόνιασπορ 1-3. Ο Χασάν μπήκε στο 75’ και σκόραρε στο 92’
  • Κόνιασπορ-Μπεσίκτας 1-0. Ο Χασάν μπήκε στο 78’ και σκόραρε στο 90’

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.