Ολυμπιακός: Ο Καρβάλιο έδειξε στο πρώτο του παιχνίδι ότι δεν -θα- είναι Πέπε

Ολυμπιακός: Ο Καρβάλιο έδειξε στο πρώτο του παιχνίδι ότι δεν -θα- είναι Πέπε

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Ο Καρβάλιο έδειξε στο πρώτο του παιχνίδι ότι δεν -θα- είναι Πέπε

bet365

Το Gazzetta καταγράφει όσα έδειξε ο Ζοάο Καρβάλιο στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό και -δεν- τον συγκρίνει με τον συμπατριώτη του Πέπε.

Ο Ζοάο Καρβάλιο έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος επιτελικός μέσος αγωνίστηκε για 67 λεπτά στη νίκη (3-1) επί του Παναιτωλικού και πρόλαβε να μας δείξει κάποια στοιχεία, τα οποία ίσως αποτελέσουν οδηγό για το τί μπορεί να περιμένει η ομάδα απ' αυτόν στο μέλλον.

Αρχικά από το δεξί του πόδι ο Φαντιγκά άνοιξε το σκορ στο 6'. Ο 24χρονος δεν αδράνησε μόλις έφτασε η μπάλα πάνω του και χωρίς να χάσει χρόνο έβγαλε τον Γάλλο απέναντι από τον Ανέστη.

Από το ίδιο πόδι έφτασε να απειλήσει κι άλλες φορές στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Στο 15' εκτέλεσε κόρνερ και η κεφαλιά του Αραμπί κατέληξε πάνω στο σώμα του Περέιρα. Στο 23' πήγε να εκτελέσει κόρνερ από την αριστερή πλευρά και η κεφαλιά του Μπα πέρασε άουτ. Στο 36', από δεξιά, εκτέλεσε κόρνερ, αλλά η κεφαλιά που έπιασε εκ νέου ο Μπα πέρασε παράλληλα με την εστία. Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 65', έδωσε στον Βρουσάι, το τσίμπημα του οποίου ήταν άστοχο.

 

Μία από τις ομορφότερες ενέργειες στο παιχνίδι του έγινε στο 45', όταν με εξαιρετική προσποίηση άδειασε τον Μάρτενσον, αλλά το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Σε αυτά τα 67 λεπτά ο τέως μεσοεπιθετικός της Νότιγχαμ Φόρεστ επιχείρησε δύο σέντρες. Και οι δύο με το αριστερό, δίχως να φέρουν αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό. Είδαμε επίσης ότι είχε τέσσερις επαφές με τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού. Στο 2' όταν αρχικά συνεργάστηκε με τον Ονιεκούρου και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όταν η μπάλα από το σώμα του έφτασε στον Φαντιγκά, που είχε δοκάρι. Στο 9' η πάσα του προς τον Αραμπί κόπηκε από τον Μπακαδήμα και ακολούθως εκείνη προς τον Βρουσάι, στο 65', που δεν αξιοποιήθηκε.

Τον είδαμε να κινείται και στις δύο πλευρές. Να συνεργάζεται με πολύ ωραίο τρόπο με τον Φαντιγκά από αριστερά, αλλά κυρίως από δεξιά με τον Ονιεκούρου. Παρατηρήσαμε να κάνει και την αγαπημένη του κίνηση, να έχει δηλαδή τη μπάλα στην κατοχή του, να παίρνει μέτρα και να επιτίθεται κάτω μέτωπο.

Στο 34' είχε τη μπάλα ο Παπαδόπουλος. Ο Καρβάλιο που κινήθηκε προς το μέρος του, είχε σηκώσει το κεφάλι και είχε δει πως ο Βρουσάι είναι μόνος του. Μόλις του έκανε πάσα ο Αβραάμ, ο Πορτογάλος δίχως να κάνει κοντρόλ πέρασε πανέξυπνα τη μπάλα προς τον διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος βέβαια δεν πρόλαβε να την κάνει δική του, ώσπου έσπρωξε τον Ντάγκο και του έκανε φάουλ.

Υπήρξαν στιγμές που ήταν καλός κι ανασταλτικά, αν και βέβαια δεν είναι αυτό το δυνατό του σημείο. Στο 21' έκλεψε τη μπάλα μετά την κακή πάσα του Βργκοτς και έβγαλε στην κόντρα τον Αραμπί, ενώ στο 26' απέσπασε τη μπάλα από τον Μπακαδήμα.

Σαφέστατα και δεν τα έκανε όλα τέλεια ο ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της Νότιγχαμ Φόρεστ. Όπως για παράδειγμα στο 42' όταν έκανε λάθος πάσα στη μεσαία γραμμή, αλλά και στο 50' όταν άνοιξε το κοντρόλ κι έχασε τη μπάλα.

Σε γενικές γραμμές το ντεμπούτο του κρίνεται θετικό. Ο Καρβάλιο είχε ενέργεια, έκανε τις ντρίμπλες του, πέρασε τις κάθετες πάσες του, είχε την ασίστ στη φάση του 1-0 και το σίγουρο είναι πως όσο περνάει ο καιρός και μάθει ακόμη περισσότερο τους συμπαίκτες του, ειδικά σε παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που αμύνονται μαζικά, μπορεί να βοηθήσει με τα στοιχεία που τον διακρίνουν.

Είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά αυτό το μικρό δείγμα γραφής του Καρβάλιο μας δείχνει ότι πιθανότατα δεν θα βγει νέος Πέπε. Δεν θα είναι δηλαδή ο παίκτης που ήθελε να αποδώσει -και να δείξει ότι δεν πήγαν στράφι τα 3 εκατ. ευρώ που έδωσε στη Γκιμαράες ο Ολυμπιακός- αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορούσε. Ο Πέπε για να καταλάβετε, που αγωνίζεται δανεικός στη Φαμαλικάο, στα 13 παιχνίδια που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» δεν έκανε ούτε ένα σουτ εντός ή εκτός στόχου. Και σε αυτά τα 13 ματς είχε μόλις μία ασίστ, όχι κάτι άλλο. Για να τα λέμε όλα, βέβαια, δεν είναι δεκάρι, όπως ο Καρβάλιο, αλλά σαφώς έχει περισσότερες δημιουργικές ικανότητες από ό,τι αμυντικές.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα