Play offs: Με το καλημέρα θα κριθούν πολλά

Play offs: Με το καλημέρα θα κριθούν πολλά

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, που είναι το μεταξύ τους ντέρμπι την ερχόμενη Κυριακή. Το βολικό φινάλε για τον Αρη και η ελπίδα του ΠΑΣ.

Αυτή είναι η ευκαιρία τους. Αυτό το ματς μπορεί να τους κάνει εύκολη ή δύσκολη τη ζωή στα πλέι οφ. Αυτό το ματς είναι που μπορεί να κρίνει σε σημαντικό βαθμό την ευρωπαϊκή προοπτική τους την επόμενη σεζόν. Και αυτό το ματς η κληρωτίδα αποφάσισε να το βγάλει στην πρεμιέρα, με το καλημέρα.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ λοιπόν στη Λεωφόρο την ερχόμενη Κυριακή, ένα ματς που έτσι όπως είναι οι ισορροπίες, η βαθμολογία και η ψυχολογία των δύο ομάδων είναι σχεδόν αδύνατο να μην αποδειχτεί απολύτως καθοριστικό για την βαθμολογία των πλέι οφ.

Στο γήπεδο όπου ο Γιαννίκης απολύθηκε, η ΑΕΚ θα παίξει στην πρεμιέρα των πλέι οφ ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής προοπτική της. Ούσα στο +4 από τον Παναθηναϊκό θα πάει στη Λεωφόρο λίγες ημέρες μετά την ήττα της με 3-0, προκειμένου να διατηρήσει ή και να αυξήσει αυτή τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, αλλά και από τον Αρη που την ίδια ώρα θα έχει δύσκολο έργο στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στον Ολυμπιακό. Η σειρά των αγώνων για την ΑΕΚ δεν είναι ευνοϊκή αφού ακολουθεί ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον κακό δαίμονά της, τον ΠΑΟΚ και αμέσως μετά πηγαίνει στο Φάληρο να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Κάθε επόμενο ματς όμως μοιάζει διαφορετικό, ανάλογα με το τι θα έχει συμβεί στο προηγούμενο. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ της πρεμιέρας, της ερχόμενης Κυριακής, είναι το πιο σπουδαίο, το πιο μεγάλο παιχνίδι των play offs. Αν η ΑΕΚ φύγει με τρίποντο και πάει στο +7 από τον Παναθηναϊκό, θα έχει μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα και θα βυθίσει στην εσωστρέφεια τον αντίπαλό της. Δεν καλύπτεται εύκολα αυτή η απόσταση στη συνέχεια των play offs. Μπορεί όμως να το κάνει;

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να πάρει το τρίποντο, για να σβήσει την απόσταση από την ΑΕΚ και ενδεχομένως το ίδιο να κάνει με τον Αρη, ο οποίος την ίδια ώρα θα παίζει στο Καραϊσκάκη. Τι καλύτερο σενάριο για τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, με το καλημέρα του μίνι πρωταθλήματος, επί της ουσίας να… σβήσουν τις διαφορές από τις ομάδες που κυνηγούν. Μπορεί όμως ο Παναθηναϊκός να το κάνει;

Μια νέα ήττα της ΑΕΚ στη Λεωφόρο μέσα σε 2 εβδομάδες θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη γκρίνια και εσωστρέφεια στο στρατόπεδο της Ενωσης και πιθανόν να κάνει το πρόγραμμα στη συνέχεια (μέσα με ΠΑΟΚ και έξω με Ολυμπιακό) να μοιάζει όχι δύσκολο, αλλά Γολγοθάς.

Οι ομάδες που αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, είναι σίγουρες και έχουν αυτοπεποίθηση, πιθανότατα θα ήταν χαρούμενες με αυτή την κλήρωση. Η ΑΕΚ θα έβλεπε μπροστά την ευκαιρία να νικήσει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και σχεδόν να ξενοιάσει μαζί του και ο Παναθηναϊκός θα το έβλεπε σαν την μεγάλη ευκαιρία να μηδενίσει επί της ουσίας τη μεταξύ τους διαφορά. Δεν ξέρω πως το βλέπουν στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό αυτό το πρώτο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ τους, αλλά για την οικονομία των play offs αυτό είναι το σημαντικότερο ματς και για τους δύο.

Οσο για τον Αρη, το ξεκίνημα στο «Καραϊσκάκη» προφανώς δεν είναι το ιδανικό, μάλλον το χειρότερο είναι, αλλά θα έχει την ευκαιρία στα δύο επόμενα ματς που θα δώσει συνεχόμενα στην έδρα του, με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ αντίστοιχα, να εδραιωθεί στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το μεγάλο ματς για τον Αρη, ότι κι’ αν έχει συμβεί στην πρεμιέρα, θα είναι αυτό της δεύτερης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το καλό για τον Αρη επίσης είναι ότι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των play offs παίζει μέσα με την ΑΕΚ (αν ακόμη είναι ανοιχτή η μεταξύ τους μάχη θα την έχει στην έδρα του) και στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι αδιάφορος, αν δεν έχει καταφέρει να κάνει μία τρομακτική υπέρβαση και να διεκδικεί μέχρι τέλους ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ενας ΠΑΣ που στάθηκε ενδεχομένως τυχερός, αφού αυτός είναι που θα αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην πρεμιέρα, δηλαδή ανάμεσα στα δύο κρίσιμα ματς με την Γάνδη, στα οποία θα έχει κάνει focus η ομάδα του Λουτσέσκου. Αν καταφέρει όπως και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος να φύγει με τρίποντο από την Θεσσαλονίκη και στην πρεμιέρα των play offs, τότε ο ΠΑΣ θα πιστέψει ότι όλα γίνονται.

Για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ δεν νομίζω ότι είχε και κάποιο μεγάλο νόημα η σειρά των αγώνων. Προφανώς για τον ΠΑΟΚ είναι βολικό ότι ανάμεσα στα ματς με τη Γάνδη δεν έχει ντέρμπι, αλλά τον ΠΑΣ στην Τούμπα, ενώ και ο Ολυμπιακός βολεύεται που θα ξεκινήσει με εντός έδρας αγώνα, με τον Αρη, και η πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση να μην είναι ντέρμπι, αλλά το ματς στα Γιάννενα, με ξεκάθαρο στόχο να μην μειωθεί από τον ΠΑΟΚ αυτό το +12 στις αρχές των play offs, ώστε να μην γεννηθούν ελπίδες στον δεύτερο της βαθμολογίας ότι μπορεί να τον φτάσει…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.