Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Μπράντλεϊ Μαζικού μοιάζει με παραμύθι

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Μπράντλεϊ Μαζικού μοιάζει με παραμύθι

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Μπράντλεϊ Μαζικού μοιάζει με παραμύθι

bet365

Η συμφωνία του Άρη με τον Μπράντλεϊ Μαζικού ακούμπησε στον… ίσκιο που προκάλεσε η μεταγραφή του Άντρε Γκρέι και το Gazzetta γράφει για τον 26χρονο Κογκολέζο ο οποίος ζει μια ονειρική τριετία.

Το timing μιας μεταγραφής έχει τη σημασία του και στην προκειμένη περίπτωση ο Μπράντλεϊ Μαζικού αντί να φωτιστεί από τις ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου, μάλλον πέρασε απαρατήρητος καθώς συνέπεσε μ’ αυτή του Άντρε Γκρέι. Είναι εξάλλου στις συνήθειες του κόσμου να ασχολείται περισσότερο με τον άνθρωπο που «προσλαμβάνεται» για να βάζει την μπάλα στο πλεκτό, πέραν ασφαλώς του… βίου και πολιτείας του Τζαμαϊκανού επιθετικού που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο ταινίας δράσης. Κι έτσι ο 26χρονος Κογκολέζος δεν ένιωσε να εστιάζουν επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας παρότι το αξίζει και μάλιστα με το παραπάνω.

Γιατί από τα… ξερά του ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος στη Γαλλία βρέθηκε ξαφνικά στα λαμπερά γήπεδα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA σ’ ένα ποδοσφαιρικό ταξίδι που μοιάζει με παραμύθι και δεν θα μπορούσε να φανταστεί το ζωηρό μυαλό του. Και η αλήθεια είναι ότι από άρχισε από σύμπτωση καθώς σε μία από τις λίγες συνεντεύξεις του παραδέχθηκε ότι την εποχή που αγωνιζόταν στη Σολέ (στη National 1)… «ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιασίν Κερνό, είχε προσκαλέσει φίλους του από τη Βουλγαρία με τους οποίους είχε επαγγελματική συνεργασία και στο περιθώριο της επίσκεψής τους είδαν παιχνίδι της ομάδας». Βέβαια, ο Κερνό δεν έκρυψε την αδυναμία του στον Μπράντλεϊ και ως ένα βαθμό λειτουργούσε σαν φύλακας άγγελός του.

Αποδείχθηκε ότι οι Βούλγαροι επιχειρηματίες είχαν σχέση με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, γι’ αυτό τα επόμενα ταξίδια τους στη γαλλική πόλη έγιναν για να ελεγχθεί δια ζώσης η ποδοσφαιρική ποιότητά του Κογκολέζου. Κι έτσι, από εκεί που… δεν είχε στον ήλιο μοίρα και στο μυαλό του ωρίμαζε η ιδέα εγκατάλειψης της προσπάθειας, ξαφνικά βρέθηκε με τριετές συμβόλαιο στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Κακά τα ψέματα, πριν το 2019, η καριέρα του Μαζικού δεν ήταν δα από αυτές που προσελκύουν το ενδιαφέρον. Έπαιξε μερικά παιχνίδια στη β’ ομάδα της Λοριάν, λίγα ακόμη στην Dunkerque και μετά στη Σολέ.

Η ανθεκτικότητα του Μαζικού φάνηκε στις πρώτες ημέρες του στη Βουλγαρία διότι επιβίωσε παρότι δεν είχε τον παραμικρό τρόπο επικοινωνίας πέραν της γλώσσας του σώματος. Κυρίως όμως, εξελίχθηκε ως ποδοσφαιριστής σε σημείο μάλιστα όπου μάλλον ελάχιστοι περίμεναν. Αυτό πιστοποιείται από τις 110 συμμετοχές που κατέγραψε σ’ αυτά τα τρία χρόνια στην ΤΣΣΚΑ. Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να εξασφαλίσει τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα κι έτσι από εκεί που έπαιζε σε κακοσυντηρημένα γήπεδα, ξαφνικά άρχισε να γράφει ευρωπαϊκές συμμετοχές σε Europa και Conference League.

 

«Ο Μπράντλεϊ έχει τρομερή βελτίωση στην επιθετική συμπεριφορά του»

Στην παρθενική χρονιά του στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας ο Μαζικού… φύλαγε τα ρούχα του υπό την έννοια ότι προσπάθησε να αποφύγει το λάθος και να ανταποκριθεί στα ανασταλτικά καθήκοντά του. Δεν επιδίωξε το εξεζητημένο και δεν ξεμύτιζε πολύ από το πεδίο ευθύνης του. Στη δεύτερη χρονιά του κι έχοντας προσαρμοστεί στην ομάδα έδειξε πιο απελευθερωμένος για να έρθει η 3η η οποία ήταν μακράν η καλύτερή του. Συζητώντας με τον συνάδελφο Ιορντάν Γκροζντάνοφ στον αέρα του Metropolis 95.5 εξήγησε τη θεαματική βελτίωση του παίκτη στην επίθεση. «Πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια αλλά στην περίπτωση του Μαζικού ισχύει το αντίθετο. Στην τελευταία του χρονιά παρουσίασε τρομερή βελτίωση στην επίθεση, σε σημείο να μπορεί πλέον να παίξει όλη την αριστερή πλευρά. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και ως εξτρέμ. Είναι αυτό που λέμε full back. Του αρέσει να μπαίνει στις φάσεις, έχει καλή σέντρα, βασίζεται στην ταχύτητά του κι αυτό τον βοηθά στο να είναι αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός. Επιδιώκει την προσωπική μονομαχία γιατί έχει εμπιστοσύνη στην ταχύτητά του. Έχει αρετές στην επίθεση, παράλληλα έχει και εμπειρία μέσα από την τριετία του στην ΤΣΣΚΑ. Το στιλ του παραπέμπει σε Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή», είπε. Παρεμπιπτόντως ο Μαζικού σε μια συνέντευξή του είχε πει ότι ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο είναι ο παίκτης πρότυπο λόγω θέσης.

Γιατί απέρριψε τα 200.000 ευρώ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Μια πρόχειρη αναζήτηση στον θησαυρό του διαδικτύου δείχνει ότι η ΤΣΣΚΑ Σόφιας έκανε προσπάθεια διατήρησης του ποδοσφαιριστή αλλά συνάντησε τη σθεναρή άρνησή του. «Είναι αλήθεια ότι τον ήθελε η ΤΣΣΚΑ αλλά ο ίδιος είχε αποφασίσει να αλλάξει περιβάλλον. Πιθανόν να κερδίσει και περισσότερα χρήματα από τα 200.000 ευρώ που του έδωσε πέρυσι η ΤΣΣΚΑ», συμπλήρωσε ο Γκροζντάνοφ. Η αλήθεια είναι ότι στην απόφαση αποδοχής της πρότασης του Άρη, ο Μαζικού δεν λογάριασε μόνο τα λεφτά αλλά σύγκρινε τα περιβάλλοντα και κυρίως εκτίμησε ότι ερχόμενους στους «κίτρινους» αυτομάτως αποκτά μεγαλύτερη προοπτική. Βέβαια, στην ΤΣΣΚΑ ήταν ο… ένας και μοναδικός στην αριστερή πλευρά, αντιθέτως στον Άρη θα νιώσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό λόγω της παρουσίας του Μάρβιν Πίρσμαν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα