ΑΕΚ: Σίγουρη για την άδεια της OPAP Arena, σε εξέλιξη η διαδικασία χορήγησης

ΑΕΚ: Σίγουρη για την άδεια της OPAP Arena, σε εξέλιξη η διαδικασία χορήγησης

Newsroom
ΑΕΚ: Σίγουρη για την άδεια της OPAP Arena, σε εξέλιξη η διαδικασία χορήγησης

bet365

Από την ΑΕΚ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα για την άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δόθηκαν ποτέ 35 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για το νέο γήπεδο.

Η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της την Τετάρτη υπογράμμισε ότι περιμένει τις απαραίτητες παρεμβάσεις από πλευράς ΑΕΚ για την ασφαλή για τους θεατές λειτουργία της OPAP Arena.

Από την πλευρά της ΑΕΚ αυτό που τονίζεται είναι ότι η διαδικασία για τη χορήγηση άδειας στην OPAP Arena είναι σε εξέλιξη με τους κιτρινόμαυρους να εκφράζουν τη βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Στην Ένωση έχουν πλήρη εικόνα για να εκπληρωθούν όλα όσα χρειάζονται.

Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής έκανε λόγο ότι δόθηκαν 35 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του γηπέδου, με την Ένωση, ωστόσο, να διευκρινίζει ότι το ποσό αυτό δεν υφίσταται.

Συγκεκριμένα οι κιτρινόμαυροι ξεκαθάρισαν πως μετά από προσπάθειες ετών η ΑΕΚ κατάφερε να εξασφαλίσει επιδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για την κατασκευή της OPAP Arena και πως το σύνολο του κόστους του έργου έχει ξεπεράσει τα 75 εκατ. ευρώ, ενώ πάνω από 3 εκατ. ευρώ στοιχίζει το καθένα από τα δύο Μουσεία (της Ιστορίας της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού) που θα στεγάζονται στο κτίριο του γηπέδου.

 

Όπως ανέφεραν από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, στα 35 εκατ. ευρώ φτάνει το ποσό από την Περιφέρεια αν συνυπολογιστούν και τα έξοδα για τα συνοδά έργα (τα οποία ήταν απαραίτητα για την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας), χρήματα για τα οποία η ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση καθώς όλα διατέθηκαν μέσω διαγωνισμών σε φορείς που συμμετείχαν στο κατασκευαστικό μέρος. Μάλιστα, όπως συμπληρώνουν από την ΑΕΚ, και τα 20 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για το γήπεδο, δεν τα διαχειρίστηκε η ΑΕΚ, αλλά πήγαν απευθείας από την Περιφέρεια Αττικής στους εργολάβους.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα